Az NB III. Észak-nyugati csoportjának 7. fordulójában az Újpest FC II. otthonában nyert 1–0-ra a végig óriási harcot vívó labdarúgócsapatunk.

A Veszprém elleni balszerencsés vereséget követően a kifejezetten jó erőkből álló Újpest II. vendégeként léptek pályára Szenczi Imre tanítványai.

A mérkőzés első negyedórája leginkább az ismerkedés jegyében zajlott, a kapuk nem igen forogtak veszélyben. Aztán a 21. percben már kapusunknak, Horváth Alexnek kellett nagyot védenie ahhoz, ne kerüljenek előnybe a házigazdák. Ezt követően viszont már a mieink előtt is adódtak lehetőségek: előbb Tóth Márton, majd pedig Szenczi Bence veszélyeztetett, ám mivel az eredmény nem változott, a szünetben 0–0-s döntetlenre álltak a csapatok.

Térfélcserét követően némi fölénybe kerültünk és a 70. percben Czuczi Péter kiharcolt egy 11-est, amit Ferencz Zoltán magabiztosan értékesített is (0–1). Sajnos nem sokkal később csapatkapitányunk súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, amiért le is kellett cserélni. A végjáték aztán a szokásosnak mondható izgalmakat hozta. Horváth Alex több nagy védést is bemutatott, így annak ellenére is tartani tudtuk a minimális vezetésünket, hogy a 90. percben Czuczi Péter megkapta a második sárga lapját is, ami kiállítást jelentett. A lényeg azonban az, hogy a derbi vége 1–0 lett a javunkra, azaz megvan az első bajnoki sikerünk.

A Haladás VSE 7 fordulót követően 7 ponttal a tabella 11. helyén áll. A pontvadászatban legközelebb szeptember 22-én vasárnap  11.00 órakor az ETO Akadémia otthonában lépünk pályára. Azt megelőzően, 15-én vasárnap 18.30 órakor a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában az NB I.-es Puskás Akadémiát fogadjuk a Haladás Sportkomplexumban.

Szenczi Imre: „Színvonalában jócskán elmaradt a mérkőzés a várttól, de az előre védekezésünk sokkal jobban nézett ki, mint az előző mérkőzés első félidejében. Volt két ziccerünk, és lehetőségünk a vezetés megszerzéséhez, de a hazaiaknak is volt egy fejese, amit hárítani tudtunk. Szünet után hátrébb húzta a fővárosi csapat a védekezését, így többet, és tovább tudtunk labdát birtokolni, ezekből pedig támadásokat is vezettünk. Meg is szereztük a vezetést, ami után az Újpest elővette a hosszú átadásos játékot, ezért rengeteg fejelő párharcot kellett vívnunk. Kontratámadásaink mellett a hazaiaknak is voltak lehetőségei, de ma sikerült kihúznunk kapott gól nélkül, így nagyon fontos három pontot szereztünk. Mondhatnám, hogy óriásit küzdöttek a gyerekek, de ez így volt eddig is, csak nem párosult eredménnyel. Sajnos vezéráldozatokkal is járt a mai mérkőzés, ami tovább nehezíti a helyzetünket.” 

NB III. Észak-nyugati csoport 7. forduló

Újpest FC II. – Haladás VSE 0–1 (0–0)

Haladás VSE: Horváth A. – Horváth M., Varga Cs., Vígh P., Tarján P. – Czuczi P.,  Horváth A. (Árvay D. 58’), Tóth M. – Szenczi B. (Hári K. 58’), Fehér D. (Tompek L. 88’), Ferencz Z. (Likerecz B. 81’).

Edző: Szenczi Imre.

Gólszerző: Ferencz Z. (70’)

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

2024/25 FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 3
2. Aramis SE 3
3. SG Kecskeméti Futsal 0
4. B-Kerép Nyírbátori SC 0
5. Rubeola FC
6. Újpest FC
7. Magyar Futsal Akadémia
8. DEAC
9. MVFC Berettyóújfalu
10. TFSE-Tent Budapest
11. Á Studió Nyíregyháza
12. Vehir.hu Futsal Veszprém
Go to top