A szabadfogásúak 125 kilogrammos súlycsoportjában augusztus 9-én lép először szőnyegre a Haladás VSE színeiben immár a harmadik olimpiáján szereplő Ligeti Dániel.

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) tájékoztatása szerint  elkészült a kiemelés a párizsi olimpia versenyeire. A Haladás sportolója, Ligeti Dániel a szabadfogásúak 125 kilogrammos súlycsoportjában ötödik kiemeltként kezdi el a remélhetőleg minél hosszabb menetelését, még pedig augusztus 9-én, azaz pénteken. Daninak egyébként ez lesz a harmadik ötkarikás szereplése. Amúgy nem került túlságosan könnyű ágra a szombathelyi birkózó, mivel a nyolc között a papírforma alapján a törökök riói aranyérmesével, tízszeres Európa-bajnokával, Taha Akgüllel találkozhatna, de Ligi ágán van a regnáló olimpiai bajnok, az iráni Amir Zare is.

A birkózásnak a Mars-mezőn található Aréna ad majd otthont. Valamennyi súlycsoport küzdelmei két napon át tartanak majd. Az lenne az igazi, ha Dani még a második napon is érdekelt lenne, mert akkor akár még éremért is szőnyegre léphetne.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Bajnoki döntősorozat

Pos Team W
1. Haladás VSE 3
2. SG Kecskeméti Futsal 1
Go to top