Élvonalbeli futsalcsapatunk az 1-1-es hazai odavágót követően magabiztosan, 8-5-re győzte le az Aramis gárdáját Budaörsön, így bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe. A mieink kétgólos hátrányból tudtak fordítani, Dróth Zoltán három találatig meg sem állt, Sipos Gergő duplázott, valamint Vas Ádám és Luiggi Longo is sikeres volt a gólzáporos párharcon.

A válogatott szünet után nagy feladat várt együttesünkre, ugyanis Budaörsön kellett kivívnunk, hogy ott lehessünk a Magyar Kupa legjobb négy csapata között. A március 30-án megrendezett első összecsapáson 1-1-es eredmény született a Haladás Sportkomplexumban, így az Aramis várhatta valamivel kedvezőbb helyzetből a párharc második felvonását.

Már az első pillanattól kezdve próbáltuk magunkhoz ragadni a kezdeményezést, ám finoman szólva sem kezdődött jól számunkra az összecsapás, ugyanis egy oldalberúgás után Büki Baltazár maradt egyedül a 2. percben, és juttatta előnyhöz csapatát (1-0). Lüktetett a mérkőzés, már ebben a szakaszban igazi adok-kapok alakult ki, végül egy félpályánál történő labdavesztést követően ismét a budaörsiek találtak be, négy perc elteltével 2-0 állt az eredményjelzőn.

Az újabb bekapott gólra válaszul Juanra Calvo vezetőedzőnk rögtön időt kért, a csapat tudta, hogy ennél jóval több kell, a gyors megbeszélés pedig hatásosnak bizonyult: magasabb sebességi fokozatba kapcsoltunk, és egy villámgyors kontra révén Sipos Gergő jegyezte első találatunkat (1-2). Az Aramis nem húzódott vissza, megpróbált minket meglepni, mi azonban igyekeztük megbecsülni a játékszert, és a saját játékunkat játszani, rendezni a sorokat a kezdeti rövidzárlat után.

A 9. percben aztán Dróth Zoltán remek egyéni akciójából egyenlítettünk (2-2). Mentünk előre, folyamatos nyomás alatt tartva ellenfelünket, majd Sipos Gergő előtt adódott hatalmas lehetőség, ezután a hazaiak időkéréssel próbálták fékezni lendületünket. A 12. percben aztán ígéretes helyről jutott szabadrúgáshoz vendéglátónk, Bognár pedig kipókhálózta a bal felső sarkot (3-2).

Alig, hogy elvégeztük a középkezdést, ismét csapatkapitányunk villant, méghozzá a már-már védjegyévé vált Dróth-lefordulás, és befordulás koreográfiából (3-3). A játékrész utolsó etapjához érkezve veszélyesebben játszottunk, többet tettünk riválisunknál a vezetés megszerzéséért, ennek pedig meg is lett a gyümölcse: Luiggi Longo keményen Szalmás Zoltán elé lőtt labdájába ért bele szerencsétlenül Vattamány, akinek öngóljával először tudtunk vezetni az összecsapáson (3-4).

Fiatal játékosunk, Szalmás Zoltán révén aztán könnyen újabb gólt szerezhettünk volna, a ziccer azonban kimaradt, az Aramis pedig még a szünet előtt vészkapus játékra váltott. A budaörsiek nem tudták kihasználni, hogy emberelőnyben támadhattak, így 4-3-as vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A fordulás után sem változtattak a budaörsiek, maradtak az öt a négy elleni formációnál, ezzel is megpróbálva fokozni a nyomást védelmünkön. Nem is volt könnyű dolgunk, maximális koncentrációra volt szükségünk, ráadásul a 23. percben Kovács Máté megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.

Emberelőnybe került az Aramis, ám másodperceken belül Dróth Zoltánnal szemben szabálytalankodott Soós kapus, a büntetőt pedig Vas Ádám biztos lábbal értékesítette, kétgólosra növelve ezzel vezetésünket (3-5).

A hazaiak óriási erőket mozgósítottak, hogy kihasználják létszámfölényüket, nagyon kellettek válogatott hálóőrünk, Alasztics Marcell bravúrjai. Pár másodperc volt már csak hátra, hogy kiegészüljünk, amikor végül Sámson gurított a kapuba, 4-5-re zárkóztak a Pest megyeiek. Érthető módon nyomott az Aramis, mindent egy lapra feltéve támadott vészkapussal, mi viszont hősiesen, egymást rendre kisegítve védekeztünk, óriási munkát végzett mindenki, hogy ne jöhessen össze a budaörsi egyenlítés.

A támadásainkban pedig rendre ott volt a veszély, többek között Dróth Zoltán minden egyes megmozdulásában, aki a 32. percben egy gyönyörű lefordulás után megszerezte önmaga harmadik, csapatunk hatodik találatát (4-6). Az Aramis időt kért, maradtak az emberelőnyös szerkezetnél, kockáztatniuk kellett.

Mindent megpróbált a házigazda, azonban két megingást is könyörtelenül kihasználtunk Luiggi Longo, valamint Sipos Gergő révén a 36. és a 37. minutumban (4-8), eldöntve ezzel véglegesen a párharc sorsát, igaz még ebben a percben érkezett egy szépségtapasz az Aramistól (5-8), de ezt követően a lefújásig már nem változott az eredmény, és 8-5-ös idegenbeli sikerünkkel mi jutottunk tovább a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Juanra Calvo vezetőedző: „A hazai döntetlen után, ha lehetett volna a fiúk már másnap pályára léptek volna a visszavágón, mert sokkal jobbak tudunk lenni annál, mint az első mérkőzésen mutatott teljesítményünk. Nagy szívvel és fejben tisztán játszottunk, az elején sok helyzetünk volt, amelyek talán a tét miatt még nem mentek be, de összességében sokkal jobbak voltunk ma, mint az Aramis. Gratulálok a csapatomnak, megérdemelten jutottunk be a Final Fourba, nagyon boldog vagyok

FÉRFI FUTSAL MAGYAR KUPA, 4. FORDULÓ

ARAMIS SE - HALADÁS VSE 5-8 (3-4)

Aramis: Soós – Vattamány Dávid, Fekete Márk, Bognár Bence, Büki Baltazár, Molnár Gábor, Fülöp Viktor, Bélavári Botond, Pap Zsombor, Hosszú Ádám, Moga Edvin, Lévai Dániel, Sámson Zoltán

Edző: Moga Flavius Lorant

Haladás: Alasztics Marcell – Kovács Máté, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Homlok Zsolt, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Henrique Diniz

Edző: Juan Ramón Calvo Rodríguez

Gólszerzők: Büki Baltazár (2’) Hosszú Ádám (4’), Bognár Bence (12’)., Sámson Zoltán (25’), Bélavári Botond (37’), ill. Sipos Gergő 2 (6’, 37’), Dróth Zoltán 3 (9’, 13’, 32’), Vattamány Dávid (18’, öngól), Vas Ádám (24’), Luiggi Longo (36’)

Sárga lapok: Moga Flavius Lorant (10’), Hosszú Ádám (13’), Molnár Gábor (24’), Sámson Zoltán (25’), ill. Juan Ramón Calvo Rodríguez (13’), Sipos Gergő (37’)

Kiállítva: Kovács Máté 23’

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 6 +11 18
2. SG Kecskeméti Futsal 6 +5 17
3. MVFC Berettyóújfalu 6 +3 15
4. A Studio Nyíregyháza 6 -4 10
5. Futsal Veszprém 6 -9 7
6. DEAC 6 -6 5

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top