NB I.-es futsalcsapatunk 5-1-es győzelmet aratott a SG Kecskemét Futsal otthonában. Dróth Zoltán duplázott, Hajmási Milán és Henrique Diniz is betalált, Vatmaniuc-Bartha Dávid pedig első gólját jegyezte az idényben. Ezzel a kéthetes, négymérkőzéses hibátlan sorozatunkkal öt pont előnnyel állunk a tabella élén.

Igazi futsalcsemegének ígérkezett a péntek esti SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE összecsapás a bajnokság 7. fordulójából. Már csak azért is, mert a legtöbb gólt szerző gárda utazott a legkevesebb találatot kapó együttes otthonába, nagy taktikai csata volt kilátásban. Nagy Kevin előző mérkőzésen elszenvedett súlyos sérülése miatt hiányzott, míg Alasztics Marcell a mérkőzés reggelén belázasodott, így ő sem állhatott a csapat rendelkezésére, míg ezúttal Leandro Rezala kapott pihenőt légiósaink közül.

Nagy lendülettel indítottuk a találkozót, rögtön Sipos Gergő nyitott egy helyzettel, majd egy akción belül Luiggi Longo és Kovács Máté is a kapufát találta el, a kipattanót követő fejes pedig Rigó kapuja fölé szállt. Ezúttal is érezhetően szerettünk volna megalapozni egy vezető találattal a mérkőzés menetét, erre Vas Ádám tett újabb kísérletet egy szabadrúgás után, a hazaiak hálóőre azonban hárítani tudott. Fölényünk az 5. percben érett góllá: Hajmási Milán szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd készítette le tökéletesen a játékszert Dróth Zoltánnak, aki klasszis gólt szerzett (0-1). A mieink nagyon magasan védekeztek, nem hagyták levegőhöz jutni a kiskunságiakat, emellett pedig rengeteg párharcot nyertek meg. Ahogy teltek a percek, valamelyest kiegyenlítettebb lett a játék, a Kecskemét éledezett, Gyimesi Máté azonban kiválóan őrizte kapunkat. Természetesen mi is mentünk előre a megnyugtató második találatért, Vas Ádám pedig rövid idő leforgása alatt két alkalommal is ismét közel járt ehhez. Négy perccel a szünet előtt Juanra Calvo vezetőedzőnk időt kért, a megbeszélt figurából pedig rögtön utána veszélyeztettünk is. A csapatok ekkor négy-négy faulttal álltak, így arra is figyelniük kellett, hogy ez a szám ne növekedjen tovább. A játékrészben az utolsó szó a miénk volt, egy villámgyors kontrát követően Hajmási Milán növelte kétgólosra előnyünket (0-2).

A szünetben rendezte a sorokat az alföldi alakulat, nagy elánnal kezdték a második félidőt, Gyimesi Máténak Hadnagy és Mánya lövésénél is résen kellett lennie. A 23. percben viszont a korábban Szombathelyen is megforduló Öreglaki találatával szépíteni tudott a Kecskemét (1-2). Egy minutummal később azonban Henrique passza tökéletesen illett csapatkapitányunk lábára, Dróth Zoltán pedig nem hibázott, duplájával ismét visszaállította a kétgólos különbséget (1-3). A következő periódusban hullámzó volt a játék képe, hol a házigazda, hol a mi akaratunk érvényesült. Bács-Kiskun megyei kapufa, majd Sipos-lövés következett, nem sokkal később pedig egy, a végletekig kijátszott akciónál mentett óriásit Bencsik Roland, aki korábban szintén klubunkat erősítette. Távolról is próbálkoztunk bátran, főként Vas Ádám és csapatkapitányunk, Dróth Zoltán tüzelt, az újabb találatot azonba Henrique Diniz jegyezte, brazil légiósunk egy labdaszerzést követően remekül használta ki gyorsaságát, és már 1-4 állt az eredményjelzőn a 31. percben (1-4).

A háromgólos hátrány megfogta a házigazdát, egy perc sem telt el, amikor Luiggi Longo átadását Vatamaniuc-Bartha Dávid váltotta gólra, ifjú tehetségünk először köszönt be a szezonban (1-5). Koós Károly időt is kért, majd a ScoreGoal átállt az öt a négy elleni játékra. A mieink azonban koncentráltan, összehangoltan védekeztek, ellenfelünk nem igazán tudott a kapura veszélyes lenni. Egészen Ristic zicceréig, amit Gyimesi bravúrral védett, majd nem sokkal később Szalmás találta el a kapufát. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, csapatunk értékes három pontot gyűjtött be a remek játékerőt képviselő kecskemétiekkel szemben. Ezzel a sikerrel az elmúlt kevesebb mint két hét alatt mind a négy mérkőzésünket megnyertük, így öt ponttal az élen vezetjük az élvonalbeli tabellát. Egy hét múlva következik a tavalyi idény bajnoki döntőjének visszavágója, október 15-én ugyanis a nagy rivális Berettyóújfalu otthonába látogatunk.

Juanra Calvo vezetőedző: „Az egyik legjobb mérkőzést játszottuk ma este a bajnokságban, gratulálok a csapatnak! Most egy kicsit pihenünk, mert sűrű volt az elmúlt két hét, és frissnek kell lennünk a Berettyó elleni találkozóra, ahol ugyanerre a teljesítményre lesz szükség, ha nyerni akarunk”

FÉRFI FUTSAL NB I, 7. FORDULÓ

SG KECSKEMÉT FUTSAL – HALADÁS VSE

SG Kecskemét: Rigó László – Ninoslav Aleksic, Klacsák Bence, Darko Ristic, Boznánszky Gábor, Halmavánszki Máté, Biró Attila, Bencsik Roland, Öreglaki Norbert, Hadnagy István, Mánya Szabolcs, Sallai Bence, Kovács Ádám, Kulcsár Gábor

Edző: Koós Károly

Haladás VSE: Gyimesi Máté, Kovács Máté, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Henrique Diniz, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Hajmási Milán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Öreglaki Norbert (23’), ill, Dróth Zoltán 2 (5’, 24’), Hajmási (19’), Henrique Diniz (31’), Vatamaniuc-Bartha (31’)

Sárga lapok: Rigó László (19’),  Darko Ristic (25’), ill. Hajmási Milán (23’), Dávid Richárd (30’):

Fotó: Sólya Eliza

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top