Címvédő futsalcsapatunk zsinórban negyedik győzelmét aratta az Újpest elleni 4–1-es sikerrel, a három pont sorsát már az első játékrészben eldöntöttük a Haladás Sportcsarnokban. A kilencedik percben Dróth Zoltán, Sipos Gergő és Rutai Balázs góljaival 3–0-ás előnyre tettünk szert, majd a 16. minutumban Szalmás Zoltán szerezte meg idénybeli első találatát az élvonalban.

Élvonalbeli futsalcsapatunk azt az Újpestet fogadta hazai környezetben, amely a mérkőzést megelőzően közvetlen mögöttünk foglalt helyet a tabellán, s amelyet egy esetleges győzelem esetén némileg le is szakíthattunk magunktól.

Nagy elánnal kezdtek a felek, az első két percben mindkét oldalon adódott komoly helyzet: a mieink részéről Dróth Zoltán lőtt nem sokkal mellé egy szép lefordulás után, majd Dávid Richárdnak a gólvonalról kellett mentenie egy újpesti szabadrúgás-variációt követően.

A 3. percben aztán Dróth Zoltán is rögzített helyzetből jutott lehetőséghez, csapatkapitányunk pedig nagy erővel bombázta a játékszert a kapuba, nálunk volt az előny (1-0). A vendégek nem illetődtek meg a bekapott góltól, letámadtak, veszélyes kontrát vezettek, amelynek végén Szalmás Zoltán közbelépésére volt szükség ahhoz, hogy elháruljon a veszély. Nagy tempót diktáltunk, az 5. percben pedig Rutai Balázs remek cselsorozat után adott remek passzt Szalmás Zoltánnak, aki szépen gurított a háló közepébe (2-0).

Második találatunk után ziccerek, lehetőségek tekintetében csendesebb időszak következett, a szabálytalanságok azonban mindkét oldalon gyűltek. Az eseménytelen időszak a 9. minutumig tartott, ekkor ugyanis Dávid Richárd oldalberúgásába Sipos Gergő tette bele a fejét, már 3-0 állt az eredményjelzőn. A lilamezeseknek reagálniuk kellett, időt is kértek, ezt követően pedig sikerült is egy jobb periódust is produkálniuk, amikor bizony résen kellett lennünk.

Kovács Máté aztán egy oldalhálóval jelezte, hogy nem érjük be ekkora előnnyel, Rutai Balázs pedig mindezt egy Alasztics Marcell-gólpassz után találat formájában is ellenfelünk tudtára adta a 16. percben (4-0).

A játékrész hajrájában is mi birtokoltuk többet a labdát, és magas hőfokon égtünk: Hajmási Milán és Knizs Olivér is veszélyeztetett, az újpestiek kapufáig jutottak, az eredmény azonban már nem változott, következett a pihenő.

A második felvonás első említésre méltó momentumára bő két és fél percet kellett várni, ezúttal is Dróth Zoltán volt az, akit nehezen tudtak tartani a vendégek. Riválisunk ugyan próbálkozott, nem adta fel a pontszerzés lehetőségét, ám nagy veszélyt nem tudtak jelenteni kapunkra. Ehhez kellett az is, hogy mi hátul stabilak, fegyelmezettek legyünk, valamint Alasztics Marcell ébersége is.

A lilák minden erejüket bevetették a szépítés érdekében, öt a négy elleni felállásra váltottak, és a 28. percben sikerrel jártak, brazil légiósunkról, Arnon Cassemiróról pattant be lövésük. A folytatásban igyekeztünk magasabb sebességi fokozatba kapcsolni, mint ahogy ellenfelünk is, így aztán egy rendkívül lüktető, jó iramú mérkőzés kerekedett.

A nagy hajtásból is fakadóan kapkodás, hibák is jellemezték a csapatok játékát, a 33. percben Juanra Calvo vezetőedzőnk pedig úgy döntött, magához hívja a fiúkat, hogy egy kicsit megnyugtassa őket. A pályára visszatérve Kovács Máté tornáztatta meg Vámosit, nálunk pedig Homlok Levente váltotta válogatott hálóőrünket a kapuban.

Így érkeztünk el a mérkőzés hajrájához, ahol a vendégeink ismét vészkapus játékra álltak át, ám újabb gólra már nem futotta erejükből. Az összecsapás végül 4–1-es győzelmünkkel ért véget, amellyel folytattuk három mérkőzés óta tartó sorozatunkat, ez pedig mindenképpen remek előjel lehet a szezon eddigi legnagyobb, legkomolyabb erőpróbája előtt.

Csapatunk október 24-én, hétfőn kell útra Romániába, hogy megkezdje Bajnokok Ligája-szereplését. Október 26-án lépünk először pályára a portugál sztárcsapat, a Benfica ellen, majd 27-én a házigazda United Galatival mérkőzünk. A kvartettben utolsó ellenfelünk pedig az ukrán Uragan Ivano-Frankivsk gárdája lesz 29-én.

Juanra Calvo vezetőedző: „Úgy gondolom, hogy különösen az első félidőben jól játszottunk, amelynek köszönhetően sikerült előnyt kiépíteni, ami fontos volt, mert tudtuk, hogy kemény ellenfél az Újpest. Több szempontból sem volt ez könnyű mérkőzés, az előző időszakban nagyon keményen edzettünk, nem voltunk frissek, másrészt pedig a Bajnokok Ligája előtt vagyunk, szóval nehéz volt végig koncentráltnak lenni. Igyekeztünk mindenkinek játéklehetőséget adni, ez sikerült is, aki pedig a pályán volt, a legjobb teljesítményre törekedett, így csak gratulálni tudok a csapatomnak!”

FÉRFI FUTSAL NBI. 8. FORDULÓ

HALADÁS VSE - ÚJPEST FC-220 VOLT 4-1 (4-0)

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Kovács Máté, Luiggi Longo, Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Homlok Levente, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Dávid Richárd, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Arnon Santos Cassemiro, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Újpest: Vámosi Marcell - Szeghy Szabolcs, Suscsák Máté, Lipl Noel, Harnisch Ákos, Kinics Bálint, Tyukász Péter, Balogh Levente, Szabó József, Klacsák Bence, Dunai András, Horváth Barnabás, Östör Martin

Edző: Németh Péter

Gólszerzők: Dróth Zoltán (3’), Szalmás Zoltán (5’), Sipos Gergő (9’), Rutai Balázs (16’), ill. Dunai András (28’)

Sárga lapok: Östör Martin (40’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top