NB I.-es futsalcsapatunk gólgazdag, 4–4-es döntetlent játszott az MVFC Berettyóújfalu ellen a felső-házi rájátszás 8. fordulójában. A fordulatos, remek iramú találkozón csapatkapitányunk, Dróth Zoltán kétszer volt eredményes, valamint Henrique Diniz is beköszönt egy hajdúsági öngól mellett.

Rangadó várt bajnoki döntős együttesünkre szombat délután a Haladás Sportkomplexumban, Juanra Calvo mesternek Vas Ádámot eltiltás miatt kellett nélkülöznie, míg Dávid Richárd továbbra is a kispadról segítette társait. Csapatunk eddigi kemény munkájának köszönhetően a biztos első helyet a rájátszásban már magunkénak tudhatjuk, így mesterünknek lehetősége van fiatal tehetségeinket egy ilyen derbin is nagyobb terhelés alá vonni.

Ígéretes helyzettel kezdtük a párharcot, kevesebb mint húsz másodperc elteltével megszerezhettük volna a vezetést, Hajmási Milán lövésénél azonban az utolsó pillanatban menteni tudott egy becsúszó láb, így nem lett gól a lehetőségből. Többet birtokoltuk a labdát ellenfelünknél, agilisabban és veszélyesebben játszottunk, az 5. percben Dróth Zoltán remek egyéni alakítása után pedig előnybe is kerültünk (1-0). A Berettyóújfalu igyekezett rendezni a sorait, és újítani, találatot azonban ismét mi szereztünk: Hajmási Milán balról kínált Gelencsér Antalnak, amelybe Szabó Péter ért bele szerencsétlenül, így öngóllal növeltük vezetésünket (2-0).

Mezőnyben gyűrték egymást a felek, a nagy küzdelemben, a helyzetek helyett ebben a szakaszban a faultokat lehetett számolni, a hajdúságiak a 13. percben már négynél jártak. Vezetőedzőnk kikérte idejét egy gyors taktikai egyeztetésre, azonban a feketemezesek sem tétlenkedtek, és a folytatásban Gyimesi Máténak előbb egy közeli próbálkozásnál kellett jól zárnia a szöget, majd egy távoli lövésnél hárított.

A játékrész végéhez közeledve is jó iramot diktáltak a csapatok, és a versengés sem hagyott alább: a 16. minutumban csapatunk neve mellett szerepelt már öt fault, egy perccel később pedig a Berettyó is az 5. szabálytalanságnál járt, majd Trencsényi János is időt kért. Az utolsó percben végül vendégeink jutottak kisbüntetőhöz, melyet Tóth Attila értékesíteni tudott (2-1), egygólos előnnyel vonultunk pihenőre.

A fordulást követően Gyimesi Mátét fiatal hálóőrünk, Homlok Levente váltotta a kapuban, majd szabadrúgásainkat lehetett feljegyezni említésre méltó momentumként, ám hiába tűntek ígéretesnek, egyikből sem született újabb gól. Ahogy az első játékrészben, úgy a másodikban is a 5. percben esett az első találat, ezúttal azonban vendégoldalról született, Kártik Zsombor értékesített jobbal egy kipattanó labdát (2-2). Továbbra is a küzdelem dominált, érezhető volt, hogy mindkét együttesnek fontos a győzelem. Ehhez a 27. percben ismét mi kerültünk közelebb, miután Dróth Zoltán forgatta be csodálatosan ellenfelét, majd bombázott a kapuba (3-2).

A mieink öröme azonban nem tarthatott sokáig, ugyanis nem sokkal később Tóth Attiláról feledkeztünk meg a kapu előtt, aki második találatával újfent egyenlített (3-3). Sőt mi több, a 33. minutumban már a vezetést is megszerezte a Berettyóújfalu, Tóth Attila harmadszor volt eredményes (3-4).

Élvezetes csata folyt a Haladás Sportcsarnokban, és a végjáték sem zajlott eseménytelenül, a 37. percben Henrique Diniz köszönt szépen egy kapu előtt elpasszolt labdát, brazil légiósunk habozás nélkül helyezte a játékszert a kapuba (4-4). Nem csak a gólok, de a faultok számát tekintve is 4-4 volt ekkor az állás, izgalmas utolsó három percre volt kilátás, ráadásul Luiggi Longo a kiállítás sorsára jutott második sárga lapja után. A végjátékban nagy erőket mozgósítottak a felek, újabb gól viszont már nem esett, 4-4-es eredménnyel ért véget az összecsapás.

A felső-házi rájátszás utolsó fordulójában május 16-án lépünk pályára a DEAC otthonában.

Juanra Calvo vezetőedző:Amit gyakoroltunk edzéseken, azt próbáltuk meg érvényesíteni a pályán, védekezésben jól teljesítettünk, támadásban is sok jó dolgot láttam, persze sok szituációban hibáztunk is, amelyeken dolgozni fogunk. Összességében elégedett vagyok, mert aki a pályán volt végig küzdött, és a legjobbját nyújtotta. Nagyon hasznos találkozó van mögöttünk, mindenki játéklehetőséget kapott, bízom benne, hogy frissek és élesek leszünk a jövő heti Magyar Kupa Final Four-on

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 8. FORDULÓ

HALADÁS VSE - MVFC BERETTYÓÚJFALU 4-4 (2-1)

HALADÁS VSE: Gyimesi Máté - Kovács, Luiggi Longo, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Alasztics Marcell, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

MVFC BERETTYÓÚJFALU: Mezei Dávid - Nagy Imre, Kártik Zsombor, Takács Zoltán, Rafael Da Silva, Sándor Máté. Daróczi Dávid, Tóth Attila, Rézműves Tibor, Szabó Péter, Gál István, Szatmári Ákos, Nagy Dániel, Matheus Da Silva

Edző: Trencsényi János

Gólszerzők: Dróth Zoltán 2 (5’, 27’), Szabó Péter (6’, öngól), Henrique Diniz (37’), ill. Tóth Attila 3 (20’, 28’, 33’), Kártik Zsombor (25’)

Sárga lapok: Sipos Gergő (13’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (13’), Dávid Richárd (26’), ill. Matheus Da Silva (37’)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top