Bajnoki címvédő futsalcsapatunk a veszprémi katlanban aratott 4–2-es győzelmet a felső-házi rájátszás 6. fordulójában. A hazaiak találatára Sipos Gergő és Vas Ádám még az első játékrészben válaszolt; a második felvonásban pedig hasonló volt a forgatókönyv, egy bakonyi gólra Vatamaniuc-Bartha Dávid és Dróth Zoltán szereposztásban feleltünk.

A válogatott világbajnoki pótselejtezői miatt hosszabb szünet után folytatódott az élvonalbeli futsalbajnokság, címvédő együttesünk a Veszprém vendégeként folytatta a küzdelmeket. Február 23-án, a felső-házi rájátszás szombathelyi összecsapásán Dróth Zoltán találatával 1–0-ra győztük le riválisunkat.

A visszavágóra népes szombathelyi szurkolótábor érkezett, hazai rigmusokban nem szenvedtünk hiányt a bemelegítés első percétől.

Nagy iramban kezdtek a felek, ezt viszont valamelyest beárnyékolta, hogy már a találkozó elején sok szabálytalanság tördelte a játékot. Mi voltunk kezdeményezőbbek, agilisan játszottunk, komolyabb lehetőségként Luiggi Longo lövését jegyezhettük fel.

Ugyan nálunk volt többet a labda, mégis a 4. percben a veszprémiek kerültek előnybe: Spandler-kapus vállalkozott egy távoli lövésre, amelybe Kiss Krisztián tette bele fejét, 1-0 állt az eredményjelző táblán.

Dróth Zoltán rögtön ezután egy veszélyes lövéssel jelezte, hogy nem hagyjuk annyiban a dolgot, hatalmas küzdelem zajlott a pályán, minden egyes labdáért csúsztak-másztak a játékosok.

Ahogy haladtunk előre az időben, úgy kerültünk egyre nagyobb fölénybe, záporoztak a lövések Spandler Mátyás kapujára, akinek nagy bravúrokat kellett bemutatnia. Ha pedig nem ő védett, akkor egy-egy bakonyi blokk gondoskodott arról, hogy ne tudjunk egyenlíteni.

Keményen letámadtunk, mellyel csak faultokkal tudott érdemben reagálni ellenfelünk, így bő kilenc perccel a játékrész vége előtt már el is érte az öt szabálytalanságot. Mesterünk időt is kért, majd hatalmas lendülettel tértünk vissza a pályára, majd egy szöglet-variáció után Sipos Gergő góljával egalizáltunk a 15. minutumban (1-1).

Rövidesen vendéglátóink trénere, Fehér Zsolt is magához hívta övéit, de ezt követően egy káprázatos szóló után bombájával vettük át a vezetést Vas Ádám révén még ugyanebben a percben (1-2).

A félidő végét próbálta megnyomni a veszprémi alakulat, betalálniuk azonban nem sikerült, egygólos vezetéssel mehettünk szünetre.

A pihenő után az első másodpercektől a mi akaratunk érvényesült, szinte kizárólag nálunk volt a játékszer. Mindeközben egyre felfokozottabb állapotba kerültek a játékosok, feszült lett a hangulat, érezhetően nagyon akarták a három pontot a csapatok.

Így érkeztünk el a 28. perchez, amikor Aleksandar Gavrilovic iratkozott fel a gólszerzők közé és egyenlített (2-2).

A veszprémi zárkózás nem fogott meg minket, rohamoztunk szüntelenül, alig egy minutummal később pedig jött Vatamaniuc-Bartha Dávid, aki egy Henrique Diniz-löket utáni kipattanót bombázott elemi erővel a léc alá, villámgyorsan visszaállítva az egygólos különbséget (2-3).

Szerettük volna eldönteni a párharc sorsát, a 32. percben érkezett is csapatkapitányunk, Dróth Zoltán megoldása erre: Spandler-kapus lábai között talált a kapuba, és kettőre növelte a különbséget (2-4).

A folytatásban sem vettünk vissza a sebességi fokozatból, majd a 35. percben öt a négy elleni formációra álltak át Fehér Zsolt tanítványai. Felkészültek becsülettel erre a szituációra is a mieink, rendre gyors ellentámadásokból veszélyeztettünk. A látványos játék újabb gólt már nem hozott, így a lefújás pillanatában 4–2-es győzelmünket ünnepelhettük szenzációs hangulatot teremtő szurkolóinkkal.

A folytatásban csütörtökön 18 óra 30 perckor már szuperrangadó vár ránk, az MVFC Berettyóújfalu gárdája érkezik a Haladás Sportcsarnokba.

Juanra Calvo vezetőedző: „Az elején talán érezhető volt a kéthetes meccsszünet, de nagyon jól játszottunk, és mindenki extra teljesítményt nyújtott a pályán. Gratulálok a fiúknak, mindenki a legjobbját nyújtotta, a válogatottjaink pedig a fáradtság ellenére a maximumot hozták. Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk Veszprémben is, még egy lépéssel közelebb kerültünk a döntőhöz, és bízom benne, hogy ezt csütörtökön a Berettyóújfalu ellen be is tudjuk biztosítani”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 6. FORDULÓ

VESZPRÉM FUTSAL - HALADÁS VSE 2-4 (1-2)

Veszprém: Spandler Mátyás – Fridrich Dávid, Everton, Aleksandar Gavrilovic, Gerencsér Antal, Soós Benjámin, Molnár Raul, Dorogi Benjámin, Bognár Patrik, Molnár Dániel, Ábrahám Botond, Bencsik Ádám, Fellembek Zétény, Kiss Milán

Edző: Fehér Zsolt

Haladás: Alasztics Marcell – Kovács Máté, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Gyimesi Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Vas Ádám

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Kiss Krisztián (4’), Aleksandar Gavrilovic (28’), ill. Sipos Gergő (15’), Vas Ádám (17’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (29’), Dróth Zoltán (32’)

Sárga lapok: Everton (3’), Molnár Raul (38’), Dorogi Benjámin (39’), ill. David Martin (19’), Hajmási Milán (26’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top