Élvonalbeli futsalcsapatunk 1–1-es döntetlent ért el a DEAC gárdájával szemben a Haladás Sportcsarnokban a honi pontvadászat 10. fordulójában. A vezetést a hajdúságiak szerezték meg az első félidőben, a második játékrész elején pedig Kovács Máté egalizált, amely egyben a végeredményt is jelentette.

Némileg rendhagyó módon szombat délután várt mérkőzés futsalcsapatunkra, a DEAC együttesét látta vendégül a Haladás Sportcsarnokban. Rangadóhoz méltó iramban indult a párharc, a nagy helyzetek nem várattak magukra sokáig, már az első percekben nagyon közel járt mindkét csapat a vezetés megszerzéséhez.

A mieink részéről Dróth Zoltán volt a legaktívabb, több alkalommal is veszélyeztetett, de a debreceniek is jelezték, hogy nem feltett kezekkel érkeztek a Haladás Sportcsarnokba, és a második komoly lehetőségét gólra váltó Thiago révén előnybe is kerültek a 10. percben (0-1).

Nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, azonban feketemezesek fegyelmezett védekezése, valamint Krajcsi Bence útját állta ennek a szándékunknak. Labdabirtoklási fölényünk jelentős volt, lehetőségeink is szép számban adódtak, Hajmási Milán erőteljes löketét azonban ismét blokkolta a hajdúsági kapus.

Mesterünk, Juanra Calvo időt kért, majd Luiggi Longo sarokrúgását Dróth Zoltán próbálta a kapuba bombázni, ám lövése célt tévesztett. A folytatásban a csapatkapitányok igyekeztek befolyásolni az összecsapás állását, vendégoldalon Vass Ottó törte kis híján ketté a vasat egy remek kapáslövéssel, kisvártatva pedig Dróth Zoltán szépségdíjas cselsorozata végén nem talált utat a játékszer a kapuba.

A szünet előtti utolsó percekben igazi adok-kapok alakult ki, nyílt sisakos küzdelem folyt a pályán, a hálók azonban érintetlenek maradtak, így egy felvonást követően 0-1 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész elején érezhetően fokoztuk a nyomást, nem igazán engedtük levegőhöz jutni riválisunkat. Az már a találkozó elejétől kezdve látható volt, hogy remekül felkészült egymásból a két gárda, nagy taktikai harc folyt a pályán.

Ami az első félidőben nem sikerült, az a másodikban már igen: a 26. percben Kovács Máté előzte meg a vendégek hálóőrét, majd gurított a kapuba, 1–1-re módosítva ezzel az állást. Lüktetett a mérkőzés, mindkét oldalon a három pontért mentek előre a játékosok, nálunk Szalmás Zoltán járt közel ahhoz, hogy előnyhöz juttassa csapatunkat.

Kemény párharcokból sem volt hiány, gyűltek a szabálytalanságok, a 30. percben a piros lap is előkerült Wittner játékvezető zsebéből: Sipos Gergő jutott a kiállítás sorsára, ezzel pedig emberhátrányba kerültünk. Koncentrációra, fegyelmezettségre volt szükség ebben a helyzetben, ezt a fiúk is tudták, így Elek Gergő időkérése után kapott gól nélkül tudtuk átvészelni ezt a periódust.

Sipos Gergő elvesztésén túl az sem könnyítette meg a dolgunkat, hogy szűk hat perccel a találkozó végét jelző dudaszó előtt az ötödik szabálytalanság is felkerült a nevünk mellé, így már csak egyre voltunk attól, hogy kisbüntetőt végezhessen el a DEAC.

Három minutum volt hátra az összecsapásból, amikor mesterünk is magához hívta övéit, majd vészkapus játékra váltottunk, és a hátralévő időt öt a négyben rohamoztuk végig, kerestük a rést a pajzson, azonban egyik fél sem tudta eldönteni a találkozót, amely végül 1–1-es végeredménnyel és pontosztozkodással zárult.

A következő fordulóban a Rubeola otthonában lépünk pályára, a mérkőzésre november 18-án, pénteken 19 óra 30 perces kezdettel kerül sor.

Juanra Calvo vezetőedző: „A DEAC a bajnokság egyik legerősebb csapata, ezt az elmúlt időszakban elért eredmények is jól mutatják. Kicsit hasonlított ez a mérkőzés ahhoz, mint amit az első fordulóban játszottunk a Kecskemét ellen, rengeteg helyzetet dolgozunk ki, amelyeket sajnos ismét nem sikerült befejeznünk. Sok jó dolgot láttam, és remélem, hogy a jövő heti munka eredményeképpen kijavítjuk a hibáinkat

FÉRFI FUTSAL NB I. 10. FORDULÓ

HALADÁS VSE - DEAC 1-1 (0-1)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Knizs Olivér, Nagy Kevin, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

DEAC: Krajcsi Bence - Deiby, Thiago, Rácz Zsolt, Tóth Attila, Tóth Benedek, Vass Ottó, Nagy Bence, Harmati Tamás, Szatmári Ákos, Harcsa Dávid

Edző: Elek Gergő

Gólszerzők: Kovács Máté (26’), ill. Thiago (10’)

Sárga lapok: Kovács Máté (31’), ill. Harmati Tamás (29’), Nagy Bence (35’)

Kiállítva: Sipos Gergő (30’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top