Címvédő futsalcsapatunk 4–0-ra győzte le a ScoreGoal Kecskemét gárdáját a Magyar Kupa első elődöntőjében. Ezzel a sikerünkkel történetünk 13 éves fennállása során hatodik alkalommal vagyunk az aranycsata szereplői. Rutai Balázs lehengerlő teljesítménnyel tért vissza sérüléséből, kétszer is bevette riválisunk kapuját. A góllövőlistára rajta kívül Sipos Gergő és Vas Ádám iratkozott fel.

A bajnokság felső-házi rájátszásának megnyerése után nem sokkal már újabb feladat várt élvonalbeli együttesünkre, ugyanis május első hétvégéjén már a Magyar Kupa négyes döntőjét rendezik a debreceni Főnix csarnokban. A mieinkre a sorsolás értelmében a Kecskemét ellen várt harc a döntőbe jutásért, méghozzá a 15 óra 30 perckor kezdődő első elődöntőben.

Ezúttal is hatalmas lelkesedéssel, tűzzel kezdtünk, a Gyimesi Mátéhoz hasonlóan születésnapját ünneplő Henrique Diniz pedig rögtön egy veszélyes lövéssel tudatosította a hírös városiakban, hogy csak a finálé lebeg a szemünk előtt.

Másik brazil légiósunk, Luiggi Longo is jeleskedett, az ő kísérlete centikkel suhant el a kapufa mellett. Nem sokkal később Vas Ádám végezhetett el szabadrúgást ígéretes pozícióból, a labda Rutai Balázs elé került, aki egy remekbe szabott lövéssel szerezte meg előnyt csapatunknak a 4. percben (0-1).

Riválisunk a középkezdés után szinte azonnal megpróbált válaszolni, Alasztics Marcell azonban máshogy gondolta ezt, és nagy bravúrral hárított. Irányítottuk, kontrolláltuk a mérkőzést, birtokoltuk a labdát, nem engedtünk veszélyes offenzívákat vezetni a sötétmezeseknek.

A mérkőzés ezen szakaszában ordító lehetőségek nem igazán adódtak, majd a csendesebb periódus után a Kecskemét veszélyeztetett egy gyors ellenakciót követően.

Ez is jelezte, hogy a hatalmas mezőnyfölény ellenére nem dőlhetünk hátra, maximális koncentrációra és odafigyelésre van szükség a győzelemhez.

A ScoreGoal időt kért a 14. minutumban, majd a taktikai egyeztetések után Vas Ádám önzetlen passzából Sipos Gergő duplázta meg előnyünket (0-2).

Továbbra is az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, ráadásul időkérésünk után megismétlődött a korábbi forgatókönyv, ám ezúttal Rutai Balázs tudatosította mindenkiben, hogy már nagyon hiányzott neki a játék, és a 18. minutumban 0–3-ra módosította az összecsapás állását. Magabiztosan játszottunk, ennek pedig az lett a jutalma, hogy háromgólos vezetéssel mehettünk a szünetre.

A második etapban sem engedtük kibontakozni a Kecskemétet, nagyon fegyelmezetten, szervezetten játszva akadályoztuk meg erőfeszítéseiket a felzárkózásra. Sőt mi több Sipos Gergő révén nekünk volt rá nagyobb lehetőségünk, hogy beköszönjünk, Rigó-kapus azonban védeni tudott.

A mieink szokásunkhoz híven villámgyorsan visszatámadtak egy-egy elveszett labda után, már ellenfelünk térfelén megpróbáltuk megszerezni azt, ez pedig nagyon nem ízlett Soltész Levente csapatának.

A 24. percben ráadásul egy remek ritmusváltás után Vas Ádám vállalkozott lövésre, a játékszer a kapuban kötött ki, már 4–0-ra vezettünk. Támadásban és védekezésben egyaránt remekül tettük a dolgunkat, mindenki hatalmas alázattal küzdött.

Trénerünk mindenkinek lehetőséget adott, Gyimesi Máté váltotta válogatott hálóőrünket a kapuban, és rögtön egy remek védéssel mutatkozott be.

Az elődöntő végjátékához közeledve Soltész Levente időt kért, a Kecskemét pedig a becsületgólért, a szépségtapaszért küzdött, immáron öt a négyes formációban.

A sötétmezesek járatták a labdát, keresték a rést a pajzson, mi azonban remek védekezéssel, közbelépésekkel, no meg Gyimesi Máté védéseivel hárítottuk el a veszélyhelyzeteket. A ScoreGoal számára a hátralévő időben már nem volt visszaút, 4–0-s győzelmet arattunk, ezzel ismét ott vagyunk a Magyar Kupa fináléjában.

A döntőben a Berettyóújfaluval találkozunk, akik 6–3-ra múlták felül a Rubeola együttesét. Az összecsapásra vasárnap 15 óra 30 perces kezdettel kerül sor.

Juanra Calvo vezetőedző: „Az első lépést megtettük, küzdöttünk és jól használtuk ki a helyzeteinket, így 3–0-ra vezettünk a félidőben. A Kecskemét veszélyesen játszott, de Alasztics Marci extra teljesítményt nyújtott, és mindenki csúszva-mászva védte a kapunk előterét. Nagyon örülök, hogy nyertünk és ott vagyunk a döntőben. Bízom benne, hogy holnap is kiváló teljesítményt tudunk nyújtani, és megvédjük a címünket!”

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA ELŐDÖNTŐ

SG KECSKEMÉT FUTSAL - HALADÁS VSE 0-4 (0-3)

Kecskemét: Rigó László - Bíró Attila, Mánya Szabolcs, Pál Patrik, Maico, Nyerges András, Bencsik Roland, Kajtár Mátyás, Darko Ristic, Öreglaki Norbert, Dávid Richárd, Haász Benjámin, Hadnagy István

Vezetőedző: Soltész Levente

Haladás: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gyimesi Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Fehér Dániel, Vas Ádám, Rutai Balázs

Vezetőedző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Rutai Balázs 2 (4’, 18’), Sipos Gergő (15’), Vas Ádám (24’)

Sárga lapok: Bíró Attila (5’), Bencsik Roland (26’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top