NB I.-es futsalcsapatunk 8–1-es győzelmet aratott az újonc Magyar Futsal Akadémia ellen a Haladás Sportcsarnokban. Három rutinos és három fiatal játékosunk osztozott a gólokon. Új brazil légiósunk, Arnon Santos Cassemiro duplázott, Dávid Richárd és Rutai Balázs bombázott, valamint ifjú tehetségeink, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Knizs Olivér és Fehér Dániel is eredményes volt. Knizs Olivér egyből az első és második élvonalbeli találatát is megszerezte a párharcon, és Fehér Dániel is csatlakozott az első osztályú góllövők táborához.

Válogatott szünet után folytatódtak az elsőosztályú futsalbajnokság küzdelmei, címvédő csapatunk a Magyar Futsal Akadémia együttesét fogadta péntek este a Haladás Sportcsarnokban. Csapatkapitányunk, Dróth Zoltán bokasérülést szenvedett a nemzeti csapat összetartásán, illetve Nagy Kevin sincs még százszázalékos állapotban, így őket nélkülöznie kellett Juanra Calvo mesterünknek. Ott volt viszont már a keretben válogatott hálóőrünk, Alasztics Marcell, aki vállproblémái után tért vissza.

Szurkolótáborunk az első másodperctől fogva kiváló hangulatú buzdítással képviselte magát a hatodik játékosként a csapatban, és tettek meg minden tőlük telhetőt a bajnoki pontokért.

Ellentmondást nem tűrően kezdtük a mérkőzést, különösen Rutai Balázs volt elemében, aki előbb megdolgoztatta Boldizsár Márkot, majd szerzett egy érvénytelen találatot, végül Kovács Máté sarokrúgása után egy sistergős lökettel a kapufát találta telibe a 2. percben.

Nagy mezőnyfölényben játszottunk, bátran próbálkoztunk átlövésekkel, egy blokk, vagy egy védés azonban rendre útját állta ezeknek a kísérleteknek. A fehérmezesek csak a védekezésre összpontosítottak, kérdés volt, hogy meddig bírják ezt koncentrációval, energiával.

A 12. percben aztán ismét Rutai Balázs volt a főszereplő, aki ezúttal már gólnak örülhetett, remek átlövésével megtört a jég, és megszereztük a vezetést (1-0). A középkezdés után nem sokkal Dávid Richárd bombázott kapu fölé, majd az addigi legnagyobb vendéghelyzetet jegyezhettük fel egy villámgyors kontratámadás után, a labda azonban csak oldalról zörgette meg a hálót.

Magas hőfokon pörögtünk, olyannyira, hogy a 14. percben Rutai Balázs asszisztjából a pár nappal ezelőtt 20. születésnapját ünneplő Vatamaniuc-Bartha Dávid talált be, ezzel pedig 2-0 állt az eredményjelzőn. Felpörögtek az események, riválisunk először időt kért, majd egy gyorsan elvégzett oldalberúgás után Lőrincz Máté szépített (2-1). Dávid Richárd gyorsan lehűtötte a kedélyeket, még ugyanebben a minutumban védhetetlenül bombázott a léc alá (3-1).

Két perccel később vezetőedzőnk is magához hívta övéit, a folytatásban pedig továbbra is motiváltan, gólra éhesen játszottunk, ennek a 18. percben újfent meglett az eredménye: Luiggi Longo keményen, laposan belőtt labdáját Knizs Olivér pörgette a kapuba, már három volt közte (4-1). 8-as számmal játszó saját nevelésű fiatalunk ezzel megszerezte első találatát tétmérkőzésen az NB I.-es csapat tagjaként, s mivel több gól már nem esett az első játékrészben, húsz percnyi játék után 4–1 volt az állás.

A szünet után sem vettünk vissza a tempóból, nagy elánnal, agilisan játszottunk, Hajmási Milán helyzeténél pedig nem sok hiányzott ahhoz, hogy megszerezzük ötödik találatunkat. Ez végül nem is váratott sokáig magára, a 25. percben Knizs Olivér adott jó labdát Arnon Cassemirónak, aki rendkívül szép megoldással fejezte be az akciót, 5–1-re módosult az állás.

Ifjú tehetségünk, Knizs Olivér egy minutummal később már ismét a befejező szerepkörében jeleskedett, Dávid Richárd labdáját váltotta gólra, 6–1-re vezettünk. A vendégek a jelentősnek mondható hátrány ellenére is szimpatikusan küzdöttek, mentek előre, ezzel azonban jóval nagyobb területek maradtak előttünk, melyeket igyekeztünk kihasználni, és jó játékkal kiszolgálni a közönséget.

A 34. percben Szalmás Zoltán előtt adódott hatalmas lehetőség, ez még kimaradt, Arnon Cassemiro azonban tovább növelte előnyünket Hajmási Milán centerezését követően (7-1). Így érkeztünk el a mérkőzés hajrájához, a vendégek a 38. percben időt kértek, majd következett az utolsó minutum, és amikor már talán sokan elkönyvelték, hogy az utolsó másodpercekben nem változik már az eredmény, Fehér Dániel szerzett labdát egy határozott letámadást követően, majd beállította a 8–1-es végeredményt, ezzel pedig ő is csatlakozott az élvonalbeliek góllövőlistájára.

Szeptember 9-én, pénteken 18 óra 30 perces kezdettel igazi szuperrangadó vár a fiúkra, a Berettyóújfalu otthonába látogatunk a pontvadászat 4. fordulójában.

Nagy bizonyítási vággyal léptünk pályára ezen a mérkőzésen, az előző két forduló nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, nagy pofon volt mindenkinek. A szünet után végre újra játszhattunk, motiváltan tettük ezt, és úgy gondolom, hogy sok jó dolgot csináltunk, nagyon akartunk, persze vannak hibák, amiket ki lehet, és ki is kell javítani. Jó irányba tartunk, koncentrálunk a következő megmérettetésre. Nehéz dolgunk lesz Berettyóújfaluban, de szeretnénk megnyerni a párharcot!” – mondta a mérkőzést követően Juan Ramón Calvo Rodríguez

FÉRFI FUTSAL NB I 3. FORDULÓ

HALADÁS VSE - MAGYAR FUTSAL AKADÉMIA 8–1 (4–1)

Haladás VSE: Homlok Levente - Kovács Máté, Luiggi Longo, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Rutai Balázs, Alasztics Marcell, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Sipos Gergő, Dávid Richárd, Arnon Santos Cassemiro, Fehér Dániel, Vas Ádám

Vezetőedző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Magyar Futsal Akadémia: Boldizsár Márk - Véghelyi Balázs, Boznánszky Gábor, Tarpai Gyula, Fábián Tamás, Gaylhoffer Előd, Hunyadi Mátyás, Bencsik Gergő, Dávid Tamás, Csörge Ciprián, Szabó Dávid, Lőrincz Máté

Vezetőedző: Tóth Szabolcs

Gólszerzők: Rutai Balázs (12'), Vatamaniuc-Bartha Dávid (14'), Dávid Richárd (14'), Knizs Olivér 2 (18', 28'), Arnon Santos Cassemiro 2 (25', 34'), Fehér Dániel (40'), ill. Lőrincz Máté (14')


 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top