A rájátszás utolsó fordulójában erősen hiányos keretünk fogadta a Berettyóújfalut. Javarészt fiataljaink alkotta csapatunk nagyot küzdött, de a hajrában a nagyobb rutin a hajdúságiak felé billentette a mérleg nyelvét. A háromgólos vereséggel záruló összecsapáson ifjú tehetségünk, V. Bartha Dávid megszerezte első NB I.-es találatát. A rájátszást a második helyen zártuk, így idegenben kezdjük a bajnoki döntőt.

Hétfőn este megtelt a Haladás Sportkomplexum lelátója, az élvonalbeli bajnokság rájátszásának zárómérkőzésén nagy riválisunk, a Berettyóújfalu gárdája ellen léptünk pályára. Két pont előnnyel vártuk az összecsapást, amelynek tétje egyben a bajnoki döntő pályaelőnye is volt. Vezetőedzőnknek, Juanra Calvonak ezúttal sem volt könnyű dolga a csapat összeállításakor, Vas Ádámnak és Sipos Gergőnek sárga lapos eltiltás miatt kellett kihagynia a találkozót, Dróth Zoltán és Milos Simic már a kispadon ültek, de állapotuk még nem tette lehetővé a bevetésüket, Dávid Richárd és Papp Zsombor sérüléseik miatt a lelátóról tudták csak biztatni a csapatot, míg Darrieer műtétje után otthon lábadozik.

Fiatal kezdősorunk kissé megszeppenve kezdte a találkozót, ezt pedig jól használta ki a Mezei Vill FC., Gyimesi Máté bravúrjára volt szükség, hogy ne kerüljünk azonnal hátrányba, de a 4. percben már ő is tehetetlen volt Rábl ellen (0-1), ráadásul ekkor gondja akadt a bokájával is, így Alasztics Marcellnek kellett váltania őt a kapuban. Hátrányunk ellenére szép lassan felvettük a ritmust és a játékrész közepére már mi diktáltuk a tempót. A gólra sem kellett sokat várni, hiszen a 10. percben egy kezezést követően ítéltek nekünk büntetőt. Henrique Diniz próbálkozását hárítani tudta Mezei Dávid, de a kipattanót már értékesítette brazil légiósunk (1-1). Ezután már egyértelművé vált fölényünk és többször kellett a vendégek kapusának földöntúli bravúrt bemutatnia. A hajrában aztán Nagy Kevin szemfüles átadása lepett meg mindenkit, a labdára pedig jó ütemben érkezett Vatamaniuc-Bartha Dávid és élete első NB I.-es találatával már csapatunk vezetett (2-1). Sokáig azonban nem örülhettek a Haladás-szimpatizánsok, mert a szünet előtti utolsó percben egyenlített a Berettyóújfalu (2-2). A térfélcserét követően nyílt sisakos küzdelmet láthattak a nézők, sok helyzettel és látványos megoldásokkal. Henrique Diniz kapufája mellett veszélyeztetett Vidák Balázs és Hajmási Milán is, de újabb gólt a vendégek szereztek a játékrész közepén (2-3). Ekkor már lépéskényszerben volt csapatunk és a kinyíló védelmünket rendre kontratámadásokkal veszélyeztette a Mezei Vill FC. A 36. percben Horváth Norbert gólját követően (2-4) vészkapusra váltott Juanra Calvo együttese és bár akadtak lövéseink, egy lecsorgó labdát ellenfelünk az üres kapunkba továbbított, ezzel pontot téve a találkozó végére (2-5). Ez a vereség egyúttal azt is jelenti, hogy csapatunk a második helyen fejezte be a felső-házi rájátszást és pályaelőnyből futhat a döntőnek a Berettyóújfalu együttese.

Juanra Calvo, vezetőedző: - Először is szeretnék gratulálni ellenfelünknek a győzelemhez. Ugyanakkor minden dicséretet megérdemelnek fiatal játékosaim, akik mindent megtettek a mai estén. Az első félidőben jobban is játszottunk, mint riválisunk, sajnos a helyzeteinkből csak kettőt sikerült értékesíteni. Ha a kapu előtt jobban koncentrálunk, akkor talán másként alakul a második játékrész.

Haladás VSE - MVFC Berettyóújfalu 2-5 (2-2)

Haladás: Gyimesi Máté - Kovács Máté, Nagy Kevin, Gerencsér Antal, Henrique Diniz, Alasztics Marcell, Homlok Levente, Hajmási Milán, Horváth Péter, Milos Simic, V. Bartha Dávid, Dróth Zoltán, Szakasics Balázs, Vidák Balázs.
Vezetőedző: Juanra Calvo

Berettyóújfalu: Mezei Dávid - Horváth Norbert, Nagy Imre, Rábl János, Szabó Péter, Sándor Máté, Diece De Oliveira, Rézműves Tibor, Gál István, Nagy Dániel, Takács Zoltán, Henrique Da Silva, Sipos Robin, Yubero De Luis.
Vezetőedző: Sergio Cabrera

Gólszerzők: Rábl János (4.), Yubero De Luis (19.), Henrique Da Silva (27., 38.) illetve Henrique Diniz (10.), V. Bartha Dávid (18.)

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Futsal NB I. Felső-ház

Pos Team Pl SD Pts
1. Haladás VSE 9 +23 27
2. SG Kecskeméti Futsal 8 0 20
3. MVFC Berettyóújfalu 8 +8 18
4. A Studio Nyíregyháza 8 -1 13
5. DEAC 8 -9 8
6. Futsal Veszprém 9 -21 7

FUTSAL NB I. tabella

Pos Team Pts
1. Haladás VSE 63
2. MVFC Berettyóújfalu 48
3. Futsal Veszprém 45
4. SG Kecskeméti Futsal 44
5. A Studio Nyíregyháza 39
6. DEAC 30
7. Nyírbátori SC 28
8. Újpest FC-220VOLT 28
9. Aramis SE 26
10. PTE-PEAC 12
11. Maglódi TC 11
12. Magyar Futsal Akadémia 7
Go to top