A Magyar Röplabda Szövetség kiírásának megfelelően a 2020/2021-es bajnoki évad május elején véget ér. A megszokotthoz képest a szezon korai befejezésére a válogatott felkészülése miatt volt szükség. A feszített menetrend miatt téli szünetre sem vonultak a csapatok, ráadásul a koronavírus-járvány is alaposan felforgatta az együttesek mérkőzéseinek időpontját. A megannyi nehezítő körülmény dacára másodosztályú női röplabdacsapatunk végig erőn felül teljesített és a feljutás valóban csak egy hajszálon múlott.

- Már az indulásunk sem volt hétköznapinak nevezhető, hiszen teljesen az alapoktól kellett kezdeni az építkezést. Az együttesünket saját nevelésű röplabdázók alkotják, akikkel heti négy-öt edzéssel hangoltunk. A keret kialakítása és felkészítése jó ütemben haladt, ezért bizakodtunk a szezon kezdetekor - emlékezett vissza Dr. Mucsi Péter szakosztályvezető.

Csapatunk az NB II. Nyugati régiójának "B" csoportjába került, amelyben 8 együttes kapott helyet. Szakosztályunk vezetője az erőviszonyok ismeretében a felső-házi rájátszást tűzte ki célként, és a kezdeti megilletődöttség után szorgalmasan gyűjtögették játékosaival a győzelmekért járó bajnoki pontokat. A koronavírus-járvány és a sérülések azonban alaposan megnehezítették az eredményes folytatást.

- A szövetség - a magyar kormány előírásának megfelelően - a felnőttek mezőnyében induló korosztályos csapatokat visszaléptette és az eredményeket törölte. Ráadásul októberben már minket is elért a megbetegedések szele, emiatt több mérkőzést halasztanunk kellett. Ezután kulcsjátékosok sérültek meg, akiknek hiánya érzékeny veszteség volt.

Szendrődi Rebeka az alapszakasz utolsó hazai - a Palota VSN ellen 3-1-re megnyert - mérkőzésen sérült meg, helyére csapatunkba a korábban bizonyított Takács Berni ugrott be. Szükség is volt az ütőjátékos jó teljesítményére, mert 2021 január végén már biztos volt, hogy együttesünk biztosította helyét a felső-házi rájátszásban, amelynek győztese a Keleti Régió listavezetőjével csaphat össze az élvonalba jutásért. (Extraliga - NB I. - NB II. - a bajnoki rendszer felépítése - a szerk.)

- Amit minden mérkőzésen kértem a lányoktól, igyekeztek legjobb tudásuk szerint megvalósítani. Ennek köszönhetően az utolsó pillanatig nyílt volt a verseny. A Palota VSN és a Veszprémi ESC mellett mi pályázhattunk az első helyre. A rájátszásban a körbeveréseknek köszönhetően a szettek arányát is figyelnie kellett a csapatoknak és amilyen mostoha a sors, ezúttal a szetteken belüli pontok döntöttek a végső sorrendről. A VESC két elmaradt mérkőzését pótolta április közepéig, így az Ő teljesítményüktől függött a riválisok helyezése is.

A veszprémiek viszont nem hibáztak és a Palotát, majd a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesületet is legyőzve néhány tizeddel jobb pontátlagával nyerte meg a nyugati csoportot. A rájátszást szintén 4 győzelemmel, 2 vereséggel és 12 ponttal fejezte be Dr. Mucsi Péter gárdája, aki az elért eredmény miatt lehetne csalódott is, azonban szakosztályvezetőnk maradéktalanul elégedett.

- Már csak azért is, mert a felnőtt csapat keretét az U19-es bajnokságban aranyérmet szerző együttesünk adja. Többen még jövőre is játszhatnak mindkét fronton, így kifejezetten optimistán várhatjuk a jövőt. Mindent összevetve igazi csapatként dolgoztunk és mindenki hozzátette ehhez az eredményes szerepléshez a tudását. Köszönöm a lányoknak és az edzőknek a minőségi munkavégzést és remélhetőleg a következő szezonban ismét visszatér az élet a lelátókra is, mert ezek a játékosok megérdemlik a szurkolók szeretetét - zárta gondolatait Dr. Mucsi Péter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 5 +5 16
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 5 -1 10
5. DEAC 5 -6 4
6. Futsal Veszprém 5 -12 4

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top