Utolsó fordulóját rendezték az Európa-bajnoki selejtezősorozatnak, férfi futsalválogatottunk a fehérorosz házigazdával küzdött meg a csoport második helyéért. Nemzeti csapatunk a 35. percig szoros mérkőzést veszített 5-2-re Minszkben. A mérkőzés magyar akciógólját Dróth Zoltán szerezte, kapusunk, Alasztics Marcell pedig kiválóan őrizte hálóját.

Nagy reményekkel érkezett futsalválogatottunk Fehéroroszországba, a pótselejtezőt érő második helyért csaptunk össze a hazaiak nemzeti együttesével. Egyesületünket ezúttal is öt játékos képviselte: Hajmási Milán, Alasztics Marcell, Dróth Zoltán, Vas Ádám és Dávid Richárd személyében. A 3000 férőhelyes minszki csarnok lelátóin nagyszámú nézősereg foglalt helyet, a pálya szélén pedig dobokkal is tüzelték kedvenceiket a házigazdák szurkolói. A hatalmas tétnek köszönhetően nagy elánnal estek egymásnak a csapatok, majd a 8. percben egy oldalberúgásból megszerezték a vezetést Zhigalko révén (0-1). Nem tartott sokáig az előny, mert egyesületünk támadójának, Dróth Zolinak elég volt 10 másodperc ahhoz, hogy egalizáljon (1-1). Alaposan belejöttek a játékba a csapatok, újabb két perccel később Matvejenko villant, és ismét a hazaiak álltak jobban (2-1). Folytatódott a nagy küzdelem, és a szünet előtt egy perccel egy hatoson belüli kezezésből megítélt büntetőt váltott gólra Pál Patrik (2-2).

A pihenő után fordult a kocka, és Alasztics Marcinak több nagy bravúrt is be kellett mutatnia, hogy ne kerüljön válogatottunk harmadszor is hátrányba. A 35. percben viszont már kapusunk is tehetetlen volt, Los kísérlete perdült a hálóba (3-2). A hátralévő időt már vészkapussal játszotta csapatunk a gyors egyenlítés reményében. A szerencse viszont a hazaiakkal volt, először Selyuk, majd az utolsó percben Krakun használta ki labdavesztésünket és két egész pályás, üres kapus góllal végleg eldöntötték a találkozót (5-2). Ezzel pedig biztossá vált, hogy válogatottunk a csoport harmadik helyén végzett, egyenes ágon a csoportelső Kazahsztán jutott ki a kontinensviadalra, míg a pótselejtezőt érő ezüstérmes pozíciót a fehéroroszok csípték meg.

– Mindent megtettünk a pályán, ami tőlünk telt, de el kell ismerni, hogy a fehéroroszok jelenleg előrébb járnak nálunk, és ezt érvényesíteni tudták a pályán. A játékosaim küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, de sajnos ez most nem volt elég a pontszerzésre – értékelt a mérkőzés után az MLSZ honlapjának Turzó József szövetségi kapitány.

Fehéroroszország - Magyarország 5-2 (2-2)

Gólszerzők: Zhigalko (7.), Matveenko (11.), Los (35.), Selyuk (37.), Krikun (39.) illetve Dróth Zoltán. (8.), Pál Patrik. (18. - büntetőből)

„A” csoport végeredménye:
1. (és biztos Eb-szereplő) Kazahsztán 18 pont,
2. Fehéroroszország 9 pont
3. Magyarország 6 pont
4. Izrael 3 pont

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top