Idén nyolc csapat mérkőzött a futsalszakágunk által harmadik alkalommal megrendezett Haladás Futsal Kupán. A színvonalas erőfelmérőt végül a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium, „Brenner Kings” fantázianevű együttese nyerte, de a torna a pályára lépő valamennyi lurkó számára hatalmas élmény volt.

Futsalszakágunk 2022-ben egyértelműen azzal a szándékkal indította útjára az általános iskolák számára szervezett viadalt, hogy játékos keretek között népszerűsítsük a sportágat. A gyerekek ezeken a mérkőzéseken élesben kóstolhatnak bele a futsal szépségeibe, eközben pedig szakembereink, edzőink – Sziffer András és Vidák Balázs – árgus szemekkel figyelhetik a felbukkanó tehetségeket.

A III. Haladás Futsal Kupán nyolc általános iskola 3-4. osztályos tanulói léptek pályára. A csapatokat két kvartettbe sorsoltuk, melyekben egyenként 16 perces körmérkőzések után alakult ki a sorrend. Az A-csoport küzdelmeit végül százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg az Oladi-iskola, míg a második helyen a 4 pontot gyűjtő Derkovits végzett.

A B-ben három gárda is hat ponttal zárt, így a gólkülönbség döntött: a Brenner az első, míg a Gothard a második helyen jutott be az elődöntőbe, ahol előbb 1–1-es döntetlent játszott az Oladi és a Gothard. Büntetőkkel aztán az Oladi jutott abba a fináléba, amiben a Derkovitsot 1–0-ra legyőző Brenner várt rá.

A roppant izgalmasan alakuló bronzmeccs 2–2-re végződött a Gothard és a Derkovits között, így büntetőkre került sor, melyben a Gothard bizonyult jobbnak, és harcolta ki a harmadik helyet. Az egészen színvonalas döntőt pedig a Brenner nyerte 2–1-re az Oladi ellen.

A gyerekek számára külön öröm volt, hogy a mérkőzéseket olyan „hírességek” vezették, mint Dróth Zoltán, Hajmási Milán, Alasztics Marcell, Gyimesi Máté, Knizs Olivér, Luiggi Longo és Kovacsics Richárd. A remek hangulatról pedig Vas Ádám és Ujhelyi Barna gondoskodott.

A torna végén az első három helyezett csapat tagjai a jól megérdemelt trófeák, érmek, oklevelek mellett a SPORT36-ZEUS Kft. által biztosított pólókat is átvehették. A legügyesebbek pedig még különdíjakat is vihettek haza.

Legjobb kapus: Gáspár Botond (Oladi)

Legjobb játékos: Kovács Barnabás (Brenner)

Gólkirály: Rajos Ádin (Paragvári) és Kalmár Kornél (Gothard) 7-7 találat

A díjakat sportigazgató-elnökhelyettesünk Bokor Zsolt; futsalszakágunk vezetője, a torna főszervezője; Pálmay Tamás, valamint a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség elnöke, Táncsics András adta át.

A díjátadóval véget ért a III. Haladás Futsal Kupa, de az élmény még biztosan beszédtéma lesz a gyerekek között, és a családok vacsoraasztalánál; egyesületünk utánpótlásbázisa bővült, valamint edzőink, felnőtt játékosaink és stábunk is magával viszi a fiatalok örömét szívükben.

A Haladás Futsal Kupa résztvevő iskolái:

  1. hely – Brenner János Általános Iskola és Gimnázium (Brenner Kings)
  2. hely – Oladi Általános Iskola (Oladi Királyok)
  3. hely – Gothard Jenő Általános Iskola (Csillagok)
  4. hely – Derkovits Gyula Általános Iskola (Derkó)
  5. hely – Paragvári Utcai Általános Iskola (Paragvári SOKKK)
  6. hely – Reményik Sándor Evangélikus Általános és Alapfokú Művészeti Iskola (Hörcsögök)
  7. hely – Apáczai Csere János Általános Iskola (Tápláni Baglyok)
  8. hely – Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Váci)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top