Élvonalbeli csapatunk a bajnokság felső-házi rájátszásának 7. fordulójában 3-2-es győzelmet aratott az Újpest otthonában. A kiélezett mérkőzésen Vas Ádám szerezte meg a vezetést, majd Luiggi Longo második góljával alakult ki a találkozó végeredménye. Fiataljaink mellett első ízben lépett pályára NB I.-es mérkőzésen másodosztályú együttesünkből Fehér Dániel.

Hétfő délután a felső-házi rájátszás első helyének tudatában utazott együttesünk az Újpest elleni összecsapásra, hiszen 11 pont előnyt dolgoztunk ki, és már csak 2 játéknapon mérkőznek riválisaink. Juanra Calvo keretében első alkalommal lépett pályára Fehér Dániel, mellette Knizs Olivér is ismét lehetőséget kapott NB II.-es csapatunkból.

Dróth Zoltán piros lapos eltiltás miatt nem léphetett pályára, Henrique Diniz pihenőt kapott, Kovács Máté és Homlok Levente pedig másodosztályú gárdánkat erősítette. Dávid Richárd viszont már a kispadról segítette, és buzdította a társakat.

Listavezetőhöz méltóan kezdtük a találkozót, többet birtokoltuk a labdát, ez pedig gólban is megmutatkozott: a 3. percben Vas Ádám szerezte meg a vezetést a mieinknek (0-1). A gyorsan összeszedett hátrány ébresztőt fújt az Újpestnek, a lilák egy minutumon belül egyenlíteni tudtak, egy távoli lövést Gyimesi még védett, a kipattanót azonban már nem hibázták el a fővárosiak (1-1).

Jó tempót diktáltak a csapatok, ám igazán komoly helyzet nem alakult ki egészen a 11. percig, amikor is Ricardo révén előnybe került az Újpest (2-1). Nem sokkal később Knizs Olivérnek mentett egy hatalmasat, kisegítve a rendesen igénybe vett Gyimesi Mátét, majd a 14. minutumban Juanra Calvo vezetőedzőnk kért időt.

Lüktetett a mérkőzés, az Újpest nem állt vissza, felvállalta a nyílt sisakos játékot, a 16. percben aztán a 6. faultjukat is begyűjtötték, Luiggi Longo pedig biztos lábbal értékesítette a kisbüntetőt. A hátralévő időben mindkét kapusnak akadt dolga bőven, a hazaiak még időt kértek az utolsó előtti minutumban, az állás viszont már nem változott, 2-2 döntetlennel vonultunk pihenőre.

A második játékrész nagy fővárosi lehetőséggel indult, ám sikerült átvészelnünk a szituációt, ezt követően pedig az első etaphoz hasonlóan a küzdelem, valamint a taktikai harc dominált. A szokásosnál is tördeltebb volt a játék, sokat szabálytalankodtak a felek a nagy akarás hevében.

A mi oldalunkról Sipos Gergő állt nagyon közel a gólszerzéshez, majd Hajmási került ziccerbe, egyértelműen megélénkült a találkozó. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, Suscsák után Knizs Olivér találta magát helyzetben, egy pillanatra sem volt megállás. A 35. percben Hajmási Milán ziccere kimaradt, ezt követően viszont sajnos nem feltétlenül a futsalról szóltak az események.

Egyre feszültebbé vált a hangulat, egyre keményebb belépők „tarkították” az összecsapást, a játékvezető zsebéből pedig elő is kerültek azok a bizonyos lapok. Németh Péter, ellenfelünk vezetőedzője, valamint Papp Zsombor piros színűt kapott a 37. percben, nehéz helyzetbe kerültünk.

Hősies védekezésre volt szükségünk az emberhátrányos helyzetben, de egymást érték a hatalmas mentések, Gyimesi nagy bravúrt mutatott be, óriásit küzdöttünk. Másfél perccel a találkozó vége előtt kiegészültünk, az Újpest öt a négy elleni játékra váltott, győzelmi reményeiket azonban egy Luiggi Longo-labdaszerzés, majd gól gyengítette, brazil légiósunk találatával ismét mi vezettünk (3-2). A hátralévő időben nagyot küzdött, de már nem tudott reagálni a budapesti alakulat, csapatunk az utolsó másodpercekig állta a sarat, és végül mieink örülhettek a 3-2-es győzelmnek.

A következő fordulóban hazai derbire kerül sor, a Berettyóújfalu érkezik a Haladás Sportkomplexumba április 30-án, szombaton 18 óra 30 perckor.

Juanra Calvo vezetőedző: „Nagyon izgalmas meccset játszottunk, nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk. Nemcsak az eredmény miatt, hanem mert több játékosunk is bizonyította, akiknek kevesebb játékperc jut, hogy sokat tudnak segíteni nekünk a nehéz pillanatokban. Igazi csapatként játszottunk, sok nehéz szituációban, örülök, hogy ilyen teljesítményt tudtak mutatni a fiúk. Két NB II.-es játékosunk is pályára lépett ma, remekül játszottak, és gratulálok az egész csapatnak”

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐ-HÁZI RÁJÁTSZÁS 7. FORDULÓ

ÚJPEST FC-220VOLT - HALADÁS VSE 2-3 (2-2)

Újpest: Vámosi Marcell - Lucas, Szeghy Szabolcs, Suscsák Máté, Harnisch Ákos, Tyukász Péter, Sánta János, Horváth Benedek, Ricardo, Kovács Dávid, Panyi Kristóf, Östör Martin, Béres Dominik

Edző: Németh Péter

Haladás: Gyimesi Máté, Luiggi Longo, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Vas Ádám, Alasztics Marcell, Szalmás Zoltán, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Sipos Gergő, Dávid Richárd, Papp Zsombor, Fehér Dániel

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Lucas (4’), Ricardo (11’), ill. Vas (3’), Luiggi Longo 2 (16’, 39’)

Sárga lapok: Lucas (37’), ill. Dávid Richárd (15’), Sipos Gergő (33’), Vas Ádám (37’)

Kiállítva: Németh Péter (37’), ill. Papp Zsombor (37’)

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 7 +12 21
2. SG Kecskeméti Futsal 7 +6 20
3. MVFC Berettyóújfalu 7 +2 15
4. A Studio Nyíregyháza 7 -5 10
5. DEAC 7 -5 8
6. Futsal Veszprém 7 -10 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top