Bravúr a köbön, hogy a Haladás VSE látvány-sportág szakosztályai alaposan belehúztak a nyár folyamán. Garasoskodásról egyáltalán nem beszélhetünk, de jóval fontosabb szempont,  hogy szakmailag is alaposan megerősödnek a csapatsportágak a vasi megyeszékhelyen.  A szurkolók kiszolgálása, a „fanservice”  minden egyesület életében egy nélkülözhetetlen tényező, de alapvetően a mélyszakmai megoldások mellett kell lándzsát törni.  Ilyen pedig jócskán akadt nyáron Szombathelyen.  Írásunkban röviden lajstromba vesszük az átfogó igazolásokat, és bemutatjuk azokat az ászokat, akik az ősztől minden bizonnyal megnyomják majd a Haladás szekerét. Kávézaccból ugyan nem tudunk jósolni, a szurkolóinknak azonban bátran javasoljuk, hogy a következő szezontól is gyakran vegyék napirendre a sportesemények látogatását.

Császár "Jordan" Zsófia- kézilabda

Szemtelenül fiatal, ám annál kipróbáltabb irányító érkezett haza a Haladás VSE kötelékeibe. A másodosztályban számottevő tapasztalattal rendelkező játékmester szinte kiismerhetetlen ellenfelei számára, a csapatjátékban és az egyéni betörésekben is gyakran hochmagasan a mezőny fölé nő. Császár Zsófi pályafutása korábban is erős lánccal a városhoz kapcsolódott, azonban visszatérése nevelőegyesületébe rendkívül örömteli.  Csapatjáték révén dőreség lenne egy emberre kihegyezni a teljes taktikai repertoárt, a villámléptű irányítótól azonban elsősorban az együttes dinamikájának, játékának felgyorsulását várhatjuk.  Az őszi tétmérkőzéseken minden bizonnyal egy másik arcú szombathelyi gárdát láthat majd közönségünk, de már a korai felkészülési mérkőzéseken is zongorázni lehetett a különbséget az egyelőre még minden téren formálódó társaságtól. Császár érkezésével feltehetőleg a többiek is vérfrissítést kaphatnak,  hiszen a zöld-fehérek mozgatásán kívül jelentősen feljavulhat az irányító és a beállós kapcsolat is.  Természetesen a legfontosabb kérdés, hogy vajon a friss csapattag érkezésével végül hol landol majd a Haladás a bajnokság végén, egyelőre megjósolhatatlan. Mindenesetre az leszögezhető, hogy megfelelő tehermentesítés mellett kifejezetten egy olyan sportolóról beszélünk, aki  sorsdöntő szituációkban képes különbséget jelenteni.

Michel  Melo – futsal

Ordító közhely ugyan, de jól tudjuk, hogy a brazil játékosok technikailag rendkívül képzettek.  A teremlabdarúgásban ez alapvetés,  azonban az ilyen kvalitáshoz társuló rutin szinte megfizethetetlen.  A dél-amerikai származású sportoló tapasztalattal dögivel rendelkezik,  korábban bajnoki címért és kupagyőzelemért járó serleget is rakhatott vitrinjébe.  A Berettyóújfaluval egykori gólkirályi címet bezsebelő mesterlövész minden bizonnyal Szombathelyen is leteszi majd a névjegyét.  Melo előnye, hogy mindkét lábával rendkívül gólérzékeny, a csapatjátékban pedig kifejezetten kombinatív.  Fontos, hogy a zöld-fehérek újdonsült igazolása a légiós élettel sem küszködik,  hiszen szerepelt már Máltán, Cipruson és Csehországban egyaránt.  Az edzéseken is lelkesen mozgó játékos hamar beépült a csapatba, már az első felkészülési mérkőzésen megzörgette az ellenfél hálóját.  A szurkolók számára a remek statisztikai mutatókat képviselő játékosnál külön öröm, hogy szemre is tetszetősen focizik, nem kell szomszédba mennie egy-két fifikás megoldásért. A szédületes felemelkedés persze itt sem várható egyik pillanatról a másikra, tény viszont, hogy a Haladás a legjobb csapatok számára is igencsak rágós falat lesz jövőre. A nyár egyik legfontosabb érkezése, Michael Melo Szombathelyre csábítása volt. 

Milana Rejlic,  Andrea Kalman - röplabda

A legtetemesebb metamorfózison a röplabda szakosztálynak kellett átesnie a nyáron, hiszen egy örömteli tény jóformán kikényszerítette ezt.  A Haladás VSE ugyanis feljutott az első osztályba, és kiváló teljesítményével kiérdemelte, hogy a legnagyobbakkal ütközzön meg.  Az élvonalban azonban már nem babra megy a játék, és szinte mérkőzésről-mérkőzésre betonkemény összecsapásokon kell bizonyítani a gárda létjogosultságát.  A szakvezetés ezt a szituációt helyesen mérte fel, és az uborkaszezonban a keret intenzív mélyítésébe fogott.  A centerposzton tesztelt játékosok egészen biztosan tovább vértezik majd a lányok teljesítményét,  két fontos igazolás azonban már élvezi a vasi megyeszékhely vendégszeretetét. Igor Romakov edző érkezésével megnyílt az út a szerb légiósok számára, így két kiváló klasszissal bővült a repertoár.  Andrea Kalman és Milana Rejlic is fontos láncszeme lesz majd a Haladás gépezetének,  mindkét játékos a szerb élvonalban izmosodott korábban.  Tapasztalatuk és munkabírásuk segítőkezet nyújt majd a Haladásnak, és a szláv mentalitás minden bizonnyal erősíti a küzdeni amúgy is tudó csapat játékát.  Korábbi bajnokok és kupagyőztesek kerültek Szombathelyre, azonnal bevethető, valamint a csapatépítésben fontos sportolókról van szó.  A lányok beilleszkedése zökkenőmentesen zajlik,  az edzőmérkőzéseken már sikerrel be is mutatkoztak.  Talán nem túlzó abbéli véleményünk, hogy a két zsengekorú szerb játékos hathatós közreműködésével egyértelműen erősödik a gárda minősége. 

Szerző: Antal Ádám/Haladás VSE Fotó: Takács Gergő/Haladás VSE és Frisss.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. Nyírbátori SC 3
4. MVFC Berettyóújfalu 3
5. Haladás VSE 1
6. DEAC 1
7. SG Kecskeméti Futsal 1
8. Újpest FC-220VOLT 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top