Idei első tétmérkőzésén 3–1-re nyert NB II-es női röplabdacsapatunk a Palota VSN együttese ellen. Sajnos a találkozón együttesünk egyik meghatározó játékosa, Szendrődi Rebeka súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett.

A koronavírus-járvány miatt a téli szünet alatt alaposan átalakította az NB II-es bajnokságot a Magyar Röplabda Szövetség. A Nyugati B-csoportban szereplő együttesünk idén tavasszal csak felnőtt csapatokkal találkozhat majd, mivel az élvonalbeli klubok U21-esei külön pontvadászatban szerepelnek a folytatásban, az eredményeiket pedig törölték is. Így a mieink mellett négy gárda maradt ebben a régióban, ami azt jelenti, hogy összesen nyolc mérkőzés vár Mucsi Péter listavezető csapatára.

Az első fordulóban pedig rögtön egy rangadón lépetek pályára lányaink, ugyanis a rendkívül jó erőkből álló Palota VSN érkezett a Haladás Sportkomplexumba.

Az első szett tökéletesen alakult a mieink számára, mivel a játék valamennyi elemében a vendégek fölé tudtunk nőni, így aztán 25:14-re be is húztuk a nyitójátszmát.

A második, rendkívül sokáig tartó etapra viszont feltámadtak a fővárosiak, akik óriási küzdelemben 25:23-ra megnyerték a szettet és ezzel 1–1-re alakították az állást.

A harmadik játszma hasonlóan alakult, mint a második, vagyis végig fej-fej mellett haladtak a küzdő felek. Szerencsére a végjáték ezúttal nekünk sikerült jobban és 25:23-al mi kerültünk 2–1-es előnybe.  

A negyedi felvonás is szorosan alakult, ám ezt 25–21-re tudtuk behúzni, így pedig a mérkőzést 3–1-re nyertük meg. Üröm az örömben, hogy Szendrődi Rebeka súlyosnak tűnő sérülést szenvedett az összecsapáson.

Mucsi Péter vezetőedző: - Nagyot küzdött a csapat. Ismét bebizonyítottuk, hogy nagy szívvel és akarattal tudunk játszani. Az edzéseken gyakoroltakat viszontláttam a lányoktól. A megbeszélteket betartva erős ellenfelet győztük le teljesen megérdemelten. Az elsődleges célunkat elértük, a felsőházba jutottunk. Nagyon büszke vagyok a lányokra. A hétköznapokon rengeteget dolgozunk ezekért a győzelmekért. Szendrődi Rebekának mielőbbi gyógyulást és visszatérést kívánok a pályára!

Haladás VSE-Palota VSN 3–1 (14, -23, 23, 21)

Haladás VSE: Csóka, Zoltán, Sajben, Varga Á., Szendrődi, Blázsovics. Csere: Kiss D. (liberó), Héjj, Horváth B. Vezetőedző: Mucsi Péter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top