A Dogs Elite és Ultras Savaria Basketball szervezett szurkolói csoportok kezdeményezésére és megkeresésére csatlakozott három szombathelyi sportszervezet – Falco KC, Haladás VSE és a Király SE – a Noel gyógyulásáért indított akcióhoz!

A közös akció Noelért, egy Vas megyei kisfiúért indult, aki az SMA II. betegségben szenved,  ami egy ritka, genetikai úton öröklődő betegség. A gyógyuláshoz egy speciális génterápia szükséges, melyet a kisfiúnak kétéves koráig kell megkapnia ahhoz, hogy teljesen felépülhessen. A terápia 730 millió forintba kerül, és Magyarországon jelenleg nem tartozik az államilag támogatott kezelések közé.

Noel érdekében rengetegen mozdultak meg, magánszemélyek, civil szervezetek, cégek - és immár sportegyesületek, szurkolói csoportok is támogatják a gyűjtést.

A Dogs Elit, a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának egyik legrégebbi szervezett drukker csoportosulása, és az Ultras Savaria Basketball (USB), a Falco KC szurkolói csoportja 100-100 ezer forintot ajánlott fel Noelnek.

Őze Balázs (Dogs Elite) és Mondl Szilárd (USB) felkérésére a kezdeményezéshez első szóra csatlakozott a Falco Vulcano-Energia KC Szombathely kosárlabdacsapata, a Haladás VSE futsal-szakosztálya és Király Gábor sportegyesülete, a Király SE is. Az egyesületek válogatott sportolóik által aláírt mezeket ajánlottak fel, amelyekre bárki nyilvánosan licitálhat majd, aki szeretne segíteni Noelnek.

A Falco két saját nevelésű szombathelyi válogatott játékosa, Váradi Benedek és Perl Zoltán aláírt dresszét bocsájtja aukcióra, a futsalosoktól a nemzeti válogatott csapatkapitánya, Dróth Zoltán szignózott mezére lehet licitálni, míg a Király SE-től a 108 fellépésével válogatottsági rekorder Király Gábor, valamint a 35-szörös válogatott Halmosi Péter írta alá az egyesület sárga mezét, abban a reményben, hogy minél magasabb összegért kel majd el a nyilvános árverésen.

A mezekre egy, a Noel gyógyulásáért létrejött nyilvános csoportban lehet majd licitálni, itt: https://www.facebook.com/groups/253372286132586 2021.02.08-15. között.

A dresszek kikiáltási ára egyenként 30.000 forintról indul.

Az akcióban résztvevő három szombathelyi egyesület és két szervezett szurkolói csoport őszintén hiszi, hogy a Noel gyógyulásáért indított kezdeményezés eléri célját, és sok-sok felajánlásból végül összegyűlik a speciális génterápia megkezdéséhez szükséges összeg!

Egyúttal arra hívja fel a figyelmet, hogy aki teheti, lehetőségeihez képest segítse Noel ügyét.

Akár a nyilvános licit során, akár más eszközökkel.

 

Kézilabda szakosztályunk is csatlakozik az akcióhoz, melynek célja, hogy Noel, egy Vas megyei kisfiú, aki SMA II. betegségben szenved, meggyógyuljon! Fiatal játékosaink is nagyon szeretnék, ha Noelnek is esélye lehetne akár a Haladásban sportolnia, ezért licitre ajánlják fel Kisfaludy Anett, válogatott kézilabdázó mezét, melyet a teljes 2017/2018-as érdi, bronzérmes női kézilabdacsapat dedikált és a Haladás Sportkomplexum nyitómeccsére kapott ajándékba egyesületünk.

Kisfaludy Anett mezére ebben a posztban tudsz licitálni március 8-án, 20 óráig: https://www.facebook.com/haladasvse/photos/gm.276929980443483/1501918656682250/

 

Ha liciten kívül, közvetlenül szeretnél segíteni, hozzájárulásodat a család hálás szívvel fogadja az alábbi számlaszámra:

Az Alapítvány neve: GYŐZZÜK LE AZ SMA-T, ÁLLÍTSUK TALPRA NOELT!

Számlaszáma: 11747006-27260104

IBAN: HU62 1174 7006 2726 0104 0000 0000

SWIFT KÓD: OTPVHUHB

Céges támogatók részére az alapítvány igény esetén adományigazolást állít ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top