Egyesületünk fiatal sakktehetsége, Vilics Hanna képviselte hazánkat a 11. IBCA Vakok és Gyengénlátók Egyéni Sakk Világbajnokságán, ahol élete első egyéni nemzetközi versenyén a 26 fős mezőny legfiatalabbjaként szerezte meg a hatodik helyet.

Forrás: www.fodisz.hu

Hanna a szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 8. osztályos kitűnő eredményű tanulója, a sakkal is itt ismerkedett meg elsős korában a szakkörnek köszönhetően. A 15 éves diáklány a sport és a tanulás terén is kimagasló teljesítményt nyújt, így már elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériumától a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címet is.

Forrás: www.fodisz.hu

2018 óta egyesületünk színeiben versenyzik az ifjú sakktehetség, 11 éves korában győzelemmel mutatkozott be a Haladás VSE NB II.-es csapatában, amelynek azóta is meghatározó játékosa. Hannáról és eredményeiről a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) cikkében található bővebb információ.

Forrás: www.fodisz.hu

Hanna pályafutásában egy újabb mérföldkő következett, hiszen első alkalommal méretette meg magát egyénileg nemzetközi viadalon. Július 10. és 17. között Franciaországban rendezték a Látássérültek Ifjúsági és Női Sakkvilágbajnokságát, amely világversenyen Magyarországot Hanna képviselte a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége, valamint a Magyar Sakkszövetség delegálásában. Büszkeségünk kilenc fordulót követően a hatodik helyet szerezte meg a népes mezőny legfiatalabb versenyzőjeként.

Hanna nagyon sokat dolgozik, hogy minél előbbre jusson. Csapatunkból ő vesz részt a legtöbb versenyen, és ez most nagyban segítette ebben a szenzációs eredmény elérésében– mondta Pergel László szakosztályvezetőnk

Gratulálunk, Hanna!

Forrás: www.fodisz.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Futsal Veszprém 16
2. MVFC Berettyóújfalu 15
3. Aramis SE 15
4. SG Kecskeméti Futsal 13
5. DEAC 11
6. Haladás VSE 10
7. Újpest FC-220VOLT 7
8. A Studio Nyíregyháza 6
9. Magyar Futsal Akadémia 6
10. Nyírbátori SC 3
11. ELTE-BEAC 1
12. Rubeola FC 1
Go to top