Az öt Hali-játékossal Izraelbe utazó magyar futsalválogatott visszavágott a budapesti fiaskóért. A mieink 4–1-re nyertek a Rishon Lecijónban lejátszott Európa-bajnoki selejtezőn és ezzel visszahozták a továbbjutási esélyeinket.

A Sterbinszky Amáliáról elnevezett sportcsarnokban elszenvedett 7–3-as vereséget követően nem maradt más esélye a Turzó József irányította nemzeti csapatunknak, mint az, hogy nyerjen Izraelben. Minden más esetben lemondhattunk volna a továbbjutással kapcsolatos álmainkról. A szövetségi kapitány ennek megfelelően a győzelem elvárásával küldte pályára az Alasztics Marcellt, Dróth Zoltán és Hajmási Milánt is soraiban tudó kezdőötösünket. A két másik Hali-játékos, Dávid Richárd és Vas Ádám a kispadon várt bevetésre.

A derbit ugyan az izraeliek kezdték aktívabban, ám szép lassan átvettük az irányítást és Dróth Zoli helyzeténél már közel jártunk a gólhoz. A 12. percben pedig már össze is jött a vezetés, Dávid Ricsi passzát Tatai József lőtte a hálóba. A 18. minutumban pedig már 2–0 volt ide, Dróth Zoli elsőre még elhibázta a kisbűntetőt, de a kipattanót már gólra váltotta a válogatott csapatkapitánya.

Térfélcsere után szerencsés találattal szépítettek a hazaiak, ugyanis a labda Dávid Ricsiről pattant az amúgy remekül védő Alasztics Marci kapujába. Sokáig azonban nem kellett izgulnunk, mivel a 25. percben Marci kidobását követően Horváth Szabolcs visszaállította a kétgólos különbséget. A 4–1-es végeredményt pedig Komáromi Péter állította be a 34. percben.

Turzó József szövetségi kapitány: - Ennek a győzelemnek a taktikai fegyelem és a lelkesedés volt a záloga. Ezzel a három ponttal megmaradt az esély arra, hogy a második helyen zárjunk a csoportban. Hogy sikerül-e, az valószínűleg az utolsó fordulóban, Fehéroroszországban dől majd el. 

Győzelmének köszönhetően a magyar futsalválogatott már hat ponttal rendelkezik, amivel a csoportja második helyén áll. A mieink áprilisban itthon mérkőznek meg Kazahsztán csapatával, míg a fehéroroszok ellen idegenben lépnek pályára legjobbjaink.

Izrael-Magyarország 1–4 (0–2)

Gólszerzők: Tatai József (12.), Dróth Zoltán (18.), Horváth Szabolcs (25.), Komáromi Péter (34.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top