Hiába adódott ezúttal is több gólszerzési lehetőség játékosaink előtt, de azok sajnos kimaradtak, így a Sopron után a Balatonfüreddel is 0–0-s döntetlent játszott NB III.-as labdarúgócsapatunk.

Az NB III. Észak-Nyugati csoportjának második fordulójában a Balatonfüredi FC együttese látogatott a Haladás Sportkomplexumba, ahol remek hangulat fogadta a pályára lépő csapatokat. A mérkőzés első bő negyedórája aztán az „ismerkedés” jegyében telt, majd két perc alatt két komoly lehetőségünk adódott: előbb Szakály Attila, majd Czuczi Péter lőtt távolról kapura, ám a vendégek hálóőre mindkét alkalommal hárítani tudott.

A 34. percben viszont már csak szemmel követte Horváth Arnold bombájának útját, de szerencséjére a laszti elkerülte a bal alsó sarkot. A félidő végjátékában pedig jött a már-már szokásosnak mondható kapufánk: Szakály Attila szabadrúgása jött ki a lécről, így a szünetre maradt a 0–0-s döntetlen.

Térfélcsere után viszont már hiába domináltunk, jóval kevesebb lehetőségünk adódott. A 64. percben azonban így is nagyon közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, ám Fábián Bálint beadása után a védők által szorongatott Jancsó András kapáslövése elkerülte a balatonfürediek kapuját.

A folytatásban még Szakály Attilának volt egy bíztató szabadrúgása, valamint a hosszabbítás pillanataiban Fehér Dánielnek egy góllal kecsegtető „tekerése”, de az áhított első bajnoki találatunk így sem jött össze. Mivel a vendégek nem igen tudtak helyzetet kialakítani, nem is lehetett más a vége, mint gól nélküli döntetlen.

Szenczi Imre: Jogosnak tűnhet a kérdés, hogy ki fog itt gólt lőni? A játékunk minősége összehasonlíthatatlanul jobb volt, mint a kupameccsen, de amíg nem tudunk gólt, gólokat szerezni, addig nem fog eredményességgel párosulni. Különösen az első félidőben voltak olyan jelenetek, amivel elégedett voltam. Olyan labdabirtoklási fölényben voltunk, hogy ebből illene előnyt kovácsolni. Az ellenfél azt játszotta, amire számítottunk: mélyen védekeztek, és a kontrákat erőltették. Mi a támadó futballt játszottunk, és így végig domináltunk a mérkőzésen. Több lehetőség mellett komoly ziccerig is eljutottunk. Főként átlövésekkel próbálkoztunk, de pontrúgásokból is voltak helyzeteink. Ennyiből azért illene mérkőzéseket nyerni. A gyerekek nagyon sajnálják, hogy nem tudtak örömöt és három pontot szerezni szurkolóinknak, akik végig buzdítottak bennünket. Nagyon hálásak vagyunk azért a szeretetért, amit tőlük kapunk. Ezért is mindent meg kell tennünk, hogy még több minőségi helyzetet teremtsünk, aztán valaki majd csak megtöri ezt a gólcsendet. 

Haladás VSE – Balatonfüredi FC 0–0

Haladás VSE: Horváth B. - Horváth M., Kovács B., Varga Cs. (Tarján P. 58’), Czuczi P. – Jancsó A. (Tóth M. 74'), Szakály A., Horváth A. (Hári K. 58’) – Árvay D. (Fábián B. 45'), Szenczi B., Ferencz Z. (Fehér D. 74')

Edző: Szenczi Imre
 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2024/25 FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 3
2. Aramis SE 3
3. SG Kecskeméti Futsal 0
4. B-Kerép Nyírbátori SC 0
5. Rubeola FC
6. Újpest FC
7. Magyar Futsal Akadémia
8. DEAC
9. MVFC Berettyóújfalu
10. TFSE-Tent Budapest
11. Á Studió Nyíregyháza
12. Vehir.hu Futsal Veszprém
Go to top