Századik esztendejét ünnepli a Haladás sportegyesület, mely nem pusztán csak a várossal nőtt egybe, hanem az ország egyik legpatinásabb klubjai közt tartják nyilván.  A vezetőség számára fontos, hogy méltóképp emlékezzünk a zöld-fehér csapat múltjára, így az idei év egy emlékesztendőként vonulhat majd be a köztudatba. A gála fővédnőke dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke volt, díszvendégként pedig Fekete Pétert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárát köszönhettük a csordulásig megtelt rendezvényteremben.

A díszvacsorával egybekötőtt estén a hivatalos protokoll beszédeket zenés műsor követte.  A meghívottak sora egykori kiváló sportolókból, a Haladáshoz közelálló szakemberekből, és a jelenlegi szakosztályok reprezentánsaiból álltak.  A köszöntők sorát dr. Hende Csaba nyitotta, aki kiemelte, hogy annak idején az édesapjával látogatott ki először mérkőzésre, és az atlétika szakosztályban rótta a köröket a pályán.  Az országban a Haladás név szinte mindehol egybeforrt a várossal, így a szombathelyi sportélet zászlóshajója egy fontos szimbolúm a vasi megyeszékhelyen.  Az Országgyűlés elnöke szerint a tavaly átadott stadion és multifunkcionális komplexum méltó örököse az évtizedek óta a városban zajló sporttevékenységnek, és mivel a jövőben a TAO-támogatás sportlétesítmény fenntartására is használható, hamarosan elérhetővé válik, hogy az új csarnok fenntartása voltaképpen nem fog jelentősebb terhet jelenteni, mint amilyen a régié volt.

Fekete Péter államtitkár beszédében kiemelte, hogy a sportnak nem csak a fiatalok felkarolásában, hanem egy közösség felemelésében is nagy szerepe jut.  A százéves születésapját ünneplő Haladásnak egy magas rangú Elismerő Oklevelet hozott, melyet dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár maga is ellátott kézjegyével.

Szombathely megyei jogú város polgármestere, dr. Puskás Tivadar a sportban rejlő erényekről, a mozgás fontosságáról beszélt, majd felhívta a figyelmet egymás kölcsönös tiszteletére, mely történetesen épp a sportra jellemző sajátosság.  A polgármester kiemelte, a Haladás egyesületének igazolt szakemberei, játékosai mindent megtesznek, hogy a város hírnevét öregbítsék, az elmúlt száz év során megannyi büszkeséget okozva a településünknek.

Homlok Zsolt, a HVSE elnöke visszatekintett a kezdeti időkre, mikor is a lelkes vasúti dolgozok megalapították a Haladás Vasutas Sportegyesületet.  Akkortájt négy szakosztály működött, jelenleg a zöld-fehér klub 13 sportágban, közel 1000 igazolt sportolóval rendelkezik.  A vadonatúj csarnok lehetőséget ad a modern élsport feltételeihez, és kiváló támaszt nyújt a szakosztályok utánpótlásainak is.

A reprezentatív esemény méltó nyitása volt az emlékévnek, mely számos rendezvénnyel folytatódik majd a 2019-es esztendőben. A Haladás fontos évfordulója nem pusztán csak az itt dolgozóknak, a városnak is nagy ünnep.  Szombathely szimbólumává vált egyesületnek folytatnia kell eredményes szolgálatát a sport égisze alatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Aramis SE 31
2. Futsal Veszprém 31
3. MVFC Berettyóújfalu 30
4. Haladás VSE 29
5. SG Kecskeméti Futsal 26
6. DEAC 25
7. Újpest FC-220VOLT 20
8. A Studio Nyíregyháza 12
9. Magyar Futsal Akadémia 9
10. Nyírbátori SC 7
11. Rubeola FC 5
12. ELTE-BEAC 1
Go to top