Rapid interjúnk során Gál Sándor kézilabda szakosztályvezetőt kérdeztük a nyári tervekről és a következő szezonról. Kíváncsiak voltunk, hogyan készül a Haladás kézi csapata az év legforróbb évszakjára.  

Pár szót említsünk az idei évről? Hogyan értékeled ezt a szezont?

Ha a felnőtt csapatot nézzük, sajnos nem tudtuk elérni a kitűzött célt. Szerettünk volna legalább a 8. helyen végezni a bajnokságban. Nagyon nehéz és kemény év áll mögöttünk. Komplex faladat volt hirtelen és gyorsan indítani NB1/B-s csapatot, főleg akik még nem játszottak együtt, és szinte az egész stáb új a kézilabdában. Visszagondolva sok hibát vétettünk és jó pár dolgot másképp csinálhattunk volna, de mint tudjuk, utólag okos az ember. Ennek ellenére pozitívnak ítélem meg ezt az évet. Nem voltak nagy elvárásaink, mert hosszú távon szeretnénk felépíteni egy jól működő rendszert, és ez magában hordozza a hibázások lehetőségét is.

Mik a tervek a következő szezonra?

Mindenképp erősítenünk kell a felnőtt csapatot. Szeretnénk az NB1/B-s jogot megtartani és a következő évben is ebben az osztályban indulni. Az új Haladás Sportkomplexum méltó helyet fog biztosítani a zöld-fehér kézilabda számára, és már nem csak lányok, hanem fiúk is élvezhetik az új s csarnok adta lehetőségeket. Szeretnénk a saját feladatainkra fókuszálni és a nagy csapat mellett egy jól működő stabil felmenő rendszert kiépíteni a gyerekek számára. A komplexum segítségével elérhető és élvezhető életpálya modellt tudunk felállítani a következő felnövekvő generációnak.

Apropó, honnan jött az ötlet, hogy fiú vonalat is indítson a Haladás?

Már tavaly februárban felmerült az ötlet, de úgy döntöttünk, hogy az első év tapasztalataiból építkezve és a 2017/18-s szezonban már indítunk fiú utánpótlást is, de természetesen a lány vonalat is tovább erősítjük! Szeptembertől négy korosztályban tudjunk fogadni a gyerekeket.  A fiú vonalat Takács Gabriella vezényli, személyében egy nagyon szimpatikus és agilis edzőt ismerhettem meg. Bízom a sikeres, közös munkában.

Mik a tervek a nyárra? Készültök valamilyen programmal vagy táborral?

A bajnokságnak vége, már javában zajlik a következő bajnoki szezon év felépítése, hiszen pár hónap és indul a szezon. Nincs idő tétlenkedni és komoly döntéseket kell meghoznunk. Sikerhez idő kell, és hosszú utat kell megtennünk még, hogy eredményeket érjünk el.

Természetesen szervezünk egy nyári napközis tábort a gyerekeknek. Szeretnénk, ha minél több fiú és lány kedvet kapna a kézilabdához és akár szeptembertől a Haladás színeiben tudnának sportolni az új létesítményben. A tábor két turnusban kerül megrendezésre június 19-től 23-ig és 26-tól 30-ig. 7 éves kortól várjuk a jelentkezést a napközis táborunkra. Jelentkezni e-mailben vagy telefonon lehet. Az edzőtábor előtt még meghívást kaptunk a répcelaki csarnok avatóra, ahol egy barátságos mérkőzéssel ünnepelhetjük az új csarnokuk átadását.

 

Jelentkezni a táborra és bővebb információt kérni a következő elérhetőségeken lehet:

Takács Gabriella + 36 20 959 7518

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. MVFC Berettyóújfalu 3
4. Nyírbátori SC 3
5. DEAC 1
6. SG Kecskeméti Futsal 1
7. Újpest FC-220VOLT 1
8. Haladás VSE 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top