Címvédő futsalcsapatunk a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján 6–5-ös hazai győzelmet aratott az Aramis ellen, ezzel pedig 12–7-es összesítéssel vívta ki szereplését a sorozat debreceni négyes döntőjébe, melyet május első hétvégéjén rendeznek. Hajmási Milán és Vas Ádám gyors találataival nyitottuk a mérkőzést, és még a szünet előtt Dróth Zoltán is csatlakozott a válogatott gólszerzők táborához. A 3–3-as fordulást követően Sipos Gergő kétszer is megzörgette riválisunk hálóját, valamint Henrique Diniz egy remek átlövéssel köszönt be.

Másfél héten belül a harmadik Aramis elleni találkozójára készült kupacímvédő futsalcsapatunk, amely számára ezúttal a sorozat legjobb négy csapata közé jutás volt a tét. A negyeddöntő odavágóján 6–2-re nyertünk Budaörsön, így kedvező helyzetből várhattuk az összecsapást. A kezdést jelző dudaszó előtt ünnepélyes pillanatoknak lehettünk tanúi, ugyanis gazdára talált válogatott játékosunk, Hajmási Milán licitre bocsátott dedikált meze, mellyel egy 10 éves kislány felépülését segíti. Geosits Grétánál agyi értágulatot diagnosztizáltak, a teljes gyógyulásához komoly, külföldi operációkra van szüksége, amely anyagilag megterhelő családja számára. Gréta szülei létrehozták a „Gréta, a Mi Hősünk!” elnevezésű alapítványt, melynek keretein belül a felajánlóknak van lehetőségük segíteni. Hajmási Milán mezéért Koroknai Attila ajánlotta a legnagyobb összeget licitzárásig, a mezt Kovács Ádám vette át a nevében játékosunktól.

A találkozóba a tőlünk megszokott lendülettel vetettük bele magunkat, Hajmási Milán lapos lövésével már a 2. percben előnybe kerültünk (1-0). Érezhető volt, hogy nem szeretnénk a véletlenre bízni a dolgot, szeretnénk győzelemmel eldönteni a továbbjutás sorsát, ehhez pedig rövid időn belül még egy lépéssel közelebb kerültünk: a 3. minutumban egy villámgyors, mintaszerű akció végén Arnon Cassemiro – Hajmási Milán – Vas Ádám volt a labda útja, utóbbi pedig okosan gurított a hálóba (2-0).

Motiváltan játszottunk, s bár ekkor már a vendégek is mutattak életjeleket – az öt a négy elleni szerkezettel is próbálkoztak –, közelebb álltunk az újabb gól megszerzéséhez. A 9. percben aztán mégis a budaörsiek köszöntek be, Szücs Barna módosította 2–1-re az állást, emellett a faultok száma is három volt, igaz, ebben a tekintetben már 3-0 volt az eloszlás.

Nem sokkal a játékrész derekát követően időt kért Moga Flavius Lorant, majd vérpezsdítő meccs kerekedett, ahol felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Két bátor, támadó szellemű együttes volt a pályán, ebben a periódusban kiegyenlítettebbé vált a játék, ez viszont nem igazán tartott sokáig, ugyanis sebességi fokozatot váltottunk, és ismét kapuja elé szegeztünk ellenfelünket.

Az Aramis kapusának, Gémesi Gergőnek nagy bravúrokra volt szüksége, valamint Vatamaniuc-Bartha Dávid a kapufát találta el, nehéz időszakot kellett átvészelnie a narancsmezes alakulatnak. Így érkeztünk el a 15. perchez, amikor Dróth Zoltán egyéni villanására már nem volt ellenszer, 3-1 állt az eredményjelzőn.

Felgyorsultak az események, az Aramis finoman fogalmazva sem adta magát könnyen, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 16. minutumban Lévai Dániel, míg egy perccel később Szücs Barna köszönt be, 3–3-ról folytatódott a küzdelem. A felvonás hátralévő idejében is nagy iramot diktáltak a felek, mindkét kapu előtt adódott lehetőség, újabb középkezdésre viszont már nem került sor.

A pihenő után Nagy Kevin közeli lökete adta meg a második etap alaphangját, kézben tartottuk a mérkőzést, birtokoltuk a labdát. A budaörsiek Gémesi Gergővel ismét emberelőnyös formációra váltottak, mi pedig amikor nálunk volt a játékszer, türelmesen, sok mozgással járattuk azt, ha pedig védekezésre kényszerültünk, fontos közbelépésekkel akadályoztuk meg a vendégek gólszerzését.

Moga Flavius Lorant csapata egy-egy momentummal maximálisan igazolta, hogy nem érdemtelenül jutott a legjobb nyolc közé, ekkor azonban Gyimesi Máté remekbe szabott közbeavatkozásainak, kijöveteleinek, valamint csapatmunkánknak köszönhetően rendre elhárultak a veszélyhelyzetek.

Vendégeink nehéz helyzetük ellenére sem adták fel, a 28. percben pedig Bognár Bence találatával átvették a vezetést (3-4). Összesítésben még így is háromgólos hátrányban volt riválisunk, ráadásul villámgyorsan válaszoltunk, egy labdavesztés után Sipos Gergő alakította 4–4-re az eredményt. Szimpatikusan küzdött az Aramis, ami eredményességben is megmutatkozott, Szücs Barna a 30. percben harmadszor is betalált, ismét vendégeink kerültek lépéselőnybe (4-5).

Lüktetett a mérkőzés, egy pillanatra sem volt megállás, Gyimesi Máté rövid idő leforgása alatt két nagyon fontos védést is bemutatott, mindkettőt lábbal. Henrique Diniz viszont nem hárításra, hanem lövésre használta bal lábát, bombájával egalizáltunk a 34. minutumban (5-5).

Sőt mi több egy perccel később Nagy Kevin és Sipos Gergő összjátéka után utóbbi duplájával ismét mi vezettünk (6-5). Időt is kért az Aramis, Sipos Gergő ezúttal a kapufát találta el, s ahogy közeledtünk a mérkőzés végét jelző dudaszóhoz, egyre inkább úgy tűnt, hogy ellenfelünk már nem tud megújulni, mi pedig még rá tudunk tenni egy lapáttal.

Trénerünk mindenkinek lehetőséget biztosított, a fiatalok nagy kedvvel játszottak, minden megmozdulásukkal, porcikájukkal a támadásra, gólszerzésre törekedtek. Bő két perccel a vége előtt időt kértünk, majd a budaörsiek ismét megpróbálkoztak a vészkapus játékkal, babér azonban már nem termett számukra. Az idegenbeli 6­­–2-es sikerünk után ezúttal 6–5-re múltuk felül az Aramist, így kettős győzelemmel jutottunk a Magyar Kupa debreceni négyes döntőjébe.

A válogatott Belgium elleni világbajnoki pótselejtezői miatt a bajnokságban most szünet következik, legközelebb április 22-én, szombaton a Veszprém otthonában lépünk pályára.

Juanra Calvo vezetőedző: „Sikerült elérnünk a célunkat, ott vagyunk a Final 4-ban. A nehezét már Budaörsön teljesítettük, nehéz volt ma felpörögnie a játékosoknak. Többen utaznak a válogatottal a következő napokban, erre a terhelésre is figyelnünk kellett, valamint mindenkinek megterhelő volt, hiszen nagyon fontos meccseket játszottunk az elmúlt napokban. Nagyon boldog vagyok, hogy az elmúlt 10 napban minden párharcot megnyertünk, bejutottunk a négyes döntőbe, a rájátszásban növeltük előnyünket a 3. helyezettel szemben, és a Berettyóújfalu előtt is tartjuk pozíciónkat”

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

HALADÁS VSE - ARAMIS SE 6-5 (3-3)

Haladás: Gyimesi Máté – Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Arnon Cassemiro, Vas Ádám, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Aramis: Gémesi Gergő – Gáspár Máté, Moga Edvin, Lévai Dániel, Bognár Bence, Molnár Gábor, Kövesdi Zsombor, Vattamány Dávid, Matolcsi Márton, Bélavári Botond, Machalek Ádám, Sóvári Benedek, Szücs Barna

Edző: Moga Flavius Lorant

Gólszerzők: Hajmási Milán (2’), Vas Ádám (3’), Dróth Zoltán (15’), Sipos Gergő 2 (28’, 35’), Henrique Diniz (34’), ill. Szücs Barna 3 (9’, 17’, 30’), Lévai Dániel (16’), Bognár Bence (28’)

Sárga lapok: Vatamaniuc-Bartha Dávid (27’), ill. Vattamány Dávid (12’), Bélavári Botond (13’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +18 24
2. MVFC Berettyóújfalu 8 +2 21
3. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
4. A Studio Nyíregyháza 8 -5 14
5. DEAC 8 -5 8
6. Futsal Veszprém 8 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top