Akárcsak korábban Budaörsön, Győrben is úgy játszott 3–3-as döntetlent NB III.-as futballcsapatunk, hogy a mérkőzés utolsó pillanataiban kaptunk gólt, és így úszott el a győzelmünk.

Az Észak-nyugati csoport 8. fordulójában az ETO Akadémia vendégeként léptek pályára Szenczi Imre tanítványai, akik már a találkozó 8. percében hátrányba is kerültek: Kröhn Christopher szerzett vezetést a hazaiaknak (1–0). Szerencsére ezt követően rendezték a soraikat a mieink: Árvay Dávid lövése még nem került a vendéglátók kapujába, ám a 17. minutumban Tarján Patrik már nem kegyelmezett, és okos találattal kiegyenlített (1–1). A 32. percben pedig duplázott „Tari”: egy „szabad” labdát bólintott az ETO üresen tátongó kapujába, ezzel ki is alakította az első félidő 1–2-es eredményét.

Térfélcsere után viszonylag gyorsan egalizáltak a Rába-partiak, akik közül Herczeg Marcell vette be Horváth Bendegúz kapuját (2–2). Azonban nem sokáig örülhettek a hazaiak, ugyanis Árvay Dávid forintos labdájából Fehér Dániel szerzett ismét vezetést a Halinak (2–3). A folytatásban mindkét gárda előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, ám újabb gól egészen a 94. percig nem született, ekkor azonban Mascoe Lawrenzo Nathaniel fejelt a hálónkba és ezzel beállította a 3–3-as végeredményt.

Csapatunk nyolc fordulót követően nyolc ponttal a tabella 13. helyén áll. A mieink legközelebb szeptember 29-én vasárnap 16 órakor lépnek pályára bajnokin, amikor a Mosonmagyaróvár együttesét fogadják a Haladás Sportkomplexumban.

Szenczi Imre: „Nagyon nehéz ezt a mérkőzést értékelni, mivel ez már a negyedik mérkőzésünk, amelyen az utolsó percekben, vagy a hosszabbításban kapunk gólt, és veszítünk pontot, pontokat. Legalább annyi pontot szórtunk el nyolc forduló alatt, mint amennyit szereztünk. Ezekkel az egységekkel a dobogón, vagy annak közelében lehetnénk, távol a kieső zónától, erre folyamatosan hátrafelé kell néznünk. Ezt pedig csak magunknak köszönhetjük. A megszerezhető pontokkal nem csak előrébb lennénk a tabellán, hanem az olyan önbizalmat is adhatna, hogy ilyen hibákat talán nem követnénk el. A tiszteletről nem is beszélve, amit egy jó szerepléssel kivívnánk az ellenfelek, valamint a játékvezetők részéről is. Lehet az is probléma, hogy a végére folyamatosan cserélni kell sérülés, vagy fáradtság miatt. Az ETO ellen például négy kényszerű cserét kellett végrehajtanom sérülés miatt. Az ötödiket már nem is lehetett, mert nem volt több lehetőségem. Ezek pedig  befolyásolhatják az utolsó szakaszát a mérkőzésnek. Függhet attól is, hogy ki milyen mentális állapotban száll be a mérkőzésbe, és képes-e segíteni a csapatnak, illetve a kért feladatkörét el tudja-e látni. Nagyon fájó pontokat veszítettünk, mert ma nyerni jöttünk Győrbe. Mondjuk az első 15 perc még akadozott, de utána átvettük az irányítást, és sikerült megfordítanunk az állást. A második játékrészben sok helyzet nem adódott egyik csapat előtt sem, és mégis ugyanannyi gól esett fordított leosztásban. Elég gyenge színvonalú mérkőzés volt amit illett volna lehozni három ponttal.”

NB III. Észak-nyugati csoport 8. forduló

ETO Akadémia – Haladás VSE 3–3 (1–2)

Haladás VSE: Horváth B. – Horváth M., Varga Cs., Vígh P. (Buzás L. 65’), Tarján P. –  Horváth A. (Tóth M. 54’), Szakály A.,  Jancsó A. (Dezamits D. 73’), Árvay D. – Fehér D. (Likerecz B. 73’),  Szenczi B. (Ferencz Z. 46.). 

Edző: Szenczi Imre.

Gólszerzők: Kröhn Christopher (8’), Herczeg M. (59’), Mascoe Lawrenzo Nathaniel (94’), ill. Tarján P. 2 (17’, 32’), Fehér D. (68’)

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

2024/25 FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 3
2. Aramis SE 3
3. SG Kecskeméti Futsal 0
4. B-Kerép Nyírbátori SC 0
5. Rubeola FC
6. Újpest FC
7. Magyar Futsal Akadémia
8. DEAC
9. MVFC Berettyóújfalu
10. TFSE-Tent Budapest
11. Á Studió Nyíregyháza
12. Vehir.hu Futsal Veszprém
Go to top