Szeptember második hétvégéje sem telt eseménytelenül a sportíjász berkekben. Idén először rendeztek Vas megyében 3D Országos Bajnokságot. Januárban vált biztossá, hogy ebben az évben a szombathelyi gárda kapja a rendezés jogát. Mindig komoly feladat egy országos szintű rendezvény lebonyolítása, de a zöld-fehérek, nem csak a versenyeredményekben, hanem a szervezésben is kitettek magukért. A csapat egy része szervező volt, míg jó páran versenyeztek is. 

A 2 napos megmérettetés a vend vidék szívében Kétvölgyön került megrendezésre. Közel 170 íjász érkezett az ország minden pontjáról. A már jó megszokott környezet ideális helyszínt biztosított a rendezvényeknek. A két nap alatt összesen 56 célt kellett leküzdeniük a versenyzőknek. A kihelyezett 3D-s állatok teljesítése után az első hat versenyzőre kategóriánként még döntő várt.  

Eredményeket tekintve versenyzőink kitettek magukért és sikerült több bajnoki érmet is szerezni. Vadászreflex kategóriában trónfosztás történt. Tomsics Balázs aranyérmet szerzett a kimondottan nehéz pályán és sikerült legyőznie a nádasdi világbajnok Molnár Ferenc Mideszt. Csapatunk másik tagja Molnár József a döntőben visszacsúszott a második helyre, de természetesen az ezüst érem is szépen csillog. Seres Armand számszeríj kategóriában harmadik helyet, és Simon Ferenc Zoltán az egyik legnépesebb kategóriában - csigás vadászirányzékos - az előkelő negyedik helyet szerezte meg. Gyerek kategóriában is sikerült érmeket szereznünk, Egyed Barnabás a dobogó első fokára, míg Baranyai Levente a harmadikra állhatott fel.

Takács Gergő, szakosztályvezető: "Boldogság tölt el, ha az elmúlt hétvégére gondolok. Minden értelemben büszke vagyok a csapatra. Kicsit féltem a feladattól, de mindent nagyszerűen megoldottunk. Kimondottan nehéz pályát sikerült építenünk. Külön gratulálok a versenyzőinknek és a szervezőknek is."

Tomsics Balázs, országos bajnok: "Még nem teljesen fogtam fel, hogy sikerült legyőzni egy világbajnokot. A legjobb érzés a verseny alatt nem az volt, hogy bajnok lettem. Az érzés leírhatatlan volt, amikor az utolsó lövés előtt már tudod, hogy ezt senki nem veheti el tőled. Elégedett vagyok, hogy a befektetett munka meghozta a várt eredményt és külön köszönöm a a sok-sok támogatást, amit kaptam."

Szerző: Takács Gergő/Haladás VSE Fotó: Berényi Péter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. Nyírbátori SC 3
4. MVFC Berettyóújfalu 3
5. Haladás VSE 1
6. DEAC 1
7. SG Kecskeméti Futsal 1
8. Újpest FC-220VOLT 1
9. Rubeola FC 0
10. Magyar Futsal Akadémia 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top