Szombat este bezárta kapuit az IAA Európa bajnokság! Molnár József Európa Bajnok, Tomsics Balázs ezüstérmes!

Tegnapi nappal véget ért az IAA EB Ausztriában. A versenyt Attergauban rendezték festői környezetben. Az osztrák pályák híresek a nehézségükről, hiszen a környezeti adottságok is megkövetelik, hogy nagy kihívás legyen az íjászok számára. Csapatunkból hárman képviseltették magukat a nyílt nevezésű megmérettetésen és már hétfőn a helyszínre utaztak. Az egy hetes viadal nagyon megerőltetőnek tekinthető, főleg az Alpok hegyvonulatai között.

Molnár József végig nagy fölénnyel és magabiztosan teljesítette a versenynapokat, nem is volt kétséges, hogy megszerzi az újabb bajnoki címet ismét saját készítésű íjjal.

Tomsics Balázsnak is sikerült felérni a dobogó második fokára 42 versenyző közül. Tavalyi soproni világbajnoki bronzérem után, ismét szép éremmel gazdagodott a gyűjtemény. A kellő munka és szorgalom egyre közelebb juttatja a hőn áhított arany éremhez.

Seres Armand sajnos nem állhatott fel a dobogóra. Hirtelen bekövetkező kategóriaváltás miatt az elért eredmény így is szépnek mondható!

Egyéni eredményeink mellett csapatversenyben is remekeltünk. A kvalifikációs körök után egyik csapatunk az első helyen, míg a másik harmadik helyen jutott be a döntőbe. Sajnos, az arany érem az utolsó lövéseken elment, de így is sikerült szereznünk egy ezüst és egy bronzérmet.

 

Takács Gergő: „Mindig nagy öröm számunkra, hogyha valamelyik versenyzők érmeket szerez nemzetközi versenyen, pláne kettő. A csapat többi tagjával végig feszülten figyeltük, hogyan alakulnak az eredmények. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a következő edzés, lehet inkább az ünneplésről fog szólni. Persze, az utánpótlásnak is jó, hogy ilyen versenyzők vannak körülöttük.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. ELTE-BEAC 3
2. Futsal Veszprém 3
3. MVFC Berettyóújfalu 3
4. Nyírbátori SC 3
5. DEAC 1
6. SG Kecskeméti Futsal 1
7. Újpest FC-220VOLT 1
8. Haladás VSE 1
9. Magyar Futsal Akadémia 0
10. Rubeola FC 0
11. A Studio Nyíregyháza 0
12. Aramis SE 0
Go to top