Élvonalbeli futsalegyüttesünk szenzációs teljesítménnyel győzte le 7–0-ra az MVFC Berettyóújfalu gárdáját a felső-házi rájátszás 7. fordulójában. A három pontot érő diadal egyben a finálét is jelenti csapatunk számára, előnyünk a tabellán már szavatolja biztos szereplésünket. Öngólnak jegyzett akcióval indult a párharc, majd Dróth Zoltán és Henrique Diniz növelte vezetésünket, végül Sipos Gergő találata alakította ki a félidei 4–0-s eredményt. A folytatásban tovább hengereltünk brazil légiósunk repetájával, valamint Fehér Dániel és Knizs Olivér góljával.

A múlt szombati, Veszprém elleni 4–2-es idegenbeli siker után hazai derbi várt címvédő futsalcsapatunkra, a Berettyóújfalu érkezett a Haladás Sportcsarnokba. Arnon Cassemiro kisebb sérülést szenvedett az NB II.-es együttes mérkőzésén, pár hetes kihagyás vár rá; valamint Rutai Balázs játékára sem számíthatott még vezetőedzőnk. A kezdő sípszót megelőzően Bokor Zsolt, a Haladás VSE sportigazgató-alelnöke adott át egy emlékplakettet egyesületünk nevében Dróth Zoltán csapatkapitányunknak, aki a Belgium elleni világbajnoki pótselejtezőn ünnepelte 150. válogatottságát.

Rangadóhoz méltó elánnal nyitottak a csapatok, a mieink azonban nagyon rövid idő után tudatosították ellenfelükben, hogy csak a három pont itthon tartása lebeg a szemük előtt. Ehhez már a 2. percben közelebb kerültünk, Luiggi Longo káprázatos szólója után Sipos Gergő volt a legjobb helyen, az akcióból megszerzett vezető találat Rábl János neve mellé került feljegyzésre öngólként (1-0).

A folytatásban vérszemet kaptunk, Luiggi Longo hatalmas kedvvel játszott, s bizony nem egyszer próbára tette Sándor Mátét. Egyértelműen domináltunk, Dróth Zoltán hajszálpontos, lapos lövésével a 4. minutumban 2-0 állt az eredményjelző táblán.

Óriási lelkesedéssel, motivációval játszottunk, riválisunk csak Sándor Máté bravúrjaiba tudott csak kapaszkodni. Nyomásunk enyhítésére öt a négy elleni formációra váltottak a hajdúságiak, sikerrel azonban nem jártak belőle.

Amennyire örülhettünk a találkozó állásának, annyira szomorúak lehettünk csapatkapitányunk, Dróth Zoltán sérülése miatt, aki a bokáját fájlalva, bicegve hagyta el a játékteret. A negatív eseményt egy pozitív követett, a 14. percben Henrique Diniz pazar gólt szerzett, ezzel pedig már 3-0 volt a párharc állása.

Trencsényi János időt kért, csapata ismét emberfölényes játékra állt át. Ám pontatlanságukat Sipos Gergő révén ki tudtuk használni, centerünk 4–0-ra módosította az eredményt, s mivel a hátralévő időben már érintetlenek maradtak a hálók, négygólos vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A második felvonásban is kockáztatott a Berettyóújfalu, maradt a vészkapus szerkezetnél, ez viszont a 24. percben újfent megbosszulta magát: egy labdaszerzést követően ezúttal Henrique Diniz talált be villámgyors helyzetfelismerést követően az üres kapuba, 5–0-ra vezettünk.

Sajnos ez a játékrész sem telt el komolynak tűnő sérülés nélkül: a pirosmezeseknél Rafinha számára ért véget idő előtt a találkozó. A folytatásban csendesebb periódus következett, ordító lehetőség egyik kapu előtt sem alakult ki, majd a félidő derekán Fehér Dániel is feliratkozott a gólszerzők közé, így már fél tucat találatnál jártunk (6-0).

Teljes mértékben kézben tartottuk a mérkőzést, csírájában fojtottuk el riválisunk akcióit, egytől-egyig remekül tették dolgukat a fiúk.

Trénerünk mindenkinek lehetőséget biztosított, akik szokásukhoz híven motiváltan, nagy bizonyítási vággyal szálltak be a mérkőzésbe. Fehér Dániel után korosztályos válogatott játékosunk, Knizs Olivér is beköszönt a 33. minutumban (7-0).

Az utolsó szakaszban csupán annyi volt a kérdés, hogy mekkora különbséggel gyűjtjük be a három pontot. Lehetőségek ugyan még mindkét kapu előtt adódtak a hajrában, újabb gól viszont már nem született, 7–0-s győzelmet arattunk a tabella második helyén álló Berettyóújfalu ellen.

Legközelebb május 1-én, hétfőn lépünk pályára, 18 óra 30 perces kezdettel a DEAC gárdáját látjuk vendégül.

Juanra Calvo vezetőedző: „Nagyon jól játszottunk, a Berettyó pedig úgy érzem, kicsit fáradt volt. Kemény párharcot vívtak hétfőn, az utazás is kivehetett belőlük, mi szombaton mérkőztünk Veszprémben, így frissebbek voltunk. Remekül értékesítettük a helyzeteinket, főleg az első félidőben. Ha ránézünk erre a mai eredményre, akkor azt is mondhatnánk, hogy simán nyertünk, de mindenkinek tudnia kell, hogy ez csak egy mérkőzés, a legközelebbi párharc 0–0-ról kezdődik majd. Remélem, hogy ugyanezzel az intenzitással lépünk pályára következő megmérettetésen is. Boldog vagyok, hogy egy ilyen nehéz bajnokságban sikerült bejutnunk a döntőbe, azonban még nem vagyunk a pályaelőnyös pozícióban, ez a következő cél. Gratulálok minden játékosnak, kiváló teljesítményt nyújtottak!”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 7. FORDULÓ

HALADÁS VSE – MVFC BERETTYÓÚJFALU 7-0 (4-0)

Haladás: Alasztics Marcell – Kovács Máté, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Gyimesi Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Vas Ádám

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Berettyóújfalu: Sándor Máté – Iszák Dominik, Rábl János, Szabó Péter, Matheus, Mezei Dávid, Duró Dominik, Korcsmáros Bence, Nagy Imre, Gál István, Tifán Norbert, Nagy Dániel, Takács Zoltán, Rafinha

Edző: Trencsényi János

Gólszerzők: Sipos Gergő 2 (2’, 18’), Dróth Zoltán (4’), Henrique Diniz 2 (14’, 24’), Fehér Dániel (29’), Knizs Olivér (33’)

Sárga lapok: Szalmás Zoltán (26’), Dróth Zoltán (38’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top