2017-ben, az alapítás kilencvennyolcadik esztendejében átadásra kerül a korszerű Haladás Sportkomplexum, így a Szombathelyi Swietelsky-Haladás és a Haladás Vasutas Sportegyesület a szombathelyi szurkolókkal közös egyetértésben úgy döntöttek, hogy egységes címerrel sportolnak tovább a labdarúgók és a többi szakosztály is. Ez a címer visszatér az alapításkorihoz: a címer felső részén a Haladás név szerepel, a pajzs hétszer vágott fehérrel és zölddel, benne az alapítás 1919-es esztendejével. A szombathelyi sportolók és a drukkerek, valamint Vas megye sportbarátai  fontos tagjai a Haladás-családnak, mostantól ezt ismét egy címerrel a szívük felett jelezhetik. A héten induló 2017/2018-as labdarúgó-bajnokságban már az új címerrel ellátott mezekben játszanak Király Gáborék, és július közepétől a szurkolók is megvásárolhatják a mezeket, sálakat és további ereklyéket. Klubunk a különböző felületein folyamatosan cseréli a régi címert az immáron újra.

 

- Az elmúlt években többször felmerült szurkolói részről az egységes Haladás-címer kialakítása. Most, hogy sikerült közös nevezőre jutni az ügyben, mi a véleménye a szurkolóknak?

- Azt hiszem mindenki számára ismert a címer története és a változtatás körülményei - jelezte Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Kör elnöke. - Ma elmondhatjuk, hogy a mindennapi teendők és esetleges megoldandó kérdések mellett nagyvonalakban a Haladás újra életben van és nem csak múltja, jelene, hanem jövője is jó irányba mutat. A Haladás Szurkolói Kör, a Green White Army, a Green Keyers Gents szurkolói csoportokon kívül a szurkolók többsége ez ügyben többször is kérte a klub képviselőit és a tulajdonosokat, hogy legyenek partnerek a hagyományokhoz hű címer visszaállításához. Az új stadion építésének kezdetekor ismételten felvetődött a szurkolói igények összeírásakor a címer kérdés, ahol a tradícióhoz való kötődés érdekében a Haladás valamennyi szakosztálya és a külön vált labdarúgók is újra egységes címert használjanak. Az elmúlt hónapok egyeztetéseinek eredményeként sikerült egy konszenzusos egységes címert elfogadni, amely visszatér a hagyományok, tradíciók irányába. Szurkolók részéről elmondhatom, hogy köszönjük minden érintett együttműködését és remélhetőleg a jövőben is sikerül ilyen értékek mentén a párbeszédet folytatni. Ez azért is fontos, mert látható, hogy napjainkban más klubok esetén milyen „csaták” folynak nyílt szintéren és talán elmondhatjuk mi Haladás szurkolók, hogy a klub próbál együttműködni és a szurkolók igényeit figyelembe véve dolgozni. Bízom benne, hogy a Haladás-családot az egységes címer is még nagyobb összefogásra serkenti és tényleg példaértékű kapcsolat alakulhat ki az új stadion megépülésével egyidejűleg. Bízunk benne, hogy a stadion avatás során is hasonló partnerként tekintenek ránk és sikerül egy olyan megnyitó ünnepséget összehozni, amire évtized múltán is mindenki jó érzésekkel fog emlékezni, mint ahogy ez ma már történelmet jelentő bronzérem alkalmával is együtt átélhettünk. Rajtunk szurkolókon nem fog múlni, mert nekünk a Haladás az életünk!

- Örülünk, hogy hosszú háttérmunka után sikerült Illés Béláékkal és a szurkolókkal együtt közös címert kialakítanunk – mondta Bokor Zsolt, a Haladás VSE elnökhelyettese. – Így szerte az országban egységesen képviselhetjük klubunkat, a Haladást, városunkat, Szombathelyt. A labdarúgókhoz hasonlóan a következő szezonban már valamennyi szakosztályunk az új címerrel kezdi meg a bajnokságot.

Forrás: haladas.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. MVFC Berettyóújfalu 3
4. Nyírbátori SC 3
5. DEAC 1
6. SG Kecskeméti Futsal 1
7. Újpest FC-220VOLT 1
8. Haladás VSE 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top