Élvonalbeli futsalcsapatunk a bajnoki küzdelmek negyedik fordulójában 6–3-ra maradt alul a Berettyóújfalu vendégeként. Dávid Richárd találatával ugyan mi szereztünk vezetést, ezt azonban öt hazai gól követett, Luiggi Longo és Hajmási Milán pedig már csak szépíteni tudott az eredményen.

Az idény első rangadója várt csapatunkra nagy riválisunkkal szemben, az MVFC Berettyóújfalu otthonába utaztunk a pontvadászat negyedik játéknapján. A hajdúságiak két győzelemmel, valamint egy vereséggel a hátuk mögött várták az összecsapást, mi pedig egy döntetlen, és egy vereség után épp az előző fordulóban szereztük meg első sikerünket, méghozzá a Magyar Futsal Akadémia ellen. Juanra Calvo vezetőedzőnk Dróth Zoltán játékára már számíthatott, nem volt ott viszont a keretben Nagy Kevin, Arnos Santos Cassemiro, Gyimesi Máté, valamint Vas Ádám.

Agilisabban, harapósabban kezdtük a mérkőzést ellenfelünknél, ez pedig már a 2. percben gólt eredményezett: Dróth Zoltán tartotta meg szépen a labdát, majd készítette a lendületből érkező Dávid Richárd elé, aki okosan emelte a kapuba a játékszert (0-1). Az előny birtokában sem vettünk vissza a tempóból, gyorsan megpróbáltuk rárúgni a második találatunkat is, a lehetőségeinket azonban nem sikerült értékesítenünk. Ehelyett az éledező házigazda talált be, a 3. minutumban Matheus egyenlített (1-1), majd nem sokkal később ismét ő volt a főszereplő: ezúttal távolról lepte meg Alasztics Marcellt, 2–1-re módosítva ezzel az állást.

A gyors hazai fordítás hatására némileg megtorpantunk, ezt pedig egy kontra végén Nagy Imre használta ki a 6. percben, már kétgólos volt a Berettyó előnye (3-1). Vezetőedzőnk rögtön időt kért, próbáltuk rendezni sorainkat, de a hazaiak folytatták eredményes játékukat: majd előbb Nagy Imre távoli lökete kötött ki hálónkban a 10. minutumban (4-1), négy percre rá pedig egy kapu előtt eladott labdára csapott le Rábl János csapatkapitány, 5–1-re vezetek a pirosmezesek.

A négygólos különbség aztán kisvártatva háromra csökkent, alig pár másodperccel a középkezdés után Dróth Zoltán kiosztotta második gólpasszát, a befejező pedig Luiggi Longo volt (5-2). A játékrész hajráját aztán megnyomtuk, beszorítottuk a Berettyóújfalut, de vagy Mezei Dávid védett, vagy valamelyik mezőnyjátékosuk tudott tisztázni. A 17. perc végén aztán Dróth Zoltán révén sikerült is a kapuba találnunk, csapatkapitányunk szépen fordult be, és lőtte ki a bal alsó sarkot, a játékvezető azonban szabálytalanságot látott, így nem adta meg a gólt.

Trencsényi János úgy érezte, jól jönne egy szusszanásnyi szünet csapatának, időt kért, s mivel a szünetig már nem esett újabb gól, így 5–2-vel vonultak pihenőre a felek.

A második felvonás aztán kísértetiesen hasonló forgatókönyvvel indult, mint az első, ezúttal is betaláltunk a második percben: Dávid Richárd labdaszerzését követően Hajmási Milán iratkozott fel a gólszerzők közé (5-3). A kétgólos differencia aztán hamar egyre olvadhatott volna, Dróth Zoltán lőtt egy hatalmas kapufát a 23. minutumban.

Ebben a periódusban egyértelműen fölényben játszottunk, erre pedig egy öt a négy elleni játékra váltással reagált a hajdúsági gárda. A pirosmezeseknek meg is volt ebből a figurából a lehetőségük, egy labdaszerzés után üres kapura próbálkozhattak, Hajmási Milán azonban hatalmasat mentett.

Nem sokkal később Gál centerezését hagyta ki Takács, ez is ajtó-ablak helyzet volt, a különbség azonban most sem változott. Így érkeztünk el a játékrész derekához, ami azt jelentette, hogy tíz percünk maradt, hogy pontot, pontokat hozzunk haza Szombathelyre.

Ennek megfelelően keményen, határozottan letámadtunk, Luiggi és Dróth Zoltán révén is veszélyeztettünk, a hazaiak pedig ismét vészkapus játékra váltottak. Négy és fél perccel a találkozó vége előtt trénerünk időt kért, majd kockáztattunk, és mi is átálltunk az öt a négyes formációra. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, Hajmási elől Mezeinek kellett mentenie, majd Matheus lövése kerülte el kapunkat. 90 másodperccel a vége előtt aztán Rábl üres kapus próbálkozása még nem eredményezett gólt, Rafinha azonban már nem hibázott, és beállította a 6–3-as végeredményt.

Koncentráltan, jól kezdtünk, majd az első bekapott gólt követően nagyon bizonytalanok voltunk a pályán. Ezen dolgoznunk kell, felderíteni a probléma okát, és megoldani azt. Rosszul kezdtük a szezont, de amit az előző években jól csináltunk, azt meg kell tudnunk ismételni. A keretünk, a stáb és a körülményeink, amelyeket biztosítanak számunkra is alkalmas arra, hogy ezt a helyzetet, amiben most vagyunk megfordítsuk. Ehhez rengeteg türelmes munkára van szükségünk, de tudom, hogy együtt képesek vagyunk rá!”mondta a mérkőzést követően Juan Ramón Calvo Rodríguez vezetőedzőnk

A bajnokság a válogatott világbajnoki selejtezője után szeptember 26-án folytatódik számunkra, akkor a Nyíregyháza gárdája látogat a Haladás Sportcsarnokba.

FÉRFI FUTSAL NB I. 4. FORDULÓ

MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE 6-3 (5-2)

Berettyóújfalu: Mezei Dávid - Nagy Imre, Rábl János, Nagy Dániel, Takács Zoltán, Sándor Máté, Korcsmáros Bence, Duró Dominik, Iszák Dominik, Szabó Péter, Gál István, Erdei Szabolcs, Rafael Da Silva, Matheus Ferreira

Edző: Trencsényi János

Haladás VSE: Alasztics Marcell - Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Henrique Diniz, Dávid Richárd, Homlok Levente, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Rutai Balázs

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Matheus Ferreira 2 (3', 4'), Nagy Imre 2 (6', 10'), Rábl János (14'), Rafael Da Silva (39'), ill. Dávid Richárd (2'), Luiggi Longo (14'), Hajmási Milán (22')

Sárga lapok: Hajmási Milán (18’)

Fotó: Sólya Eliza

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top