Egyesületünk két kalapácsvetője is a második helyen végzett a svédországi Veterán Atlétikai Világbajnokságon. Küllős Péter ennek nagyon örült, míg Fábián Zoltán egyáltalán nem volt elégedett.

A Haladás VSE két sportolóval képviseltette magát a Göteborgban megrendezett világversenyen. Közülük Küllős Péter az M45-ös kategóriában 51,41 méteres dobásával a második helyen végzett. Mivel az aranyérmes albán versenyző 58.80 méterrel zárt, kalapácsvetőnknek nem volt oka a búslakodásra.

- Az első helyezett srác két olimpián is megfordult, így vele nem igen tudtam felvenni a kesztyűt. Úgy gondolom, hogy mind a teljesítményemmel, mind pedig a helyezésemmel elégedett lehetek. Az az igazság, hogy egy 10 hetes felkészüléssel a maximumot hoztam ki magamból. Dobhattam volna ugyan picit nagyobbat is, de az sem lett volna elég az aranyéremhez. Most ez volt a realitás a 31 fős mezőnyben. Boldog vagyok – fogalmazott Küllős Péter.

Fábián Zoltán szintén ezüstérmes lett, ám ő boldognak még véletlenül sem nevezhető. Fábi az M55-ös kategóriában 59,32 méterrel zárt, ami tőle átlagos teljesítménynek mondható. Külön pech, hogy a világbajnok német versenyző „csupán” 60,30 méterrel nyert, amit utolsó dobására ért el.

- Ez a német kalapácsvető még soha nem győzött le, ami nem csoda, ugyanis 2009 óta veretlen voltam világversenyen. Most is nyerni mentem, de egy vádlisérülés, azaz izomszakadás megakadályozott ebben. Idén már 66 méterem is volt, így szerintem érthető az elkeseredésem. Bántott volna, ha nem megyek el Svédországba, de most már bánom, hogy elmentem. Egyszerűen nem ment a dobás. Ráadásul a nehézkalapáccsal már meg sem tudtam próbálkozni, pedig a 22 méteres világcsúcsom aranyérmet jelentett volna itt, ugyanis a győztes 21 méterrel nyert – összegezte gondolatait Fábián Zoltán.

A tervek szerint örökifjú kalapácsvetőink a Szenior Atlétikai Magyar Bajnokságon léptek volna dobókörbe a hétvégén, de ez Fábi sérülése miatt valószínűleg nem jön össze. Talán a szeptember közepén megrendezésre kerülő csapatbajnokságra már ő is felépül.
 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2024/25 FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 3
2. Aramis SE 3
3. SG Kecskeméti Futsal 0
4. B-Kerép Nyírbátori SC 0
5. Vehir.hu Futsal Veszprém
6. Rubeola FC
7. Újpest FC
8. Magyar Futsal Akadémia
9. DEAC
10. MVFC Berettyóújfalu
11. TFSE-Tent Budapest
12. Á Studió Nyíregyháza
Go to top