Bajnoki címvédő futsalcsapatunk magabiztos, 10–1-es győzelmet aratott az ELTE-BEAC ellen a Haladás Sportcsarnokban. Luiggi Longo háromszor volt eredményes, Vas Ádám és Szalmás Zoltán kétszer zörgette meg a fővárosiak hálóját, de Dróth Zoltán, Nagy Kevin, valamint Fehér Dániel is góllal vette ki részét a sikerből.

Az Újpest ellen begyűjtött három pont után ismét a tabella éléről várhattuk a hétfői, ELTE-BEAC elleni találkozót a bajnokság 20. fordulójából. Juanra Calvo vezetőedzőnk Alasztics Marcellre eltiltás, míg Homlok Leventére sérülés miatt nem számíthatott, így Gyimesi Máté mellett ezúttal a 17 esztendős hálóőr, Győrfy Balázs kapott helyet a mérkőzéskeretben. NB II.-es csapatunk azonban így számíthatott válogatott hálóőrünkre, ahogyan Sipos Gergőre, valamint Henrique Dinizre is; másodosztályú futsalosaink Tihanyban vendégszerepeltek.

Nagy elánnal vetettük bele magunkat a találkozóba, az első pillanattól kezdve nyomás alá helyeztük a fővárosiakat. Ellenfelünk minden idegszálával a védekezésre kellett, hogy összpontosítson, azonban a 3. percben kapituláltak, és egy létszámfölényes szituáció végén Rutai Balázs átadásából Luiggi Longo megszerezte a vezetést csapatunknak (1-0).

A folytatásban sem takaréklángon égtünk, Hoffer kapusnak bizony Dróth Zoltán, Vas Ádám, valamint Nagy Kevin lövésénél is volt dolga.

A vendégek hálóőre nagy védéseket mutatott be, majd jött a 9. perc, ahol előbb egy kipattanót a lécre fejeltünk, majd a következő próbálkozásunk a kapu fölé ment, igazi tűzijáték alakult ki a sötétmezesek kapuja előtt. Ezek a lehetőségek még kimaradtak, kisvártatva azonban már sikerült megdupláznunk előnyünket, ráadásul ismét egy kipattanó után, melyet ezúttal Luiggi pazarul talált el, és állítgatás nélkül lőtt a kapuba (2-0).

Felpörögtek az események, de sajnos nem csak pozitív dolgokat jegyezhettünk fel: Gyimesi Máté fájdalmas arccal maradt lent, ám szerencsére nagyobb volt az ijedtség, mint a tényleges baj.

Amíg összeszedte magát, addig a 2005-ös születésű Győrfy Balázs debütált az élvonalban, ifjú kapusunk számára így minden bizonnyal emlékezetes marad az összecsapás.

Vezetés ide, vezetés oda, lendületben maradtunk, nem engedtük kibontakozni a budapestieket, majd a 10. minutumban Hajmási Milánnal szemben követtek el a hatoson belül szabálytalanságot; Vas Ádám kíméletlenül elvégzett büntetőjével pedig 3–0-ra módosítottuk a mérkőzés állását.

Ezt követően is Hoffer Csaba bravúrjai akadályoztak meg minket abban, hogy növeljük a különbséget, majd az időkérés mellett döntött vezetőedzőnk. Szűk 5 perccel a félidő végét jelző dudaszó előtt Rutai Balázs gólját kezezés miatt érvénytelenítették a játékvezetők, Szalmás Zoltán viszont a 20. minutumban beköszönt, így aztán 4–0-val mehettünk a pihenőre.

A fordulás után is mi játszottunk veszélyesebben, azt viszont nem lehet mondani, hogy hátradőlhettünk volna, ugyanis a vendégek egy-egy momentummal bizony jelezték, hogy támadásban is hozzá kívánnak szólni a mérkőzéshez. A mieink részéről Hajmási Milán előtt adódott hatalmas lehetőség, egy pillanatra sem volt megállás, a fiúk gólra, gólokra éhesen, motiváltan játszottak.

A 25. percben ennek újfent meglett az eredménye, Vas Ádám ragyogó kapáslövése talált utat a kapuba, már 5–0-ra vezettünk. Hogy megmutassuk, nem csak távolról tudunk eredményesek lenni, még ugyanebben a percben egy gyönyörű sakk-matt akció végén találtunk be: Dróth Zoltánszemet gyönyörködtető passzából Nagy Kevin iratkozott fel a gólszerzők közé (6-0).

Rendületlenül mentünk előre, a 28. minutumban Luiggi Longo harmadik találatát is megszerezte a mérkőzésen, ennek köszönhetően pedig már 7–0-t mutatott az eredményjelző tábla. Az egyetemisták annak ellenére, hogy energiájuk nagy részét felemésztette a védekezés, próbáltak támadásokat vezetni, kozmetikázni az eredményen, a 32. percben azonban ismét mi örülhettünk, Dróth Zoltán csapatkapitányunk volt eredményes (8-0).

A folytatásban némileg visszaesett a mérkőzés irama, ám így is voltak szépségdíjas egyéni megmozdulások, többek között Rutai Balázstól. A találkozó véghajrájához közeledve aztán összejött a szépítés a vendégeknek, Szekér Zoltán vette be kapunkat, erre viszont a 38. percben Szalmás Zoltán és Fehér Dániel is válaszolt, ami egyben a találkozó 10–1-es végeredményét is jelentette.

Magabiztos sikerünknek köszönhetően ismét a mi nevünkkel kezdődik az alapszakasz tabellája, amelyből még két forduló van a rájátszásba vitt pontok elszámolása előtt.

Csapatunk jövő héten Debrecenbe utazik, hiszen február 6-án, hétfő 18 óra 30 perckor a DEAC gárdájával néz farkasszemet.


Juanra Calvo vezetőedző: „Nagyon elégedett vagyok, mert sohasem könnyű úgy játszani, hogy már az első félidőben nagy előnyre teszünk szert. A játékosaim azonban mentek előre, és még több gólt akartak rúgni, a legjobb teljesítményükre törekedtek. Most pihenünk egy kicsit, a jövő héten pedig egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk Debrecenben, bízom benne, hogy ugyanezt az arcunkat mutatjuk”

FÉRFI FUTSAL NB I. 20. FORDULÓ

HALADÁS VSE - ELTE-BEAC 10-1 (4-0)

Haladás VSE: Gyimesi Máté - Kovács Máté, Luiggi Longo, Hajmási Milán, Rutai Balázs, Győrfy Balázs, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Arnon Santos Cassemiro, Fehér Dániel, Vas Ádám

Vezetődző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

ELTE-BEAC: Hoffer Csaba - Gémesi Áron, Szini László, Kiss Gábor, Boros Roland, Oswald Dániel, Sajben Marcell, Tóth Dávid, Szenyán Roland, Károly Bálint, Horváth Domonkos, Lugosi Márk, Szekér Zoltán

Vezetődző: Béni Zoltán

Gólszerzők: Luiggi Longo 3 (3’, 9’, 28’), Vas Ádám 2 (10’, 25’), Szalmás Zoltán 2 (20’, 38’), Nagy Kevin (25’), Dróth Zoltán (32’), Fehér Dániel (38’), ill. Szekér Zoltán (37’)

Sárga lapok: Szekér Zoltán (31’)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top