Címvédő futsalcsapatunk a Veszprém Futsal elleni visszavágón 5–0-s győzelemmel vett revansot a szezon hajnalán elszenvedett idegenbeli vereségért. A patikamérlegen kiszámolt csapatmunka először Vas Ádám bombájával, majd Henrique Diniz találatával ért kétgólos vezetést; majd a szünetet követően Dróth Zoltán, brazil légiósunk repetája és Kovács Máté gólja alakította ki magabiztos győzelemmel szerzett három pontunk sorsát. Válogatott hálóőrünk, Alasztics Marcell pedig gondoskodott arról, hogy a bakonyiak közül senki ne iratkozzon fel a góllövőlistára.

Élvonalbeli futsalosainknak a Kecskemét elleni sikerrel megvívott derbit után négy nappal következett az újabb rangadó, melyen lehetőségük nyílt az idény első szakaszában elszenvedett vereséget a bajnoki pontok itthon tartásával szépíteni. A teltház nem volt meglepő a Haladás Sportcsarnokban, azonban szurkolóink hangereje az első másodpercektől kezdve katlanná varázsolta otthonunkat.

Az összecsapás elején puhatolózás jellemezte a csapatokat, a feltérképezésen volt a hangsúly, igazán komoly helyzet egyik oldalon sem adódott. A nyílt sisakos küzdelem csatakiáltását a mieink számára csapatkapitányunk, Dróth Zoltán távoli lövése jelentette, majd ahogy teltek a másodpercek, úgy kerültünk egyre inkább mezőnyfölénybe, és töltöttünk el egyre több időt riválisunk térfelén.

A 6. percben aztán igencsak kecsegtető pozícióból végezhettünk el szabadrúgást: a labda mögé Vas Ádám állt, aki egy élelmes lövéssel gólra is váltotta a lehetőséget, 1-0 állt az eredményjelző táblán. Válogatott kiválóságunk lendületben maradt, nem sokkal később Dróth Zoltán lekészítése után eresztett el egy sistergős bombát, a nemzeti együttesben a honi kaput őrző társának, Spandlernek igencsak nyújtózkodnia kellett, hogy ki tudja paskolni a léc alól a játékszert.

Dinamikusan játszottunk, agresszívan letámadtunk, ennek köszönhetően nem igazán tudott kibontakozni és veszélyes támadásokat vezetni a bakonyi alakulat. A karakteres bajuszt növesztő légiósunk, Arnon Cassemiro lövésénél is résen kellett lennie Spandler Mátyásnak, valamint Vatamaniuc-Bartha Dávid futtából lőtt kapufája is a második találatunk előszelének érzetét keltette.

Ez végül a 11. percben meg is született, Vatamaniuc-Bartha Dávid remekül szolgálta ki Henrique Dinizt, aki mesteri mozdulattal perdített a kapuba a 11. minutumban (2-0). A Veszprém rögvest időt kért, volt mit megbeszélniük, hiszen a hátrányuk mellett négy fault is a nevükhöz fűződött az első játékrész derekán.

Öt és fél perccel a szünet előtt Juanra Calvo mesterünk is magához hívta övéit, ezt követően ismét veszélyesek voltunk, ám az utolsó passzokba, megoldásokba hiba csúszott. A veszprémiek öt a négy elleni játékra váltottak, ami kis híján meg is bosszulta magát: Hajmási Milán próbálkozásánál a kapufa segítette ki őket, maradt a 2–0-s eredmény. A félidő végjátékában is mi domináltunk, azonban az állás már nemváltozott a pihenőig, kétgólos előnyünkkel következhetett a folytatás.

Meg kell jegyezni azt is, hogy a hazai pálya előnye nálunk különösen nagy jelentőséggel bír, hiszen egyesületünk számos szakosztályának sportolói is biztatják a fiúkat a lelátóról.

A második játékrész Bencsik Ádám villanásával vette kezdetét, amely a zárkózást nem hozta meg ellenfelünknek. Az intő jelre viszont jól reagáltunk, Arnon Cassemiro lövése centikkel suhant el a jobb kapufa mellett, majd kisvártatva ismét ő volt a főszereplő: egy pazar szóló után lőtt kapura, a labda végül a kapufánál helyezkedő Dróth Zoltán elé került, rutinos klasszisunk pedig nem hibázott (3-0).

A folytatásban is rohamoztunk, az éppen Veszprémből érkező Rutai Balázs pillanatai következtek, aki rövid idő leforgása alatt akár két gólt is szerezhetett volna. Beköszönnie ugyan nem sikerült nyári szerzeményünknek, előkészítésben viszont jeleskedett, átadását Kovács Máté váltotta gólra a 30. minutumban, 4–0-ra vezettünk.

A kékmezesek válaszul időt kértek, egyúttal ismét vészkapus játékra iváltottak, egy-egy veszélyes támadással meg is mutatták, hogy nem véletlenül vannak ott a tabella élmezőnyében. Védelmünk azonban stabilan állt a lábán, csakúgy, mint hálóőrünk, Alasztics Marcell.

Hogy senkinek ne maradjon kétsége a találkozó győztesének kilétét illetően, arról Henrique Diniz gondoskodott, aki a 36. percben egy gyönyörű tekeréssel módosította 5–0-ra az állást. Ötgólos előny ide, ötgólos előny oda, a végjátékban is nagy kedvvel játszottunk, hálánk jeléül fantasztikus hangulatot teremtő közönségünknek.

A hajrában még esélyünk volt arra, hogy akár még ennél is nagyobb különbségű győzelmet arassunk, ám Vas Ádám kísérlete, valamint Dróth Zoltán büntetője is a kapufán csattant.

Sikerünk ennek ellenére egy percig sem forgott veszélyben, magabiztos, 5–0-s diadallal 29 pontra zárkóztunk, ez pedig azt jelenti, hogy jelenleg mindössze két egység választ el minket az Aramistól, valamint mai ellenfelünktől, akik egyaránt 31 ponttal állnak holtversenyben a tabella első, valamint második helyén.

Csapatunk következő mérkőzésére december 5-én, hétfő 20 óra 10 perckor kerül sor, a Magyar Futsal Akadémia otthonában vizitálnak.

Juanra Calvo vezetőedző: Úgy érzem, védekezésben és támadásban is kiváló teljesítményt nyújtottunk, domináltunk az összecsapás egészén. Jó úton járunk, egyre közelebb kerülünk az első pozícióhoz, de még mindig két pont a hátrányunk, így a negyedik helyen vagyunk a tabellán. Bízom a fiúkban, hogy továbbra is ebben a formában és szellemben harcolunk sikeresen a pontokért, hétfőn is a győzelem a célunk”

FÉRFI FUTSAL NB I. 13. FORDULÓ

HALADÁS VSE - VESZPRÉM FUTSAL 5-0 (2-0)

Haladás: Alasztics Marcell - Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Arnon Santos Cassemiro, Vas Ádám, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Veszprém: Spandler Mátyás - Fridrich Dávid, Bencsik Ádám, Aleksandar Gavrilovic, Gerencsér Antal, Molnár Raul, Schalbert Dominik, Bognár Patrik, Soós Benjámin, Molnár Dániel, Fellembek Zétény, Bartha Balázs, Koncsol Norbert, Kiss Milán

Edző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Vas Ádám (6’), Henrique Diniz 2 (11’, 36’), Dróth Zoltán (27’), Kovács Máté (30’)

Sárga lapok: Bartha Balázs (24’), Fridrich Dávid (32’), Soós Benjámin (32’)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +18 24
2. MVFC Berettyóújfalu 8 +2 21
3. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
4. A Studio Nyíregyháza 8 -5 14
5. DEAC 8 -5 8
6. Futsal Veszprém 8 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top