Második alkalommal rendezte futsalszakágunk a Szombathely és környéki általános iskolák nebulóinak a Haladás Futsal Kupát, melyen ezúttal kilenc intézmény tíz csapata versengett. A kupa végül a Paragvárié lett, de az élményből minden gyermeknek, tanárnak és családtagnak jutott. Élvonalbeli és másodosztályú futsalosaink pedig játékvezetőként vettek boldogan részt az eseményen.

Egyesületünk tavaly azzal a céllal indította útjára a Haladás Futsal Kupát, hogy lehetőséget biztosítson a gyermekek számára a sportág versenyrendszerébe való bekapcsolódásra, ezt a döntést pedig saját élményeik alapján hozhassák meg.

Idén a Haladás Futsal Kupa a Szombathely és környéki általános iskolák 2. és 3. osztályos tanulóit szólította meg, 9 intézményből 10 csapat nevezett az eseményre. A 110 nebuló két csoportban mérte össze tudását, a csoportok első két helyezettje vívta ki a négyes döntőt. A Final Fourba a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola két együttese, valamint az Oladi és a Paragvári jutott be. A Zrínyisek csak büntetőkkel tudták eldönteni, hogy végül a II.-es gárda játszhasson a fináléban. A másik elődöntőből pedig magabiztosan jutott be a Paragvári, aki végül a trófeát is a magasba emelhette. A bronzérmet az Oladi gárdája szerezte meg.

Friss kupacímvédő futsalosaink és NB II.-es játékosaink szívügye a sportág, ezért nem volt kérdés, hogy idén is aktív szerepet vállalnak a tornán. Dróth Zoltán, Alasztics Marcell, Hajmási Milán, Gyimesi Máté, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Puhr Bálint, Kovacsics Richárd és Ódor Dorián a sípokat fújták, míg Ujhelyi Barna és Horváth Mátyás a remek hangulatért feleltek. Természetesen Vidák Balázs utánpótlásedzőnk is jelen volt, és játékosmegfigyelőként is szemlélte az eseményeket.

Az első négy helyezett csapat tagjai az élmény emlékére egy egyedi tervezésű, a torna logójával ellátott pólót kaptak ajándékba, melyet a SPORT36-ZEUS Kft. biztosított; a csapatok egy oklevelet is kitehetnek az osztálytermekbe, a legnagyobb elánnal futsalozó nebulók pedig egy különdíjjal is gazdagabbak lettek.

Legjobb kapus: Guba Gál

Legjobb játékos: Rácz Maximilian

Gólkirály: Rajos Ádin

A torna főszervezője, futsalszakágunk vezetője, Pálmay Tamás az érmek és különdíjak átadására sportigazgató-elnökhelyettesünket, Bokor Zsoltot, valamint Szántó Erzsébet klubmenedzsert és élvonalbeli csapatunk játékosait kérte fel.

A díjátadóval véget ért az II. Haladás Futsal Kupa, de az élmény még biztosan beszédtéma lesz a gyermekek között, és a családok vacsoraasztalánál; egyesületünk utánpótlásbázisa bővült, valamint edzőink, felnőtt játékosaink és stábunk is magukkal viszi a fiatalok örömét szívükben.

Haladás Futsal Kupa résztvevő iskolái:

I. hely – Paragvári Utcai Általános Iskola

II. hely – Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola II.

III. hely – Oladi Általános Iskolahely – Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola I.

IV. Apáczai Csere János Általános Iskola

Brenner János Általános Iskola

Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Gothard Jenő Általános Iskola

Reményik Sándor Evangélikus Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top