Gól nélküli döntetlent játszott a  Haladás VSE labdarugócsapata az NB III. Észak-Nyugati csoportjának első fordulójában a hűség városában, ahol a helyzetek alapján győzelmet érdemeltek volna a mieink.

Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, melyet körülbelül kétszer annyi Hali-szurkoló követett a helyszínen, mint amennyi soproni. A meccset aztán Árvay Dávid kapufája vezette be, melyre Auer Ákos válaszolt egy veszélyes fejessel. A nagy bíztatás hatására a folytatásban picit túlpörögtek a játékosok, akik a szomszédvári derbi első periódusában szinte többet rúgtak egymásba, mint a labdába. Aztán a 21. percben Ferencz Zoltán remek átadása után Fábián Bálint hagyott ki egy komoly ziccert. Nem sokkal később ismét a szombathelyi játékos próbálkozott, ám 14 méterről picivel a kapu mellé tekert. A 28. minutumban Szenczi Bence emelése után is közel járt a Hali a vezetés megszerzéséhez, de szöglet lett a dolog vége. A félidő végjátékában viszont Reseterits Bálint veszélyeztetett, de lövése elkerülte Horváth Bendegúz kapuját, így pedig gól nélküli döntetlennel zárult az első játékrész. 

Térfélcsere után a hazaiak léptek fel támadóbb szellemben, de nagyobb lehetőségig nem jutottak. Az 59. percben aztán Szenczi Imre cserélt egyszerre hármat is: többek között a 16 esztendős Hári Kevint is pályára küldte. Nem sokkal később Czuczi Péter ziccerénél Ferenczi Gáspár, majd azt követően Fábiánkovits István  helyzeténél Horváth Bendegúz védett nagyot, így nem változott a 0–0-s állás. A hátralévő szűk félórában pedig a kapuk nem igen forogtak veszélyben, ennek köszönhetően maradt a gól nélküli döntetlen.

Szenczi Imre: Úgy érzem, hogy két pontot Sopronban hagytunk. Már az első félidőben annyi helyzetünk volt, hogy a szünetben vezetnünk kellett volna. A második játékrészben pedig Czuczi Peti lábában volt a győzelmünk, de sajnos a hazaiak kapusa védeni tudott. Nyerni szerettünk volna, és a gyerekek mindent meg is tettek ennek érdekében. Szerintem nem okoztunk csalódást azoknak a Hali-szurkolóknak sem, akik elkísértek bennünket az idegenbeli meccsre. Büszke vagyok a csapatra. Legközelebb már Szakály Attila, Jancsó András és Tarján Patrik is pályára léphet, valamint Dezamits Dominik is valószínűleg  hazatér hozzánk Paksról. Velük jelentősen erősebbek leszünk, mélyebb keret áll majd rendelkezésünkre. De ma még az egyik szemem sír, a másik pedig nevet a soproni döntetlen miatt.

FC Sopron – Haladás VSE 0–0

Haladás VSE: Horváth B. – Horváth M., Kovács B., Varga Cs., Czuczi P. – Tóth M. (Fehér D. 60’), Ferencz Z., Horváth A. – Fábián B. (Hári K. 59’), Szenczi B. (Likerecz B. 59’), Árvay D. (Tompek L. 75’)

Edző: Szenczi Imre

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2024/25 FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 3
2. Aramis SE 3
3. SG Kecskeméti Futsal 0
4. B-Kerép Nyírbátori SC 0
5. Rubeola FC
6. Újpest FC
7. Magyar Futsal Akadémia
8. DEAC
9. MVFC Berettyóújfalu
10. TFSE-Tent Budapest
11. Á Studió Nyíregyháza
12. Vehir.hu Futsal Veszprém
Go to top