Élvonalbeli futsalcsapatunk 4–2-re maradt alul az UEFA Futsal Bajnokok Ligája főcsoportjának második fordulójában a román United Galatival szemben. A párharc elején a hazaiak szerezték meg a vezetést, Dróth Zoltán révén egalizáltunk a szünetre, majd a második játékrész első percében Hajmási Milán találatával már nálunk volt az előny, azonban a folytatásban csak riválisunk talált be, így ők örülhettek a pontoknak a lefújás pillanatában.

Alig több mint 24 órával a Benfica elleni ütközet után ismét pályára lépett együttesünk a Bajnokok Ligája fő fordulójában, az ellenfél ezúttal a torna rendezője, a United Galati volt. Mindkét gárdának nagy téttel bírt az összecsapás, hiszen a mieink 3–1-es vereséget szenvedtek a portugáloktól, míg a románok az ukrán Uragan Ivano-Frankivsktól kaptak ki 5-0-ra. A hazai pálya előnyét az első minutumtól a galaci szurkolók biztatása is biztosította csapatuknak, zsúfolásig megtelt lelátó várt a felekre.

Nagy elánnal vetettük bele magunkat a mérkőzésbe, rögtön az első percben Dróth Zoltán élesen középre lőtt labdája okozott veszélyt a pirosmezesek kapuja előtt. A hazaiak sem bátortalankodtak, kijöttek a szorításból, és a 3. minutumban egy szemfüles sarokrúgás után Cardenas által megszerezték a vezetést (1-0).

A folytatásban sokat birtokoltuk a labdát, mezőnyfölényben játszottunk, a románok azonban nagyon fegyelmezetten védekeztek, és volt alkalmuk veszélyes ellentámadásokat is vezetni, így nagyon kellett figyelnünk a gyors visszarendeződésre. A játékrész második felében egyértelműen áttevődött a játék a hazai térfélre, egyre csak fokoztuk a nyomást a Galati kapujára, Tonita kapusnak Dróth Zoltán, vagy éppen Henrique Diniz lövésénél is a helyén kellett lennie.

Juanra Calvo mesterünk a 16. percben magához hívta övéit, majd nem sokkal ezt követően Florin Ignat edző is így tett. A folytatásban mindent elkövettünk annak érdekében, hogy még a szünet előtt egyenlítsünk, ez végül pár másodperccel a pihenő előtt Dróth Zoltán elemi erejű bombájával sikerült is, így aztán a félidőben 1-1 állt az eredményjelzőn.

A második felvonást ott kezdtük, ahol az elsőt abbahagytuk, Sipos Gergő gólpassza után Hajmási Milán talált be a 21. percben, ezzel pedig már nálunk volt az előny (1-2). A vezetés megszerzése után sem vettünk vissza a tempóból, sorra dolgoztuk ki a veszélyes helyzeteket, azonban a galaci hálóőr ihletett formában hárította próbálkozásainkat.

Minden igyekezetünk ellenére sem tudtuk növelni a különbséget, ezzel szemben a 32. percben Craciun révén egalizáltak házigazdáink, kezdődhetett minden elölről (2-2). Az egyenlítés után vérszemet kapott vetélytársunk, olyannyira, hogy még ugyanebben a minutumban Cardenas második találatával ismét náluk volt az előny (3-2). Igazi parázs csata vette kezdetét, Luiggi Longo lövése centikkel kerülte el a hálót, de riválisunk is minden követ megmozgatott negyedik találatáért, válogatott kiválóságunknak, Alasztics Marcellnek több alkalommal is bravúrra volt szüksége.

Felforrósodtak az események, ennek pedig brazil légiósunk látta a legnagyobb kárát, sárga lapot ítéltek neki. A 38. percben aztán egy nem hétköznapi momentum akasztotta meg a játékot: Alasztics Marcell felszabadítása ugyanis egy neoncsövet talált telibe, amely a pálya közepére esett darabokra törve. A romeltakarítást követően körömrágós hajrának nézhettünk elébe, Henrique Diniz a kapufát találta el, ráadásul pillanatokkal később másodszor is sárga lapot osztottak neki, így a kiállítás sorsára jutott, ami szintén nem könnyítette meg a dolgunkat. Mint ahogy az sem, hogy bőszen gyűltek a faultokat nevünk mellett, a 39. minutumban a hatodik szabálytalanságunk után kisbüntetőhöz jutott a Galati. A tízméterest Leonardo Dos Santos értékesítette, a hátralévő időben pedig hiába rohamoztunk vészkapussal kiegészülve, már nem tudtunk változtatni a találkozó végkimenetelén, a hazaiak 4-2-es győzelmet arattak.

A zárófordulóban egy szünnapot követően a szintén pont nélküli ukrán Uragan Ivano-Frankivsk ellen lépünk pályára, magyar idő szerint 13 órakor. A mieinknek megvan az esélye az elitkörbe jutásra, amennyiben megnyerjük az utolsó mérkőzésünket, biztosan nem végezhetünk az utolsó helyen csoportunkban.

Juanra Calvo vezetőedző: „Csalódottak vagyunk, hiszen szerettük volna megnyerni a mérkőzést. A kezünkben volt a lehetőség, mert 2–1-es előnyünket követően tovább növelhettük volna a különbséget, de ez ma nem sikerült. Szombaton viszont van még az esélyünk az elitkörre, holnaptól csak arra koncentrálunk, hogy győzzünk az Uragan ellen”

UEFA FUTSAL BAJNOKOK LIGÁJA, FŐ FORDULÓ A-ÁG 4. CSOPORT, 2. MÉRKŐZÉS

UNITED GALATI - HALADÁS VSE 4-2 (1-1)

United Galati: Toni Tonita – Constantin Burdujel, Daniel Araujo, Cristian Cardenas, Leonardo Dos Santos, Alin-Robert Cardei, Vladut-Alexandru Dudau, Octavian Cires, Andrei Craciun, Robert Crisan, Florin Ignat, Rares Oana, Daniel-Cosmin Petica, Bosneaga Matei

Játékos-edző: Florin Ignat

Haladás VSE: Alasztics Marcell – Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Arnon Santos Cassemiro, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Nagy Kevin, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Cardenas 2 (2’, 32’), Craciun (32’), Dos Santos (39’) ill., Dróth Zoltán (20’), Hajmási Milán (21’)

Sárga lapok: Juanra Calvo (39’)

Kiállítva: Henrique Diniz (38’)

A csoport másik mérkőzésének végeredménye:

Uragan Ivano-Frankivsk – SL Benfica 1-4 (1-2)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 5 +5 16
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 5 -1 10
5. DEAC 5 -6 4
6. Futsal Veszprém 5 -12 4

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top