Masters korosztályú súlyemelőnk remek versenyzéssel, hét új magyar országos csúcsot elérve utasította maga mögé a mezőnyt.

A norvégia Haugesund adott otthont ezúttal a Masters Súlyemelő Európa-bajnokságnak, melyen az M60-as kategória 89 kilogrammos súlycsoportjában indult a Hali örökifjú sportolója. Nem volt túlságosan jó előjel, hogy „Doki” az áprilisi szombathelyi korosztályos országos bajnokság óta különböző egészségügyi problémákkal küzdött, így nem volt problémamentes a felkészülése és persze a viadalon sem tudott a legjobb technikával előrukkolni. Elmondása szerint „helyből” próbált mindent megoldani.  Nos, ez annyira jól sikerült neki, hogy összesen hét masters országos csúcsot elérve, 201 (90+111) kilós összteljesítménnyel végzett a kilencfős mezőny első helyén. Ez pedig azt jelentette, hogy a tavalyi világbajnokság óta még javult is a teljesítménye.

A győzelem után versenyzőnk úgy fogalmazott, hogy nagyon sok összetevője van a sikeres versenynek, melyen valamennyi, azaz hat gyakorlata érvényes volt. Külön kiemelte Lipkovics József, Andrea Arthoffer, Juhász István, Ligeti Ferenc és Szemán Gábor segítségét. De véleménye szerint rendkívül pozitív hatással volt rá az a közösség is, melyet a Hali masters emelői alkotnak, azaz Molnár Csaba, Gyallai Tibor, Tóth Tamás, Pusztai Szabolcs, Jáger Tamás, Kiss Csaba és Bödei Károly.

A most már négyszeres Európa-bajnok dr. Rosanics Pérter következő célja nem is lehet más, mint felkészülni a világbajnokságra, ahol ismét meg lehet majd próbálni ez első vb-arany begyűjtését is.

Márkus Erzsébet szakosztályvezetőnk egyesületünk nevében szívből gratulált a vikingek egykori fővárosában elért remek eredményhez.

Masters Súlyemelő Európa-bajnokság, Haugesund (Norvégia)

M60-as kategória, 89 kilogrammos súlycsoport:

1. Dr. Rosanics Péter (Haladás VSE) 201 (90+111)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bajnoki döntősorozat

Pos Team W
1. Haladás VSE 3
2. SG Kecskeméti Futsal 1
Go to top