A tiranai súlyemelő Európa-bajnokságon első felnőtt kontinensviadalán összetettben a 8. helyen végzett Boros Viktória 87 kilogrammos súlycsoportjában, a sérüléssel küzdő Gyürüs Barbara pedig a 7. helyezést szerezte meg a +87 kilogrammosok mezőnyében. 

Márkus Erzsébetre és tanítványaira: Boros Viktóriára és Gyürüs Barbarára az albán fővárosban várt a 100., jubileumi súlyemelő Európa-bajnokság. Már az utazás is tartogatott kihívásokat, hiszen a bécsi reptéren zajló sztrájk miatt törölték járatukat, ezért kitartó szervezés eredményeképpen jutottak el a verseny helyszínére több mint egy nap európai barangolást követően.  

Viki szombat este lépett dobogóra, azonban egy újabb nem várt körülmény nehezítette szereplését: a pódiumra rakódó magnéziumpor miatt csúszóssá vált talajon két 112 kilogrammos próbálkozásánál is kicsúszott a hátsó lába. Természetesen rajtuk kívül többen is reklamáltak amiatt, hogy nem takarították le dobogót, de mire ezt érvényre juttatták a versenyzők, addigra számunkra ez már nem volt mérvadó. Junior Európa-bajnok büszkeségünk szakításban 95 kilogrammos egyéni csúcsával a 7., lökésben 107 kilogrammos érvényes gyakorlatával a 9. pozícióban végzett, és összetettben 202 kilogrammal a 8. helyen zárt.

Vasárnap következett Gyürüs Barbara versenye, aki sérüléssel küzdötte végig a felkészülési időszakot, kiválóságunk ennek ellenére is kihozta magából a helyzethez megfelelően elvárható maximumot, és a +87 kilogrammosok között 84 kilogrammot szakított, 101-et lökött, összességében 185 kg-t ért el, így szakításban, lökésben és összetettben is egyaránt a hetedik helyen végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. Nyírbátori SC 3
4. MVFC Berettyóújfalu 3
5. Haladás VSE 1
6. DEAC 1
7. SG Kecskeméti Futsal 1
8. Újpest FC-220VOLT 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top