Március 16. és 19. között az Európa-bajnokság selejtezőjének négycsapatos minitornáján lép pályára a magyar férfi U19-es futsalválogatott. Az Eb-szereplést jelentő csoportelsőségért a házigazda szerbekkel, a szlovénokkal, valamint a franciákkal mérkőzik meg korosztályos nemzeti együttesünk. Élvonalbeli csapatunkból négyen kaptak meghívót a kontinensviadal selejtezőjére, két játékosunkra pedig tartalékként számít a szövetségi kapitány.

Az U19-es futsalválogatott a szeptemberi, Spanyolországban megrendezésre kerülő Európa-bajnokság részvételért mérkőzik meg négycsapatos minitornán a szerbiai Vlade Divac Sportcsarnokban. Az UEFA második alkalommal rendezi meg a kontinensviadalt, amelynek tavaly augusztusi sorsolásán a szerb, a francia és a szlovén válogatottat kapta ellenfélnek nemzeti korosztályos együttesünk. A selejtezőben a hét csoport első helyezettjei kvalifikálnak az Európa-bajnoki címért folytatott küzdelmekre, a címvédő spanyol válogatott biztos résztvevője az Eb-nek. Frank Tamás négy fiatal játékosunknak: Vatamaniuc-Bartha Dávidnak, Kovács Máténak, Gerencsér Antalnak, és Szalmás Zoltánnak küldött meghívót az Eb-selejtezőre, de tartalakként számít Papp Zsomborra és Horváth Bendegúzra is.

A magyar férfi futsal U19-es válogatott mérkőzései az Európa-bajnoki selejtezőn:

2022.03.16., szerda 19:30 Szlovénia-Magyarország | élő közvetítés

2022.03.17., csütörtök 19:30 Szerbia-Magyarország | élő közvetítés

2022.03.19., szombat 16:00 Magyarország-Franciaország | élő közvetítés

A magyar férfi futsal U19-es válogatott kerete:

Vatamaniuc-Bartha Dávid (Haladás VSE), Kovács Máté (Haladás VSE), Gerencsér Antal, (Haladás VSE), Szalmás Zoltán (Haladás VSE), Nyerges András (Aramis), Molnár Gábor (Aramis), Csercsa Gergő (Gyulaházai Futsal), Szatmári Ákos (MVFC), Dorogi Benjamin (Veszprém), Kovács Balázs (Rubeola FC Csömör), Fellembek Zétény (Veszprém), Lipl Noel (TF)

Tartalékjátékosok: Papp Zsombor (Haladás VSE), Horváth Bendegúz (Haladás VSE), Sóvári Benedek (TF), Kardos Olivér (Rubeola FC Csömör), Lőrincz Máté (MFA), Koszta Zoltán (Gyulaházai Futsal)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top