Kiélezett, fordulatokban bővelkedő mérkőzésen győzte le NB I.-es futsalcsapatunk a Kistarcsát. Több alkalommal is hátrányból jöttünk vissza, végül 5-3-as győzelmet arattunk. Együttesünk hazai környezetben továbbra is őrzi hibátlan mérlegét, és ezzel a három ponttal a tabella élére került.

Hétfő este nyolc napon belül a harmadik mérkőzésen léptünk pályára a Haladás Sportkomplexumban, szurkolóink pedig ezúttal is megtelítették a lelátót, hogy fáradhatatlanul biztassák csapatunkat. A 6. fordulóban ellenfelünk az a Kistarcsa volt, melynek első pontjai még várattak magukra, de rendszerint megnehezítette a komolyabb játékerőt képviselő gárdák dolgát. Már a mérkőzés elején körvonalazódni látszott, hogy a vendégek főként a védekezésre fognak koncentrálni, mi pedig mindent megteszünk azért, hogy megtaláljuk a rést a pajzson. A mieink közül főként Vas Ádám volt elemében, aki távoli lövésekkel, valamint szép szólóval egyaránt veszélyt jelentett a kistarcsai kapura. A sötétmezesek egy-egy kontrával jelezték, hogy nem adják könnyen magukat, de jól zártunk hátul, valamint Homlok Levente is a helyén volt. Ifjú kapusunknak az idő előrehaladtával egyre több dolga akadt, az újonc azonban nem tudott túljárni az eszén. Rengeteget lőttünk távolról a tömörülő védelemmel szemben, bátran vállalkoztunk, de egy kistarcsai láb, vagy éppen Bohony Bálint bravúrja rendre megmentette a vendégeket a góltól. A 16. percben megtört a jég: Vas Ádám hatalmas lökete a kapufáról Hajmási elé pattant, aki nem hibázott (1-0). Alig, hogy megszereztük a vezetést, egy baloldali támadást követően egyenlíteni tudott a Kistarcsa (1-1), Juanra Calvo vezetőedzőnk időt kért, ezt követően ismét a kapufát találtuk el, a labda azonban kifelé pattant. Együttesünkre rendesen rájárt a rúd a következő percekben, ugyanis előbb Nagy Kevin szenvedett súlyosnak tűnő térdsérülés, majd Leandro Rezala fájlalta a bokáját, így egy ideig ő sem tudta folytatni a játékot. A 18. percben jött a vendég időkérés is, majd begyűjtöttük az ötödik faultunkat is, Vas Ádám sárgult be, így már arra is figyelnünk kellett, hogy ez a szám a félidő végéig ne változzon. Az eredmény azonban sajnos változott, egy perccel a szünet előtt egy indítás és egy szép labdaátvétel után fordítani tudott a Kistarcsa, így vendégelőnnyel vonultunk pihenőre az első játékrészt követően (1-2).

A fordulást követően csapatunk megpróbálta fokozni a nyomást, érkezett a pályára Dróth Zoltán is, és javarészt a kistarcsai térfélen folyt a játék, Henrique lövésénél azonban a gólvonalról mentettek a sötétmezesek. A 24. percben Vas Ádámmal szemben szabálytalankodott Barabás Ádám, a kistarcsaiak 19-esének már volt egy sárgája, így a kiállítás sorsára jutott, ideiglenesen megfogyatkoztak a vendégek. Az emberelőnyt sikerült gólra váltanunk, válogatott kiválóságunk, Vas Ádám egy hatalmas bombával pókhálózta ki a jobb felső sarkot, egyenlítettünk (2-2). Továbbra is bátran vállalkoztunk átlövésekkel, Hajmási is, Vatamaniuc-Bartha is, aki a kapufát találta el, a vezető találat azonban csak nem akart megszületni a fölény ellenére sem. Sőt, egy gyors kontra után a 32. percben ismét a Kistarcsa került előnybe, Besnyő Dániel volt eredményes (2-3). Bő öt perc volt hátra a találkozóból, amikor átálltunk öt a négy elleni játékra, ennek pedig hamar meg is lett az eredménye: türelmesen megjárattuk a védőfal előtt a labdát, majd Hajmási Milán centerezésébe ért bele szerencsétlenül Bita László, a labda pedig a hálóban kötött ki (3-3). Egy perc sem telt el az egyenlítés után, amikor brazil légiósunk, Henrique Diniz lőtte ki a bal alsó sarkot. Az 1-0-s állás óta először, de talán a legjobbkor vezettünk a mérkőzésen (4-3). A vendégek az utolsó percig küzdöttek, ám miután Kovács Máté passzából Dróth Zoltán is meglőtte a maga gólját, (5-3) eldőltek a lényegi kérdések. Csapatunk ezzel az itthon tartott 3 ponttal a tabella élére került, pénteken pedig már következik a Kecskemét elleni idegenbeli erőfelmérő.

Juanra Calvo vezetőedző: „Jól kezdtük a mérkőzést, domináltunk, a helyzeteinket viszont sajnos megint nem sikerült értékesíteni. A kistarcsai egyenlítés, majd fordítás után kicsit idegesek lettünk, így aztán megbeszéltük a szünetben, hogy a lehetőségeinket a gólszerzésre ki kell használnunk, erre kell koncentrálnunk. Gratulálok a Kistarcsának, mert nagyon jó mérkőzéseket játszanak. Mi pedig ennél sokkal jobban is tudunk játszani, és remélem, hogy ez pénteken a Kecskemét ellen meg is fogjuk mutatni”

FÉRFI FUTSAL NB I., 6. FORDULÓ

HALADÁS VSE – KISTARCSA FUTSAL 5-3 (1-2)

Haladás VSE: Homlok Levente – Hajmási Milán, Sipos Gergő, Leandro Rezala, Vas Ádám, Alasztics Marcell, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Kistarcsa Futsal: Bohony Bálint, Besnyő Dániel, Dolhai Gergő, Kövesdi Zsombor, Méhes Pál, Horváth Bence, Ribai Richárd, Kavalecz Márk, Gellérfi Sándor, Dolhai Simon, Mezőfalvi Loránd, Bita László, Varhoczki László, Barabás Ádám

Gólszerzők: Hajmási Milán (16’), Vas Ádám (25’), Bita László (37’, öngól), Henrique Diniz (37’), Dróth Zoltán (39’), ill. Gellérfi Sándor (16’), Kövesdi Zsombor (19’), Besnyő Dániel (32’)

Sárga lapok: Méhes Pál (9’), Kövesdi Zsombor (15’), Vas Ádám (18’), Henrique Diniz (18’),

Piros lap: Barabás Ádám (24’)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bajnoki döntősorozat

Pos Team W
1. Haladás VSE 3
2. MVFC Berettyóújfalu 0

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 10 +25 34
2. MVFC Berettyóújfalu 10 +2 24
3. SG Kecskeméti Futsal 10 -8 15
4. Futsal Veszprém 10 -5 13
5. Aramis SE 10 -3 12
6. DEAC 10 -11 9

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 54
2. MVFC Berettyóújfalu 49
3. SG Kecskeméti Futsal 48
4. Futsal Veszprém 48
5. Aramis SE 42
6. DEAC 42
7. Újpest FC-220VOLT 28
8. A Studio Nyíregyháza 22
9. Magyar Futsal Akadémia 16
10. Nyírbátori SC 14
11. Rubeola FC 12
12. ELTE-BEAC 5
Go to top