Fábián Zoltán, a Haladás VSE örökifjú kalapácsvetője saját Európa-rekordját megdöntve 65,97 méteres dobással nyert egy szlovéniai versenyt és most már csak 1,30 méter hiányzik neki a világcsúcshoz.

Hosszú évek óta az atlétika világának egyik legeredményesebb veterán kalapácsvetője Fábián Zoltán, aki már többszörös világbajnoknak (is) mondhatja magát. Egyesületünk remek sportolója azonban mindig talál magának új kihívásokat, most például a világcsúcsot vette célba.

- Remek formában érzem magam, mivel az elmúlt időszakban két szlovéniai versenyen is sikerült alaposan kitennem magamért. Előbb Celjében hajítottam 64,03 méterre a kalapácsot, majd nem sokkal később Mariborban sikerült megdöntenem a saját Európa-rekordomat 65,97 méterrel – fogalmazott Fábi, aki idén „öregedett bele” az M55-ös kategóriába. Egyébként kalapácsvetőnk már azzal komoly fegyvertényt hajtott végre Celjében, hogy egy 1990-es csúcsot adott át a múltnak. Most pedig már egyértelműen világrekordot akar elérni. Erre pedig minden esélye meg is van, ugyanis ebben a korosztályban most ő a legfiatalabbak közé tartozik.

- A világrekordot egy a koronavírus járvány alatt elhunyt amerikai kalapácsvető 2014 óta tartja 67,27 méterrel. Elvileg van arra öt évem, hogy ezt megdöntsem, de szerintem erre mostanság van a legkomolyabb esélyem. Ezt idén szeretném is megcsinálni – tekintett picit már előre is Fábián Zoltán. Hozzátette: hamarosan Veszprémben lép dobókörbe, ahol akár össze is jöhet a nagy álom.

- Idén augusztusban Göteborgban lesz a Masters-korosztály világbajnoksága. Óriási mezőny jön majd össze: csak atlétikában  8035 induló várható. Az én számomban eddig 34 versenyző nevezett. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nyernem kellene. A Haliból Küllős Péter is jön a vb-re, ő majd M45-ben szerepel. Megpróbáljuk majd mindenben segíteni egymást – zárta szavait Fábi, aki mind mentálisan, mind pedig fizikálisan remek formában várja a közelgő megmérettetéseket. Így pedig csak összejön majd az a fránya világcsúcs is!

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bajnoki döntősorozat

Pos Team W
1. Haladás VSE 3
2. SG Kecskeméti Futsal 1
Go to top