Dróth Zoltánt ünnepelte az ország, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Haladás-család 150. válogatottságának alkalmából hétfő este a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. A 15 évet felölelő legendás sportkarrier tiszteletére egyesületünk felmatricázott kisbusszal szelte át az országot, és lepte meg klasszisunkat a vb-pótselejtező előtt.

Egy nemzetet képviselni minden sportoló álma, és minden egyes alkalommal tanúi lehetünk, ahogy az érzelmek elöntik a játékost a himnusz felcsendülésekor. Ezek azok az alkalmak, amikor csak azok állhatnak a pályán, szemben a csillogó szemű szurkolókkal, akik nap mint nap erőn felül, legjobb tudásuk szerint küzdenek azért, hogy talentumukkal egy ország legjobbjaként büszkévé tegyék honfitársaikat.

Nemzeti együttesünk és címvédő futsalcsapatunk kapitányának, Dróth Zoltánnak életében Belgiumban, a férfi futsalválogatott világbajnoki pótselejtezőjén jött el a 150. alkalom, amikor piros-fehér-zöld mezben lépett pályára.

A mérkőzés előtt még a debreceni szállodában lepte meg a Haladás-család nevében mit sem sejtő legendánkat Bokor Zsolt sportigazgató és elnökhelyettes, Szántó Erzsébet klubmenedzser és szakágvezetőnk Pálmay Tamás, akik Zoli feleségével és lányaival érkeztek. Válogatott büszkeségünk könnyeivel küszködve próbálta feldolgozni, hogy ma minden róla szól.

A hivatalos ünneplésre a vb-pótselejtező visszavágóján, Berettyóújfaluban került sor, ahol a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Barczi Róbert sportigazgató köszöntötte Zolit, és adott át egy 150-es számmal ellátott mezt.

Dróth Zoltán és Barczi Róbert

A Pálfi István Rendezvénycsarnok csurig megtelt lelátóin a szurkolók is kivették részüket a gratulációból, tapsvihar közepette élhette meg a szavakba nem önthető pillanatot Csapatkapitányu(n)k.

Különleges nap volt egyesületünk életében is ez alkalom, hiszen Zoli otthona már Szombathely; felesége és lányai minden mérkőzésen ott vannak, az egyesületben túlmutat kapcsolatunk a munkán. Ahogy a sport az érzelmekről is szól, úgy az egymásért vívott közös harcok, valamint megélt élmények családdá kovácsolnak minket.  

A klasszis játékos az élvonalban először 19 évesen, 2007. szeptemberében lépett pályára, és rögtön két góllal mutatkozott be az FTC elleni találkozón. Ez a belépő jól sikerült, egyben válogatott meghívást is ért. Egy hónappal később, 2007. október 22-én ölthette pályafutása során először magára a címeres mezt, 2018 óta pedig a csapatkapitányi pozíciót is betölti. 15 évvel később, pontosan 5651 nappal az első válogatottság után eljött a jubileumi 150. mérkőzés is. Több mint 15 évig a legjobbak között teljesíteni szenzációs teljesítmény, amely élő legendává tette Dróth Zoltánt.

Első gólját a válogatottban Costa Rica ellen jegyezte 2009-ben, majd ezt 97 találat követett, így nagyon közel áll ahhoz a mérföldkőhöz is, amely a 100-asok elitklubjába való belépését is jelenti.

Ahhoz pedig, hogy a futsal emblematikus jelképeként tartsák számon, nem csak kvalitása és szívós munkája kellett, hanem azok az emberi tulajdonságok, melyek hozzá segítették ehhez a bámulatos karrierhez. Zoli elmondása szerint a szerencse lengi be életútját, mérhetetlen hálát érez, hiszen családja, sporttársai és a Haladás VSE támogatása mellett válhatott méltóvá a mai nap érzelemdús méltatására. Fortuna kegyeltje azonban nem lehet bárki...

2015. szeptember 22-én a papíron esélyesebb román válogatottat a hosszabbításban Dróth Zoltán utolsó másodperces góljával győztük le a Főnix Arénában, és jutottunk ki a 2016-os Európa-bajnokságra. Zoli szenzációs teljesítményt nyújtott a párharcon, két gólpasszt és két gólt jegyzett.

Néhány beszédes statisztika Dróth Zoltán válogatott pályafutásából:

- 151 válogatott mérkőzés

- 64 válogatott meccsen 97 gól

- hatszor választotta az MLSZ futsalszakága az év játékosának (2012, 2015, 2016, 2018, 2021, 2022)

- 48 ország hálóőre nem tudta védeni bombáját

- 2011.10.10. Mozambik – Magyarország mérkőzésen mesterhármast lőtt

- 2017.01.28. Magyarország – Belgium mérkőzésen 4 gólt szerzett

Gratulálunk, Csapatkapitány!

Fotó: Dénes Balázs

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top