Negyedik mérkőzésén harmadik alkalommal ikszelt az NB III. Észak-Nyugati csoportjában szereplő labdarúgócsapatunk, mely ezúttal a Haladás Sportkomplexumban végzett 2–2-re a III. Ker. TVE együttese ellen.

Gyászszünet vezette fel a mérkőzést, ugyanis a megjelentek a 85 esztendős korában elhunyt Komora Imrére emlékeztek, aki annak idején a Haliban kezdte labdarúgó pályafutását. Ezt követően viszont egy élő legendát köszönthettek, ugyanis Vörös Csaba a napokban ünnepelte 70. születésnapját.

A rövid ceremóniák után aztán egy szombathelyi lehetőséggel kezdődött az összecsapás: Szakály Attila szabadrúgása után a vendégek egyik védője kis híján a saját kapujába csúsztatta a lasztit, ám szerencséjére a kapusa szögletre paskolta a játékszert.

Nem sokkal később viszont a túloldalon adódott egy óriási helyzet, ugyanis a vendégek rutinos támadója, Barczi Dávid találta magát ziccerben, de lövését Horváth Alex bravúrosan hárítani tudta. Ezt követően viszont eléggé leült a meccs, inkább mezőnyben gyűrték egymást a küzdő felek, a kapuk nem igen forogtak veszélyben. Aztán a 43. percben talán kissé váratlanul, de megszerezték a vezetést a mieink: egy jobb oldalon futó akció végén Jancsó András helyezett okosan a hálóba, ezzel pedig 1–0-ra alakította az állást, ami a szünetig már nem is változott.

A második félidő viszont rémálomszerűen indult: előbb az 51. percben a védőink könnyelműsködését kihasználva Bekker Roland egyenlített, majd az 52. minutumban Bencze Márk gólja már fővárosi vezetést jelentett (1–2). Szerencsére Szenczi Imre tanítványai egygólos hátrányban sem estek kétségbe és a 62. percben össze is jött az egalizálás: Ferencz Zoltán forintos labdáját Fehér Dániel lőtte a kapuba (2–2).

A folytatásban aztán mindkét gárda megpróbálta kicsikarni a győzelmet, amihez őszintén megvallva a vendégek jártak közelebb. A 76. percben például Bencze Márk találta el 100 százalékos helyzetben a keresztlécet. Emellett pedig Horváth Alexnek is be kellett mutatnia pár komoly védést ahhoz, hogy maradjon a 2-2-es egál. Ám a lényeg, hogy több gól nem esett, így csapatunk negyedik mérkőzésén harmadszor játszott döntetlent.

NB III.-as együttesünk négy fordulót követően 3 ponttal a tabella 12. helyét foglalja el. A mieink legközelebb augusztus 28-án szerdán 17:30 órakor  lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, még pedig az ezüstérmes pozícióban állomásozó Budaörs otthonában.

Szenczi Imre: "Tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk, és ez így is lett. Összességében a döntetlent talán megérdemeltük. Volt két felépített támadásból szerzett gólunk, valamint óriási szív és akarat, hogy legalább egy pontot itthon tartsunk. Az első félidő végén sérülés miatt az addigi viszonylagos szervezettségünk megbomlott, így a második játékrészre a játékunk minősége nagyot zuhant. Ráadásul egy jó, az élmezőnyhöz tartozó - mert oda fog tartozni - csapat ellen játszottunk, amivel szemben mindent megtettek a játékosaink a sikerért."

NB III. Észak-Nyugati csoport 4. forduló

Haladás VSE – III. Ker. TVE 2–2 (1–0)

Haladás VSE: Horváth A. –  Árvay D. (Horváth A. 58.), Horváth M., Kovács B. (Dezamits D. 45.), Tarján P. – Czuczi P., Szakály A., Ferencz Z.,  Fehér D. (Hende M. 80.) – Jancsó A. (Horváth D. 80.), Szenczi B. (Hári K. 58.)

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Jancsó A. (43’), Fehér D. (62.), ill. Bekker R. (51’), Bencze M. (52’)

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2024/25 FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 3
2. Aramis SE 3
3. SG Kecskeméti Futsal 0
4. B-Kerép Nyírbátori SC 0
5. Vehir.hu Futsal Veszprém
6. Rubeola FC
7. Újpest FC
8. Magyar Futsal Akadémia
9. DEAC
10. MVFC Berettyóújfalu
11. TFSE-Tent Budapest
12. Á Studió Nyíregyháza
Go to top