Kerek hatvanadik születésnapját ünnepli a Magyar Íjász Szövetség, a jubileumot pedig illendő alaposan megülni. Sárváron a jeles alkalmat hosszú programsorozat fémjelezte, ugyanis a Nádasdy-vár környéke adott otthon a szeptember 30-án megrendezésre kerülő Íjászat Napjának. A monstre eseménysor nyitóakkordja egy speciális vállalás, egy voltaképpen egyedülálló Guinness-rekord kísérlet.  Szigorú regisztráció alapján hozzávetőleg hatvan sportoló és amatőr hobbista részvételével hatvan órán keresztül tartanak célra a lelkes sportbarátok. A meghatározott lőtávolságban elhelyezett körökre (10 m, 50m) különféle íjkategóriákban lehetett jelentkezni. Egyetlen kitétel a számszeríj nélkülözése volt, bővebb szakmai kritériumok azonban nem korlátozták a versenyzőket.

Nomád-, olimpia-, és vadászreflex kategóriában is engedélyezték a kísérletezést.  A csütörtök reggeltől péntek estig tartó nagyszabású vállalás során ugyanis folyamatosan tüzelnek az eseményre vállalkozók, a váltások pedig óránként zajlanak.  A rekordra ácsingózók az éjszaka közepén sem pihennek. A kísérlet akkor érvényes, ha valamennyi sportoló legalább hatvanszor lő a fent meghatározott időintervallum alatt.  Természetesen akad, aki jócskán túllépte a minimálisan megszabott kvótát, előfordult, hogy egy óra leforgása alatt 850.

A rekorddöntés ötlete a szombathelyi Haladástól származott. A Haladás VSE égisze alatt már egy jó ideje létezik szakosztály, mely a környékbeli sportolók versenyeztetéséhez, felkészítéséhez járul hozzá.  Az eredmények magukért beszélnek, több műfajban is kiváló versenyzőknek ad otthont az egyesület.  A tucatnyi programot és kikapcsolódás lehetőséget kísérte a fent említett Guinness-rekord próbálkozás.

A lovas íjász bemutató mellett, Saslövő őszi állomása, íjász párbaj, gyermek bajnokság és főzőverseny is megrendezésre kerül.  A nagy hullámokat verő eseményre a helyiek is szép számban látogatnak ki a Nádasdy-vár környékére, mintegy szurkolói ernyőt nyújtva a lövésekben megfáradt sportolóknak. A részben egymástól független, részben pedig együttműködő grandiózus feladatok remek lehetőséget nyújtanak mindazoknak, akik pestiesen szólva egy izmos kihívással kívántak megbirkózni.  

A Magyar Íjász Szövetség égisze alatt lezajlott esemény végső soron elérte célját, hiszen a hőn áhított rekord csúcsteljesítménnyé alakult, és minden bizonnyal be fog kerülni majd az időtálló teljesítmények sorába.  A rendezvény külön pikantériája, hogy egymásra talált fiatal és idős, kezdő-, és mesterlövész egyaránt.  A közösségi élmény valamint a társas kapcsolatok öröme ugyanis mindig felülírja a legnagyobb vállalásokat is, elvégre a sport nem szól másról,  mint elkötelezettségről, szórakoztatásról és mindenek előtt életérzésről.  Ez utóbbiból pedig Sárváron jócskán akad a holnapi nap folyamán, hiszen a versenyszámok többsége, szombaton, az Íjászat napján zajlik. A Guinness Rekord kísérlet szombat este 19 órakor ér véget.

 

Boldog Születésnapot Magyar Íjász Szövetség!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. Nyírbátori SC 3
4. MVFC Berettyóújfalu 3
5. Haladás VSE 1
6. DEAC 1
7. SG Kecskeméti Futsal 1
8. Újpest FC-220VOLT 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top