Az élvonalbeli futsalbajnokság féltávjánál a Rubeola vendégeként arattunk 8–0-s győzelmet. Rutai Balázs és Vatamaniuc-Bartha Dávid két ízben is betalált, valamint Dróth Zoltán, Vas Ádám, Kovács Máté és Szalmás Zoltán is megrezgette a hazaiak hálóját.

Idegenbeli mérkőzés várt bajnoki címvédő együttesünkre, a Rubeola otthonába látogattunk a honi pontvadászat 11. fordulójában. Keretünkből Henrique Diniz, Sipos Gergő és Gyimesi Máté kapott pihenőt, valamint ismét számíthatott Juanra Calvo vezetőedzőnk Vas Ádám játékára.

A találkozó első percétől kezdve kapuja elé szegeztük ellenfelünket, nem hagytuk kibontakozni házigazdánkat. Labdavesztéseik után rögtön visszatámadtunk – sokszor már a Rubeola térfelén –, ezekből pedig rendre veszélyes szituációkat tudtunk kialakítani. Támadásainkat szinte minden alkalommal lövéssel tudtuk befejezni, Varsányi Áronnak pedig hatalmas bravúrokat kellett bemutatnia, hogy megmentse csapatát a bekapott góltól.

A 4. minutumban azonban Rutai Balázzsal szemben már tehetetlen volt, válogatott játékosunk Luiggi Longo remek passzát helyezte a kapuba (0-1). Látványosan játszottunk, lábról lábra járt a labda, ritmusváltásainkkal, váratlan megoldásainkkal pedig nem igazán tudott mit kezdeni riválisunk. A 11. percben aztán újabb találatban mutatkozott meg fölényünk, Vatamaniuc-Bartha Dávid vette be Varsányi kapuját, 0-2 állt az eredményjelzőn. Ezt követően sem lassítottunk, Szalmás Zoltán okos tekerésénél ismét a csömöri hálóőrnek kellett hatalmasat nyújtózkodnia.

Bő hat perccel a szünet előtt hazai időkérés következett, Jenei Ottó látta el instrukciókkal övéit, betalálni azonban ismét nekünk sikerült, Vas Ádám egy szép szóló után módosította 0-3-ra az állást a 17. minutumban.

A hátralévő időszakot is igyekeztünk megnyomni, végül háromgólos vezetéssel vonultunk pihenőre.

A második játékrészben ott folytattuk, ahol abbahagytuk: birtokoltuk a labdát, támadólag léptünk fel, a 22. percben pedig Kovács Máté csapott le vércseként egy eladott labdára, majd módosította 0–4-re az állást.

A folytatásban csapatkapitányunk, Dróth Zoltán pillanatai következtek, válogatott klasszisunk egymaga akár három gólt is szerezhetett volna. Ezt azonban előbb Vatamaniuc-Bartha Dávid tette meg a 26. minutumban, aki Szalmás Zoltán önzetlensége után szerezte meg csapatunk ötödik, saját maga második találatát (0-5).

Az ötgólos előny tudatában is óriási elánnal mentünk előre, és még töltény is maradt a tárban. Az előkészítő szerepében ezúttal Kovács Máté jeleskedett, a befejező Dróth Zoltán volt, a játékrész derekán 0–6-ra vezettünk. Ezután a Rubeola is megvillantotta egyszer-egyszer oroszlánkörmeit, főként kontrákból tudtak egy kis zavart okozni, Alasztics Marcell azonban jól állta a sarat, és kiválóan avatkozott játékba, ha a helyzet úgy kívánta.

A 35. percben aztán egy igencsak tetszetős akció végén szereztük meg újabb gólunkat: Hajmási Milán adott remek labdát Arnon Santosnak, aki állítgatás nélkül lőtt, a kapufát találta el, a kipattanót Rutai Balázs pofozta a kapuba (0-7).

Brazil légiósunk nem sokkal később szintén főszereplő volt, egy gólvonalról történő mentés akadályozta meg abban, hogy harmadik gólját is megszerezze.

Trénerünk ezúttal is lehetőséget tudott biztosítani a fiataloknak, akik jó teljesítménnyel hálálták meg a bizalmat, Fehér Dániel pedig be is köszönt, ő állította be a 0–8-as végeredményt.

A mieink győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, koncentrált és hatékony játékkal hoztuk el a három pontot a Rubeola otthonából.

Csapatunk a következő fordulóban ismét idegenben lép pályára, november 28-án, hétfőn a Kecskemét otthonába látogatunk.

Juanra Calvo vezetőedző: „Nagyon örülök, mert remek játékkal szereztünk magabiztos győzelmet egy jó Rubeola ellen”

FÉRFI FUTSAL NB I. 11. FORDULÓ 

RUBEOLA FC - HALADÁS VSE 0-8 (0-3)

Rubeola FC: Varsányi Áron - Szabó Zsolt, Maruzsi Máté, Gál Máté, Józsa Tamás, Csikós Erik, Kovács Balázs, Rohrbeck Balázs, Schiszler Bertalan, Oláh Kristóf, Sóvári Benedek, Krizsán György, Hadzsi Máté, Katona Noel

Edző: Jenei Ottó

Haladás: Alasztics Marcell - Homlok Levente, Kovács Máté, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Arnon Santos Cassemiro, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Vas Ádám, Rutai Balázs, 

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Rutai Balázs 2 (4’, 35’), Vatamaniuc-Bartha Dávid 2 (11’, 26’), Vas Ádám (17’), Kovács Máté (22’), Dróth Zoltán (29’), Fehér Dániel (40’)

Sárga lapok: Maruzsi Máté (15’), Gál Máté (28’), ill. Vatamaniuc-Bartha Dávid (12’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top