NB I.-es futsalcsapatunk már a találkozó 7. percében 4-0-ára vezetett, végül pedig magabiztos, 7-2-es sikert aratott az Aramis együttese ellen. A mérkőzésen hat különböző játékosunk talált be, Kovács Máté idénybeli első találatát szerezte; brazil légiósunk, Leandro Rezala pedig első élvonalbeli Haladás-gólját jegyezte.

Bajnokok Ligája-főtáblás együttesünk a selejtező miatt elhalasztott mérkőzését pótolta a bajnokság 2. fordulójából, csütörtök este az Aramis SE gárdáját fogadtuk a Haladás Sportkomplexumban. A mieinknél Alasztics Marcell és Henrique Diniz pihenőt kapott, így ők ezúttal nem voltak keretben. A nem szokványos időpont ellenére is megtelt a Haladás Sportcsarnok, és most sem csalódhatott, aki ezt a programot választotta. Álomszerűen indítottuk a találkozót, Hajmási Milán labdaszerzése után kevesebb mint két perc elteltével vezetést szereztünk csapatkapitányunk, Dróth Zoltánnak köszönhetően (1-0). Még ugyanebben a minutumban Vas Ádám bombázta a kapuba Dávid Richárd passzát, remekeltek válogatott kiválóságaink (2-0). Majd folytattuk a lehengerlő játékot, a 4. percben jött a harmadik találatunk, méghozzá egy igazi brazil koprodukcióból: Luiggi Longo lövése még a kapufát találta csak el, de a kipattanóra érkezett Leandro Rezala, aki ezzel megszerezte első NB I.-es gólját zöld-fehér színekben (3-0). Jött is a vendég időkérés, de ezt követően is meneteltünk tovább, Gerencsér Antal járt közel hozzá, hogy növeljük előnyünket: remek centerezést követően maradt ki a ziccer. Még mindig nem vettünk vissza a tempóból, Hajmási Milán ezúttal Kovács Máténak szánta a játékszert, de a budaörsi Vadászi helyezte végül saját kapujukba (4-0). Vendégeinknek nem volt veszítenivalójuk, így átálltak az öt a négy elleni játékra. Nagy helyzetek ezután is nekünk adódtak, Luiggi Longo átadása után ismét Gerencsér Antal találhatott volna be. Az Aramis továbbra is emberelőnyös játékot játszott, ez pedig a 15. percben Büki Baltazár révén góllá is ért (4-1). A folytatásban valamelyest kiegyenlítettebb lett a játék, felbátorodtak a Pest megyeiek, ennek pedig újabb találat lett az eredménye: Bognár Bence állt egy ígéretes szabadrúgás mögé, majd lőtt gólt a játékrész utolsó percében (4-2), a szünetig már nem is változott az állás.

A második játékrész eleje ismét a miénk volt, főként távolról próbálkoztunk és rendesen megdolgoztattuk a budaörsiek hálóőrét. Az Aramis folytatta az emberelőnyös játékot, minden követ megmozgatott, hogy izgalmasabbá tegye a mérkőzés hátralévő részét, de Gyimesi Máté éberen őrizte hálónkat.  Csapatunk főként a gyors átmenetekkel próbált operálni, illetve fiataljaink, Nagy Kevin és Vatamaniuc-Bartha Dávid is komoly erővel tüzeltek ellenfelünk kapujára. A 29. percben aztán sikerült megtörnünk a hosszabb gólcsendet: Luiggi Longo élesen keresztbelőtt labdájára Kovács Máté érkezett remekül, és talált be az idényben először (5-2). A vendégek a háromgólos hátrány és a kimerülőben lévő erőtartalékok ellenére sem adták meg magukat, továbbra is öt a négy elleni játékkal próbálkoztak. Azonban a rutin és a papírforma keretbe foglalta a mérkőzést: gyors gólokkal kezdtünk, és gyors gólokkal zártuk is a találkozót: a 39. percben előbb Nagy Kevin lőtt saját térfeléről az üres kapuba (6-2), majd pár másodperccel később Luiggi Longo is megtette ugyanezt (7-2). Így végül magabiztosan gyűjtöttük be a 3 pontot, hétfőn pedig már újabb feladat vár ránk: az újonc Kistarcsát fogadjuk a Haliban. 

 

Juanra Calvo, vezetőedző: „4-0-ás állás inkább tartani akartuk a labdát, nem akartunk rohanni és újabb gólokat szerezni, talán ezért is jött fel ellenfelünk a szünet előtt 4-2-re. Az öltözőben megbeszéltük a dolgokat, a folytatásban pedig ismét jobban pörögtünk. Összességében egy jó mérkőzést játszottunk, és annak is örülök, hogy jól tudtunk kezdeni. Várjuk a hétfői, Kistarcsa elleni mérkőzést, az Aramisnak pedig sok sikert kívánok a bajnokságban”

FÉRFI FUTSAL NB I. 2. FORDULÓ

HALADÁS VSE – ARAMIS SE 7-2 (4-2)

Haladás VSE: Gyimesi Máté – Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Homlok Zsolt, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Nagy Kevin, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Leandro Rezala

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Aramis SE: Soós Arnold, Horváth Szabolcs, Edvin Moga, Bognár Bence, Büki Baltazár, Nyerges András, Németh Márton, Vattamány Dávid, Anton Klushyn, Vadászi Edward, Pap Zsombor, Fekete Márk, Lévai Dániel, Sámson Zoltán

Vezetőedző: Flavius Moga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 31
2. Futsal Veszprém 31
3. MVFC Berettyóújfalu 30
4. Haladás VSE 29
5. SG Kecskeméti Futsal 26
6. DEAC 25
7. Újpest FC-220VOLT 20
8. A Studio Nyíregyháza 12
9. Magyar Futsal Akadémia 9
10. Nyírbátori SC 7
11. Rubeola FC 5
12. ELTE-BEAC 1
Go to top