NB I.-es futsalcsapatunk magabiztos, 7–0-s sikert aratott a Nyírbátor otthonában a honi pontvadászat 7. játéknapján. A gólok sorát Hajmási Milán találata nyitotta, Dróth Zoltán és Fehér Dániel növelte háromra előnyünket a szünetig, majd Henrique Diniz nem hibázott, csapatkapitányunk duplázott, a szezonban először köszönt be Kovács Máté, Vatamaniuc-Bartha Dávid bombájával pedig lezártuk a mérkőzést.

A nemzeti csapat világbajnoki selejtezője miatti kéthetes szünetet követően szállhatott harcba ismét a bajnoki pontokért élvonalbeli futsalcsapatunk. A mieinkre ezúttal keleti túra várt, a Nyírbátor otthonában állt előttünk a lehetőség pontjaink gyarapítására.

Lendületesen kezdtük az összecsapást, nagy mezőnyfölényben játszottunk, a nyírségiek nem igazán tudták megtartani a labdát, emiatt főként a védekezésre kellett összpontosítaniuk. Az 5. percben a védelmüket is sikerült feltörnünk, és Hajmási Milán lövése talált utat a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést csapatunknak (0-1).

Jó iramú csata zajlott a pályán, a gól után előbb egy hazai szabadrúgást, majd Vatamaniuc-Bartha Dávid lehetőségét jegyezhettük fel, közel álltunk hozzá, hogy rövid idő leforgása alatt megduplázzuk előnyünket. Nagy erőfeszítéseket tettünk azért, hogy ez ne várasson magára sokáig, a 9. minutumban pedig érkezett is az újabb találatunk: Dróth Zoltán forgatta be remekül védőjét, majd lőtt a háló közepébe, 0-2 állt az eredményjelzőn.

A házigazda időkéréssel próbálta megtörni lendületünket, a találkozó képe azonban ezt követően sem változott: birtokoltuk, járattuk a labdát, helyzetekig és lövésekig is eljutottunk, a Nyírbátor pedig igyekezte őrizni kapuját. Öt perccel az első játékrész vége előtt trénerünk, Juanra Calvo is időt kért, a fiúk pedig mindent elkövettek, hogy tovább növeljék a különbséget. Vendéglátónk ebben az időszakban veszélyes kontrákkal operált, azonban válogatott hálóőrünk, Alasztics Marcell eszén nem lehetett túljárni.

A sok oldalberúgás, valamint sarokrúgás után aztán Fehér Dániel gondoskodott arról a játékrész utolsó minutumában, hogy ez meg is valósuljon, aki egy Dróth Zoltán-lövés utáni kipattanóra csapott le, és helyezte azt a léc alá (0-3). Ez a momentum egyben a félidei eredményt is jelentette, így háromgólos vezetésről várhattuk a folytatást.

A második felvonást ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk: letámadtunk, megakadályoztuk a fehérmezesek labdakihozatalait, mentünk előre az találatért, találatokért. Ennek gyümölcseként a 24. percben Dróth Zoltán mesteri lekészítése adta a lehetőséget Henrique Diniz állítgatás nélküli bombájának, 0–4-re módosítva ezzel a mérkőzés állását.

A motivált, felszabadult játékunkkal kisvártatva újra megrezgettük a hálót, ezúttal fordított módon, brazil-magyar kooperációból voltunk sikeresek. A kiszolgáló szerepében Luiggi Longo jeleskedett, a befejező Kovács Máté volt, a 26. minutumban 0-5 volt az állás.

A hazaiak rögtön időt is kértek, majd ezzel együtt öt a négy elleni játékra álltak át. A formációváltás eredményeként a korábbinál többet birtokolták a játékszert, több időt töltöttek térfelünkön, a fegyelmezett csapatjátéknak és védekezésnek köszönhetően azonban remekül hatástalanítottuk próbálkozásaikat.

A kapunkban időközben Alasztics Marcellt Gyimesi Máté váltotta, majd ismét a mi fölényünk érvényesült: beszorítottuk ellenfelünket, akik így egy ideig nem is tudták alkalmazni a vészkapus játékot. A faultokat nézve is vezettünk, méghozzá 4–3-ra, figyelnünk kellett arra is, hogy ne jusson kisbüntetőhöz riválisunk.

Szabálytalanságok terén nem szerettük volna, hogy egy 6-os szám legyen a nevünk mellett, Dróth Zoltán hathatós közreműködésével azonban ez egy sokkal örömtelibb mutatóban valósult meg, a 36. perc eseményeként: csapatkapitányunk másodszor is beköszönt az összecsapáson (0-6). Hiába közeledtünk a mérkőzés végét jelző dudaszóhoz, a gólgyártásnak ezzel még nem volt vége, egy perccel a vége előtt Luiggi Longo – Rutai Balázs – Vatamaniuc Bartha Dávid volt a labda útja, saját nevelésű tehetségünk pedig egy életerős lövéssel beállította a 0–7-es végeredményt.

Ezzel a diadallal zsinórban harmadik győzelmünket arattuk, tettük mindezt úgy, hogy huszonnégy lőtt gól mellett csupán háromszor zördült meg a hálónk. Ez mindenképpen biztató a közelgő romániai Bajnokok Ligája-túra előtt, ám mielőtt még Galac városa felé vennénk az irányt, vár ránk egy hazai, Újpest elleni összecsapás október 20-án, csütörtökön 18 óra 30 perces kezdettel.

Juan Ramón Calvo Rodríguez vezetőedző: Jól játszottunk a mérkőzés egészén, gyorsan megszereztük a vezetést. Próbáltuk az első félidőben eldönteni a párharc kimenetelét, igaz kaptunk veszélyes kontrákat a játékrész utolsó perceiben. Gratulálok a játékosaimnak, mert mindent beleadtak a pályán, és nem engedtünk gólt, csak így lehet nyerni meccseket

FÉRFI FUTSAL NB I. 7. FORDULÓ

NYÍRBÁTORI SC - HALADÁS VSE 0-7 (0-3)

Nyírbátor: Opre Rajmund - Szabó Steven, Szentes-Bíró Tamás, Hadházi Sándor, Csoma Alpár, Tóth Krisztián, Nagy Zsolt, Faragó Lajos, Kerekes Mihály, Rácz Milán, Molnár Richárd, Makai Levente, Lakatos László

Vezetőedző: Baksa Csaba

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Luiggi Longo, Nagy Kevin, Dróth Zoltán, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Fehér Dániel, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Hajmási Milán (5’), Dróth Zoltán 2 (9’, 36’), Fehér Dániel (20’), Henrique Diniz (24’), Kovács Máté (26’), Vatamaniuc-Bartha Dávid (39’)

Sárga lapok: Csoma Alpár (9’), Lakatos László (18’), Szabó Steven (30’), Kerekes Mihály (37’), ill. Szalmás Zoltán (7’), Kovács Máté (20’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 8 +18 24
2. MVFC Berettyóújfalu 8 +2 21
3. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
4. A Studio Nyíregyháza 8 -5 14
5. DEAC 8 -5 8
6. Futsal Veszprém 8 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top