NB II.-es csapatunk a bajnokság 6. fordulójában 5-2-es vereséget szenvedett a Sárvár ellen. Vidák Balázs két góljának köszönhetően a félidőben még döntetlenre állt a mérkőzés, azonban a duplázás vasi riválisunknak kétszer is sikerült, így ők gyűjtötték be a három pontot.

A listavezető UTE elleni vereség után a komoly játékerőt képviselő, korábbi válogatott játékosokat is soraiban tudó Sárvár együttese érkezett a Haladás Sportcsarnokba. Már a bemelegítés sem indult jól a mieink számára, ugyanis kapusunk, Homlok Levente bokája kifordult, így nem állhatott a csapat rendelkezésére. A mérkőzés elején a főként kontrákra berendezkedett vendégek ellen remekül kezdtünk, védekezésben és támadásban egyaránt jól dolgoztunk. A gyors sárvári ellentámadásokban azonban rendre ott volt a veszély, a 12. percben aztán a korábbi válogatott, valamint Haladás-játékos, Halmos Máté révén a Sárvár szerezte meg a vezetést (0-1). Ezt követően nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk, ez pedig két perc leforgása alatt egy Vidák Balázs duplával az előnyünket is jelentette a 17. percre (2-1).  Nem tartott sokáig örömünk, a következő minutumban egy sarokrúgást követően gyorsan egyenlített a vendégalakulat, a játékrész végéig pedig már nem esett több találat (2-2).

A második félidőt rögtön egy góllal nyitotta vasi riválisunk, Halmos Máté másodszor talált be (2-3). Az újabb bekapott gól után is volt tartás csapatunkban, mentünk előre. Beszorítottuk a Sárvárt, de semmi sem akart összejönni, nem úgy, mint ellenfelünknek, akik egy védelmi megingásunkat kihasználva már két góllal vezettek (2-4). Innentől kezdve már nem volt veszítenivalónk, öt a négy elleni játékra váltottunk, de nem tudtunk mit kezdeni a masszívan, fegyelmezetten védekező vendégekkel, ráadásul egy labdaszerzés után Kuti András megszerezte csapata ötödik, saját maga második gólját (2-5). Ekkor öt perc volt még hátra a mérkőzésből, mi pedig megpróbáltunk minden lehetőséget megragadni, hogy kisebb csodát hajtsunk végre. Továbbra is emberfölényes játékot játszottunk, a Sárvár azonban kihúzta kapott gól nélkül a hátralévő időt, a lefújásig az eredmény már nem változott. Csapatunknak jövő héten a Pécs otthonában lesz lehetősége javítani.  

Sziffer András, vezetőedző: „Azt gondolom, hogy mindent megpróbáltunk annak érdekében, hogy megnyerjük a találkozót, jól támadtunk, megvoltak a lehetőségeink, de a védekezésben elkövetett hibáinkat remekül használta ki a Sárvár, amely nem érdemtelenül nyerte meg a mérkőzést. Több elkerülhető gólt kaptunk, de a befejezések tekintetében is bőven van hova fejlődni. Jövő héten Pécsre látogatunk, ahol megpróbálunk javítani!”

FÉRFI FUTSAL NB II. NYUGATI CSOPORT 6. FORDULÓ

HALADÁS VSE II. – SÁRVÁRI FUTSAL 2-5 (2-2)

Haladás VSE II.: Soronics Gergő – Gerencsér Antal, Knizs Olivér, Szalmás Zoltán, Vidák Balázs, Homlok Levente, Kiss Patrik, Mézer Viktor, Horváth Félix, Kovács Máté, Puhr Bálint, Horváth Zénó, Volner Bence, Kárász Noel

Edző: Sziffer András

Sárvári Futsal: Soós Benjámin – Gyenese Ádám, Fábián Kristóf, Halmos Máté, Szakasics Balázs, Bankits Krisztián, Faiszt Péter, Osvald Márió, Manganelli Zsolt, Hegyesi Zsolt, Nagy Martin, Tóth László, Manganelli Attila, Kuti András

Gólszerzők: Vidák Balázs 2 (16’, 17’), ill. Halmos Máté 2 (12’, 21’), Gyenese Ádám (18’), Kuti András 2 (27’, 35’)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bajnoki döntősorozat

Pos Team W
1. Haladás VSE 3
2. MVFC Berettyóújfalu 0

Futsal NB I. Felső-ház tabella

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 10 +25 34
2. MVFC Berettyóújfalu 10 +2 24
3. SG Kecskeméti Futsal 10 -8 15
4. Futsal Veszprém 10 -5 13
5. Aramis SE 10 -3 12
6. DEAC 10 -11 9

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 54
2. MVFC Berettyóújfalu 49
3. SG Kecskeméti Futsal 48
4. Futsal Veszprém 48
5. Aramis SE 42
6. DEAC 42
7. Újpest FC-220VOLT 28
8. A Studio Nyíregyháza 22
9. Magyar Futsal Akadémia 16
10. Nyírbátori SC 14
11. Rubeola FC 12
12. ELTE-BEAC 5
Go to top