Bajnoki címvédő futsalosaink az esztendő utolsó mérkőzésén 4–2-es győzelmet arattak az Aramis SE vendégeként. A párharcon Rutai Balázs szerezte meg vezetést csapatunknak, a szünetre azonban még egállal mentünk. A fordulást követően aztán Hajmási Milán, Sipos Gergő és Henrique Diniz góljára már csak egy szépítő találat jutott a hazaiaktól, zsinórban hetedik sikerünkkel az első helyen telelünk a tabellán.

Rangadóval zárta a 2022-es évet élvonalbeli futsalcsapatunk, a bajnokság 17. fordulójában az Aramis otthonában várt ránk harc a pontokért. A szeptemberi, szombathelyi összecsapásáról nekünk voltak szebb emlékeink, ugyanis a 2–1-es félidő után végül gólzáporos, 9–2-es győzelmet arattunk.

Együttesünk a Berettyóújfalu elleni 6–2-es győzelemmel hangolt a mérkőzésre, míg riválisunk a Nyíregyházát múlta felül 5–3-ra a derbit megelőző játéknapon. Felkészülésünk hajráját azonban beárnyékolta Dróth Zoltán bokasérülése, csapatkapitányunk csak a lelátóról tudta biztatni a mieinket, így tett Arnon Cassemiro és Homlok Levente is, az esztendő utolsó mérkőzésére a teljes keret együtt érkezett Budaörsre. A vendégszektort pedig színültig megtöltötték szurkolóink, igazán teljessé téve csapatunkat.

Óriási elánnal kezdtünk, Henrique Diniz révén már az első percben két alkalommal is komolyan veszélyeztettük ellenfelünk kapuját. Egyértelműen magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, beszorítottuk a budaörsieket, akiknek Luiggi Longo lövésénél kellett hatalmasat menteniük.

Egyik csapat sem ment a szomszédba egy-egy kemény belépőért, nagy küzdelem zajlott, majd egy labdaszerzés után Rutai Balázs dolgoztatta meg a hazaiak hálóőrét. Valamennyi támadásunk életveszélyes volt, nagy kedvvel játszottunk, ebben a periódusban Luiggi Longo volt az, aki a legközelebb járt ahhoz, hogy megszerezze számunkra a vezetést.

Mindeközben ahogy teltek a percek, az Aramis is egyre inkább éledezett, és megérkezett a mérkőzésbe, kiegyenlítettebb lett a játék képe, ám a 12. percben egy szép lefordulást követően Rutai Balázs törte meg a jeget, és előnybe kerültünk (0-1). A bekapott gól után azonnal időt kért a házigazdák mestere, de ezt követően is mi játszottunk meggyőzőbben.

Hajmási Milán előbb ígéretesen gurított középre egy labdát, majd ő maga lőtt, nem sok hiányzott, hogy megduplázzuk vezetésünket. Ami a mi oldalunkon nem ment be, az a narancsmezeseknél igen, Bognár Bence a 14. minutumban értékesített egy szabadrúgást, 1-1 állt az eredményjelző táblán.

Egy pillanatra sem volt megállás, elképesztő iramot diktáltak a csapatok, sokszor a saját testi épségüket sem kímélték a játékosok. Egy kapu előtti szituációt követően Vatamaniuc-Bartha Dávid hagyta el bicegve a pályát, mesterünk pedig nem sokkal később magához hívta övéit.

Folytatódott a küzdelem, amely újabb találatot már nem hozott a játékrészben, döntetlen döntetlen állásról következhetett a második húsz perc.

Az első játékrészben a lábát fájlaló Vatamaniuc-Bartha Dávid szerencsére tudta folytatni a játékot, sőt mi több egy kapufával nyitotta a második etapot. Továbbra is lüktető mérkőzést láthattak a kilátogatók, mindkét gárda nagy erőket mozgósított azért, hogy a maga javára billentse a mérleg nyelvét, s bizony a kapusok is főszerepet kellett, hogy vállaljanak.

A csapatok rendre villámgyorsan mentek át védekezésből támadásba, pár húzásból odaértek az ellenfél kapuja elé, igazi rangadóhoz méltó összecsapás kerekedett. Az adok-kapokból aztán mi jöttünk ki jobban, a 24. percben Kovács Máté keresztbelőtt labdája Hajmási Milánt találta meg a hosszú oldalon, aki a kapuba passzolta a játékszert, ismét nálunk volt az előny (1-2).

A gól érezhetően felpaprikázta riválisunkat, igyekeztek sebességi fokozatot váltani, ám ez az állapot nem tartott sokáig, fellángolásuk után ismét kontrollálni tudtuk a találkozót. Válogatott kiválóságunk, Hajmási Milán hathatós közreműködésével ismét a kapufát forgácsoltuk szét, az Aramis mindent egy lapra feltéve próbált kontrázni, de a szintén nemzeti csapatunkat erősítő Alasztics Marcell rendre remekül élt együtt a játékkal.

Sipos Gergő lövésénél a hazaiak hálóőrének kellett nyújtózkodnia, s bár ezt a párharcot még megnyerte Molnár Gábor, a 34. minutumban már nem tudott védeni centerünk ajtó-ablak helyzeténél, aki 1–3-ra módosította az állást. A budaörsiek szinte még fel sem ocsúdtak, amikor egy perccel később egy sebes kontra végén Henrique Diniz okos tekerése növelte háromgólosra előnyünket (1-4).

Moga Flavius Lóránt időt kért, majd vészkapus formációra váltottak a házigazdák. Sokáig úgy tűnt, hogy kiváló csapatvédekezésünknek köszönhetően így sem találják a rést pajzsunkon, a 37. percben azonban Vattamány Dávid révén érkezett a szépítés (2-4). A hajrá sem telt eseménytelenül, Luiggi Longót először a léc akadályozta meg abban, hogy betaláljon, majd kiharcolt egy büntetőt, ezt viszont hárítani tudta a hazaiak kapuvédője.

A derbi végül 4–2-es győzelmünkkel zárult, három hét leforgása alatt a Kecskemét, a Veszprém és a Berettyóújfalu elleni visszavágókat is sikerrel vívtuk meg, végül az Aramis ellen is begyűjtöttük a három pontot.

Az elmúlt időszak menetelés volt a javából, de a gyümölcse elsőségünk a tabellán, szurkolóink és csapatunk is ezzel a jóleső érzéssel pihenhetnek meg egy rövid időre az ünnepek alatt.

Azt este és az esztendő zárásaként a fáradt, de boldog mosollyal hazaútra készülő csapatunkat Szántó Erzsébet klubmenedzserünk ajándékkal lepte meg, majd szakágvezetőnk, Pálmay Tamás és Juanra Calvo mester is összegezte a fiúknak érzéseit, gondolatait. Meghitt pillanatok töltötték meg az öltözőt, így indulhatott mindenki haza a Haladás-családjától a családjához, megélni boldogan a szeretet ünnepét.

2023 kupamérkőzéssel kezdődik majd, január 9-én, hétfőn a Tihany együttesénél vizitálunk.

Juanra Calvo vezetőedző: „Mindig nagyon nehéz Budaörsön mérkőzni, de a mérkőzés egészén dominálni tudtunk. Az első félidőben megszereztük a vezetést, aztán több helyzetünk kimaradt, de összességében jól játszottunk. Nagyon örülök, hogy a tabella élén vagyunk, nagyon sokat jelent ez nekünk, mert nem kezdtük jól ezt a szezont. Boldogok vagyunk, hogy az ünnepek alatt ennek a remek teljesítménynek a tudatában tudunk pihenni, élvezni a családdal töltött időt. Január elején pedig folytatjuk a küzdelmet, célunk megtartani a pozíciónkat, és jól szerepelni a felső-házban. Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!”

FÉRFI FUTSAL NB I. 17. FORDULÓ

ARAMIS SE - HALADÁS VSE 2-4 (1-1)

Aramis: Molnár Gábor - Horváth Szabolcs, Lux Bence, Sámson Zoltán, Bognár Bence, Enyedy Botond, Kövesdi Zsombor, Vattamány Dávid, Bélavári Botond, Juhász Donát, Moga Edvin, Fekete Olivér, Szücs Barna, Lévai Dániel, Korompay Ábel

Edző: Moga Flavius Lorant

Haladás: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Hajmási Milán, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Gyimesi Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Vas Ádám, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramóm Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Bognár Bence (14’), Vattamány Dávid (37’), ill. Rutai Balázs (12’), Hajmási Milán (24’), Sipos Gergő (34’), Henrique Diniz (35’)

Sárga lapok: Bognár Bence (22’), Moga Edvin (22’), Sámson Zoltán (29’), Vattamány Dávid (39’), ill. Kovács Máté (25’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top