Az első félidőben még határozottan jól tartották magukat a mieink, ám szünet után kijött a két gárda közti különbség, és a Puskás Akadémia 7–0-s győzelemmel jutott tovább. Ebben végig remeklő kapusunk, Horváth Bendegúz sem tudta megakadályozni a felcsútiakat.

Sajnos nem sokat kellett várni a mérkőzés első góljára, ugyanis a magyar élvonal egyik legjobb csapata, a Puskás Akadémia FC már a 3. percben Golla fejesével megszerezte a vezetést 0–1). Ezt pedig a 12. minutumban meg is duplázta: Kerezsi átadásából Puljic lőtt a hálónkba (0–2).

Ezt követően viszont kezdetét vette Horváth Bendegúz önálló show-műsora: kapusunk gólnak látszó lövések sorozatát hárította bravúrosan, így a félidőben is csupán két góllal mentek a vendégek.

Szünet után aztán szép lassan felőrülték a mieink ellenállását a légiósok garmadájával felálló vendégek, akik végül a papírformának megfelelően 7–0-ra nyerték meg az összecsapást és jutottak a MK-ban a legjobb 32 közé. A teljes igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy „Bebu” a második játékrészben is remekelt a kapunkban, így óvta meg csapatunkat a még súlyosabb fiaskótól.

A mieink 90 percen át óriási akarattal futballoztak, de akkora tudásbeli különbség volt a két csapat között, mint amilyen a két klub anyagi lehetőségei között van. Ez aztán a mérkőzés végére az eredményben is realizálódott, ám Szenczi Imre tanítványai így is emelt fővel jöhettek le a pályáról.

Szenczi Imre: „Az ellenfelünk az egyik legjobb magyar csapat volt. Tény, hogy a fantasztikus közönségünk nem ezt érdemli, de úgy vélem, hogy nem vallottunk szégyent. A kapusunk nagyon jó teljesítményt nyújtott. Az első félidőben a csapattal is elégedett voltam támadásban és védekezésben is. Szünet után viszont szétesett a társaság, de a Puskás Akadémia más kávéház, mint mi. Azonban hasonló alázattal és minőséggel az NB III.-ban eredményesebbek lehetünk majd .”

MOL Magyar Kupa 4. forduló

Haladás VSE – Puskás Akadémia FC 0–7 (0–2)

Haladás VSE: Horváth B. – Horváth M., Varga Cs., Vigh P. – Czuczi P., Szakály A. (Dezamits D. 78’), Horváth A. (Likerecz B. 78’), Tarján P. – Fehér D. (Árvay D. 58’), Jancsó A. (Hári K. 58’) – Szenczi B. (Tompek L (69’)

Edző: Szenczi Imre

Puskás Akadémia FC: Pécsi – Maceiras, Golla, Szolnoki, Brandon (Vitályos 77’) –  Plsek (Nissila 55’), Kocsis D. (Soisalo 55’), Duarte, Puljic (Colley 68’) –  Levi (Mondovics 68’), Kerezsi

Edző: Hornyák Zsolt  

Gólszerzők: Golla (3’), Puljic (12’), Plsek (50’), Kerezsi (63’), Nissila (70’), Mondovics (76’), Nissila (83’)

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

2024/25 FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 3
2. Aramis SE 3
3. SG Kecskeméti Futsal 0
4. B-Kerép Nyírbátori SC 0
5. Rubeola FC
6. Újpest FC
7. Magyar Futsal Akadémia
8. DEAC
9. MVFC Berettyóújfalu
10. TFSE-Tent Budapest
11. Á Studió Nyíregyháza
12. Vehir.hu Futsal Veszprém
Go to top